Akné, čistenie pleti, typ pleti, výber make-upu

Príspevok v téme: Akné, čistenie pleti, typ pleti, výber make-upu
Alina_7

Ahojte dievčatá, dámy, píšem sem z dôvodu - pre vás možno vtipnému, ale mňa to veľmi trápi.

Už od mojich 10 rokoch ma trápi akné, nikdy som to však až tak veľmi neriešila ako od tohoto roku, teraz mám 16 preč a pleť sa mi za 5 rokov omnoho zlepšila. Avšak pre mňa nie dostatočne :( .. Chodím na pravidelné hĺbkové čistenie pleti raz do mesiaca + možno absolvujem chemické prečistenie pleti.

1., Vec čo ma trápi je, že neviem aký mám typ pleti, kvôli tomu si nedokážem vybrať ani vhodný make up a to som skúšala už mnoho značiek. - Moja pleť je mierne problemtická - trápia ma zapálené vyrážky a čierne bodky, na lícach mi zostali mierne jazvičky po akné. Celkovo je moja pleť veľmi suchá avšak na T-zonách (Hlavne na nose) býva trošku mastná, na čele býva normálna a na lícach a na brade býva suchá ..

anjelik1678

Ja pouzivam uz dlhsie, Orava ma sonicky a cisti to skvele. ja mam po to vzdycky hladucku plet, takze doporucujem.

kralovna_12

používate niekto nejaký sonický čistič na pleť? chcela by som to kúpiť mame k vianociam, no ja nič také nepoužívam, nepotrebujem to zatial. čo by bolo vhodné? má mastnejšiu pleť

zuzi74

Ty si si svoju plet tou "dokonalou" kozmetikou vysusila. Mas ju dehydrovanu, preto ta suchost pokozky. Na to netreba ziadneho odbornika, aby som videla v akom stave je moja plet. Sama pises, ze je sucha na niektorych miestach a na takej nebude ziadny make up dokonaly. Ja sama som si ju do takeho stavu priviedla a okrem ineho som ju mala este aj citlivu.
Odporucam na odlicovanie pleti olej. Dokonale ti vycisti plet a zaroven neodmasti pokozku. Na osviezenie a zaroven hydrataciu je vyborna ruzova voda. Ja si dam na zaver na plet za studena lis. olej. Na aknoznu plet su tiez vhodne oleje na to urcene, ktore plet nezmastia, ale ani nevysusia. Ak chces, porad sa na stranke dulcia.sk, maju tam prirodnu kozmetiku a su ochotni komunikovat.
Co sa tyka make upu, ja pouzivam prirodny, ktory plet vobec nevysusuje a pritom aj zakryje, ale je vhodny na zrelu plet, takze ten ti radit nebudem.
Skus si vygooglit nejaky prirodny, alebo skus pozriet nejaky z weledy, alverde. Take ako maybeline, max factor a pod. znacky by som moc na plet nedavala. Je v nich dost chemie, preto maju aj dlhsiu zaruku. Naviac upchavaju pory, co naznacuju aj tie cierne bodky na pleti.
Take chemicke cistenie pleti je uz na co dobre? Opat to len vysusi pokozku. A akne sa bude neustale vracat naspat. Telo treba precistit zvnutra. Zacni ocistou pecene, na tu je vhodny pestrec mariansky. Mne velmi pomohol na vyrazky na pleti. Nespoliehaj sa len na kozmeticky, maloktora ti ponukne prirodne produkty, pripadne len take, ktore obsahuju minimum prirody. Taka bioderma, alebo La Roche Posay nie je prirodna kozmetika.

tamarka78

mala som velmi velke problemy s akne az mi kozmeticka poradila koloidne striebro, podla mna velmi ucinne, vyskusaj a uvidis. Co sa tyka make up to by ti tiez mohla poradit zase tvoja kozmeticka ona by mala vediet odhadnut typ tvojej pleti

stanulienka

akné sa lieči hlavne vnútorne- správnou stravou a doplnkami výživy- je to moja osobná skúsenosť. v momente keď začnem zle jesť, menej piť, nevyčistím si poriadne tvár, mám stres atď v tom momente mám nepríjemné vyrážky. takže naštartuj si nejakú očistnú kúru a skúšaj nejakú dobrú bio kozmetiku (nemyslím hneď biodermu z lekárne- inak po dvoch rokoch používania som zistila, že až taká bio nie je a nechala som tam majland:-() je kopec blogeriek, ktoré ťa aspoň trochu nakopnú a inširujú do čoho ísť a do čoho nie- ja som si tak našla to, čo používam teraz a dokonca to mali v akcii:
beastlovesbeauty.com

má tam aj zaujímavé tipy na dekoratívku (mňa už inšpirovala)- každý si tam čosi nájde

stredoslovenka

Ahoj,
moja sestra má podobný problém - že má akné, no pleť mimo T-zóny má dosť suchú, čiže má problém s výberom kozmetiky. Jej dermatologička potvrdila kombináciu krémov konkrétne od Biodermy - majú tam špeciálnu radu na problematickú pleť -odkaz odstránený- a má si to kombinovať s krémom Hydrabio (je to rada na hydratáciu pokožky) a z tých si vybrala ľahký hydratačný krém, čiže tam nie je problém s nejakým upchávaním pórov -odkaz odstránený-. Je to už naozaj na osobnej skúsenosti, moja sestra používa na večer Hydrabio a na ráno Sébium. A keďže má pleť aj suchšiu, tak sa večer odličuje Hydrabio mliekom, nie Sébium gélom - ale to je u každého iné. No a make up používa o Vichy - konkrétne Idealia teint a fluidnú textúru. Oni ešte majú Derma blend - ten má lepšiu kryciu schopnosť, no ak Ti zvyknú vysušiť tvár, je potom dôležitý správny podklad - možno to treba odlíšiť a na líca dať iný krém, ako na T-zónu. Neviem, aspoň takto som Ti dala info, ako to robí moja sestra, možno si z toho niečo zoberieš:)

Michaela86

Ahoj.Skús isť do parfumérie Marionnaud. Tam majú pristroj,ktorý zanalyzuje tvoju pleť a odporučí ti najlepšie prípravky.Myslím,že to majú zatiaľ bezplatné.Držím palce

lolinka

Spýtaj sa kozmetičky aký máš typ pleti, ale asi budeš mať zmiešaný. Nemusíš používať drahú kozmetiku, napr. odličovacie mlieko stačí aj nejaké lacné. Je dobré, že sa o svoju pleť staráš a chodíš pravidelne na čistenie, takto ti to aspoň rýchlejšie prejde, len nejde to zo dňa na deň. Môžeš používať kozmetiku z Mŕtveho mora a čiernu masku z bahna z Mŕtveho mora, to ti dlhodobo len pomôže. S mejkapom ti bohužiaľ poradiť neviem, budeš musieť asi skúšať ďalej.