Akné, čistenie pleti, typ pleti, výber make-upu

Príspevok v téme: Akné, čistenie pleti, typ pleti, výber make-upu
Alina_7

Ahojte dievčatá, dámy, píšem sem z dôvodu - pre vás možno vtipnému, ale mňa to veľmi trápi.

Už od mojich 10 rokoch ma trápi akné, nikdy som to však až tak veľmi neriešila ako od tohoto roku, teraz mám 16 preč a pleť sa mi za 5 rokov omnoho zlepšila. Avšak pre mňa nie dostatočne :( .. Chodím na pravidelné hĺbkové čistenie pleti raz do mesiaca + možno absolvujem chemické prečistenie pleti.

1., Vec čo ma trápi je, že neviem aký mám typ pleti, kvôli tomu si nedokážem vybrať ani vhodný make up a to som skúšala už mnoho značiek. - Moja pleť je mierne problemtická - trápia ma zapálené vyrážky a čierne bodky, na lícach mi zostali mierne jazvičky po akné. Celkovo je moja pleť veľmi suchá avšak na T-zonách (Hlavne na nose) býva trošku mastná, na čele býva normálna a na lícach a na brade býva suchá ..

Alina_7

2., Po ďalšie čistenie pleti - pozerala som si mnohé videá ako čistiť správne pleť, dokonca sa radila s kozmetičkou, no pýtam sa, či je dôležité mať nejakú drahšiu kvalitnú odličovaciu kozmetiku, alebo na tom nezáleží..
a., či je lepšie používať micelárnu vodu + odlič. mlieko
b., na moju pleť radšej tonikum + čist. gél a odlič. mlieko

3., výber make-upu - táto vec ma trápi asi najviac - nedokážem si vybrat make up. Už som skúšala všetky značky. Aj lacnejšie ako sú essence a catrice.. no tie nevyhovovali, ďalej dermacol, maybelline ,od dermacol viac druhov make-upu. Chanel - márne. žiadny nevyhovoval - tekuté nič nezakryjú, matné ma úplne vysušia.. žiadny makeup nevydrží na mne dlho, aj keď si ho zafixujem podkladovou bázou, hydratačným krémom a púdrom s korektorom.. - Rozhodujem sa medzi značkami Vichy, La Roche posay, ale znovu neviem, aký typ z toho, keď jeden nič nezakryje a druhý ma vysuší..

Stravník mám normálny - nejem žiadne mastné jedlá, pohyb tak isto, pijem vodu tak ako sa na moju váhu má, no akné stále.. už naozoaj neviem ako ďalej, za každú pomoc vopred ďakujem!
prosím pomôžte! Vďaka