Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je to mozne, komu sa to stalo...

Mesačný princ

ANGEL-DEMON - akože omg...a už sme pri tom.
,,mam znamu co mi s tym pomohla čo s tým robí.,,
,,kamoska co to vybavovala,sprostredkovala... mi napisala do papierov ze mam prijem 500 euro a nikto to nezistoval,,

Akože nič v zlom ale bez klamstva a známostí sa človek nikam nepohne. V podstate si sem len dala dôkaz.
A akože chodiť z práce len domov a opäť do práce a takto fungovať, 20, 30,40 či 50 rokov by sa mi určite nechcelo.
Zarobíš menej ako 300 eur, koľko platíš hypotéku???
Je to nemožné, nehnevaj sa na mňa ale toto by som neurobil sám sebe ani v tom najhoršom sne.
Ale tak každý žije inak. Aspoň je tu konečne vidieť to, o čom píšem celý čas na tomto fóre a táto téma je toho dôkazom. Ak nemá človek známosti alebo peniaze tak skončil.

A nie všetci ľudia chcú celý život živoriť a všetko čo zarobia dávať štátu. Nič v zlom.

ANGEL-DEMON

..a takto u nas normalne funguju ludia,.. neviem ako je to tam u vás... mam známe, znamych co tiez maju takto hypoteku a minimalnu mzdu a ziju... ono ked sa chce resp. musí dá sa všetko...
a ako fungujem ? normálne.. by si sa čudoval ... vieš ono ja ked zaplatím hypoteku+energie+najom bytovemu druzsvu+internet
tak ma to vyjde lacnejsie ako keby som bola v podnajme ... za podnajom bytu ako mam ja tu chcu o 40 euro viac ako ja zaplatim už spominane vydavky...

ANGEL-DEMON

mesacny, SLSP...v tom case som mala prijem 330 euro v cistom, mala som zamestnanie na dobu neurcitu a zamestnana som bola minimalne polroka,(3roky) čiže som splnila podmienky..., no vieš ručím bytom takže tak... dali..
a pred 2 r. som presla do OTP, kde mam o 20 euro nizsie splatky,..
mam znamu co mi s tym pomohla čo s tým robí.. im nebolo treba dokladovat prijem, v tom case som robila na poluvezok, (vraj kym sa zaucim...a bla bla..slubotechna.s.r.o) zarobila som 260 v cistom + stravenky. v OTP som nemusela dokladovat prijem, kamoska co to vybavovala,sprostredkovala... mi napisala do papierov ze mam prijem 500 euro a nikto to nezistoval.. len som si musela dat spravit snalecky posudok, ktorý SLSP odo mna neziadala..

Mesačný princ

ANGEL-DEMON - tiež nemáme honosný dom a všetko nám padá na hlavu...len voda, plyn, elektrina a ostatné zožerú spoločný plat.

Neviem kde si toto vzala ale je to podľa mňa sci - fi.
Aj ja mám len jedno oblečenie, nikdy sme si nemohli dovoliť auto a na dovolenku na ktorej som bol raz za život som si musel požičať a splácal som to skoro rok. Takže tak.

Nie je možné to, čo píšeš.

Mesačný princ

ANGEL-DEMON - ja len premýšľam akú máš vlastne hypotéku, ke´d zarábaš 300 euro a dokážeš vyplatiť byt, stravovať a ešte si popri tom aj odložiť. Kde je voľný čas? Z čoho vlastne funguješ a kto ti dal hypotéku s takým nízkym zárobkom?

Aj ja by som si ju vzal a to okamžite :)

ANGEL-DEMON

len to je zase iná téma... o ludoch ktorí nevedia hospodáriť s peniazmi.. lebo mám jednu známu tiež, čo donesie z vonku 1200euro a roz*j*ebe ich.. nemá auto, nemá nič, byva v rodičovskom dome...
otvorí skrinu a v nej ma 1 legíny a 2 tričká... tak kde dáva peniaze ???
ked do týždnov nemá..? do domu tiež nedáva peniaze, nevidieť, o chvilu im spadne na hlavu, stara zrucanina...
ked ja mám posledne roky biedne zamestnania, že ani 300 euro nezarobím, vyplatím byt a dovi dopo... ale aspon 5 euro si mecasne odložim bokom... a zijem zo stravnych listkov... a niekto zarobi vyše 2,3, 4 krát viac ako ja a neušetrí ani euro..

ANGEL-DEMON

kyčera ano, ono je pekne ked ma niekto dobre rodinne vztahy,... no v malo domacnostiach to tak funguje... žial.... a chýba sukromie...na ktorom si ja dosť zakladám... že ked sa s niekým v izbe rozprávam a niekto stojí za dverami s prilepeným uchom a načúva..atd...ked si niekoho dovediem domov, do mojho, či len kamošku alebo chlapa mam tu sukromie...možeme behať po byte..ale kde byvaju v jednej domacnosti viacerí...akože teraz to zoberiem z inej strany... ked človek nemá stáleho partnera.. a nechce isť s niekým na polnu cestu, ked nemá auto ani tam sa nedá...hotely su drahe, tak kam? svoju "one night stand" známost si zoberie k rodičom do detskej izby, zvlášť chlapi, každý víkend inú...? nie je to divné??....................a ja som napisala konkretny priklad... známeho.... ja totiž kebyže bývam s rodičmi a zarabala by som 700 euro tak by to bolo aj vidieť na mne, obliekla by som sa pekne, inak by som sa starala o seba, mala by som svoje auto nejaké parádne,... že by bolo aj vidieť kam dávam peniaze... no lebo na tom dotyčnom to nevidieť.. chodi oblečený v jednom furt, auto tatkove,.. ale tak prefajčí a prechlasce.. a pozve dievca von a nemá peniaze.. by som sa hanbila ...

Kýčera

Môj názor je, že ľudí netreba hádzať do jedného vreca, že každý prípad spoločného bývania treba posudzovať zo širšieho hľadiska a individuálne. Všetko má svoje pre aj proti. Poznám prípady, kde žijú dve generácie spolu, dokonca aj tri. Ide len o to, aby si ľudia, kt. takto bývajú, rozumeli a mali pekné vzťahy. V prípade, že sú narušené, nezlepší ich ani oddelené bývanie. Ak bývam v nehnuteľnosti a mám výborné vzťahy, nekŕmim banku, ale radšej vrazím peniaze do kvality bývania. Takto sa dá tak ušetriť kopec prachov, nehovoriac o spoločnej výpomoci jednej alebo druhej strany - nákupy, choroba, starostivosť o dieťa,... Ak niekto býva s rodičmi, okrem už spomenutých a iných argumentov, môže signalizovať aj ich pekné vzťahy, aj to, že má prácu vo svojom bydlisku ... Ak však dotyčný pracuje stovky km od svojho bydliska, situácia sa mení.

Mesačný princ

ANGEL-DEMON - no napísala si to dobre, lenže ak nič z toho, čo si spomínala človek nemá a napriek tomu sa nedokáže osamostatniť?

Ani navarené, ani oprané, ani vyplatené účty, a práca kde by človek zarábal aspoň tak, aby mu dali hypo v nedohľadne...čo potom?

Zahraničie 0 bodov, pretože treba peniaze a ak ide človek na vlastnú päsť bez referencií tak....vzdelanie...ak by chcel človek študovať tak tiež nemá začo....Neviem, neviem....

Mám skoro 33 rokov a nevidel som na výplatnej páske viac ako 400 euro kým som mal prácu....ale to je vedľajšie.

A ak by ma nejaká žena chcela len kvôli tomu, že niečo mám, tak to radšej ostanem sám. Nestojím o takúto zištnú lásku.

ale to len tak. Píšem vlastnú skúsenosť.

Pokiaľ človek nemá peniaze aspoň na podnikanie, tak nemá šancu a pokiaľ nemá ani známosti tak nemá vôbec nič.
Nikdy som neuznával zištné priateľstvá a ani teraz to neuznávam. je síce doba aká je ale ja sa nehodlám zmeniť len preto, pretože je to všade takéto. Tým som to tu ukončil.

Nič to o človeku nevypovedá.

A ešte jedna poznámka...to všetko by sa možno ešte dalo ak by bol človek stopercentne zdravý.

Neviem o čom vypovedá to, že človek býva s rodičmi, ja si myslím, že to vypovedá o situácií na Slovensku. A o tom, ako sa tu kradne, aké je tu rodinkárstvo a.....

Takto tu môžem písať donekonečna a ľudia mi tu budú oponovať, že sa to dá...no nie všetci majú rovnaké možnosti a pre niekoho je hypo nepredstaviteľný se, tak isto aj práca a všetko ostatné.

ANGEL-DEMON

poznám jedneho čo byva s rodičmi, zarobí 700 euro mesačne,... chodi na tatkovom aute, nemá nič, týžden pred dalsou výplatou pozval kamošku von.. a povie že on ma len 1 euro u seba... ona je taka že aj bez toho si platí sama, nenecha sa pozyvat chlapom... ale tak pointa... nemá hanbu ? nie je mu to trápne? ..asi nie.. a takýto čo nevie hospodáriť s peniazmi sa ako v buducnosti postará o rodinu,. dotyčný je v mojom veku, zarobí lepšie ako ja, nemal by problem sam utiahnut byt a ešte by si mal za čo aj užívať zvyšok mesiaca... ale lepšie je doma pri mamke.. kde sa nemusí o nič starať...