Velmi vas prosim napiste mi nazor na moj problem. S priatelom sme spolu 4,5 roka, uz sme aj zasnubeni. Zijeme spolu skoro 3 roky, z toho rok vo vlastnom byte, hypoteku splacame. Od kedy sme sa prestahovali do vlastneho bytu, priatel zacal vymyslat, ze by chcel skusit paradajky a pod., sa snazit pestovat rychlejsou formou, studoval k tomu, a v spalni v stole v skrinke, kde sa dava skrinka ku pocitacu, zacal vselijake systemy konstruovat, a najprv aj paradajky pestoval. Potom som si tam vsimla jednu zvlasnu rastlinu, a pytam sa ho, a to je co? Tak sa priznal, ze marihuana, ze len skusa ako to rastie. Paradajky co v tej skrinky vypestoval na priesady, sme uz posadili na balkon. Potom som tam neskor zase kukla a uz tam boli 3 tie rastliny, mali sme spolu vazny rozhovor, ze mi to vadi, ze to je tresne a na hanbu, ze sa za to velmi hanbim, co moj priatel pestuje. Vraj iba skusa a uz to pestovat nebude. Vcera som tam zase po mesiaci pozrela a plna skrinka marihuany...Ani bavit sa o tom nechce. Ja som na dne. Pestovatela marihuany za partnera mat? Inak je to skvely chlap, opora, nedroguje ani nic, sportujeme spolu, smejeme sa, proste ideal, ale ako sa postavit k tomuto problemu?
Pestovanie marihuany
treba sa s nim vazne razne pozhovarat
1gn0r4nt si vedla! nikto tu nehovori ze to nemoze za urcitych okolnosti liecit ale povedat ze fajcim travu proti rakovine moze len idiot... alebo niekto kto ju pravidelne a hojne uziva osobne ale medi tymi dvoma pripadmi az taki rozdiel nevidim
tym bachorkam o ucinkoch marihuany veria aj poniektory vedci a snazia sa o klinicke testy v ktorych by preverili ucinok latok v marihuane proti rakovine. Viac si mozes pozret na strankach kampane pre verejne financovanie vedeckych vyskumov walacea.com
lolinka tusim na sk sa ani technicke nemoze pestovat... inak hulici maju pravdu ze ak je hulivo zakazane a boli by sme spravodlivy mal by as zakazat aj alcohol a imho aj cigarety... Nie som vobec za zakazy ale cigarety by som uplne zakazal na vsetkych verejnych priestranstvach kde sa nachadzaju ludia akoze fakt nechapem ze dovolia fajcit v krcme... to je uplny humac a obsluha si to odskace nehovoriac o nefajciaroch ktori su riadne nasmradeny..,
inak imho argument typu skodi to preto to zakazeme je blbost kedze to nikoho neodradi v uzivani... malo by sa proti tomu bojovat skor tym ze by sa vytvoril obraz ze travu fajci len idiot a ludia by hufne prestali...tento zakz je imho len o mafii a o tom ze takto mozu kasirovat dilerov....
0vecka čiastočne s tebou súhlasím, podľa mňa by mohli dovoliť pestovať doma technickú konope, tá má minimum účinných (halucinogénnych) látok, človek sa z toho nenafetuje a keď si chce z toho trebárs urobiť čaj tak nech si urobí. Pomáha pri niektorých chorobách, napr. skleróze multiplex ale čo viem, ľudia trpiaci touto chorobou majú prístup k liekom (myslím že vo forme spreja) ktorý je z tejto rastliny vyrobený a dostanú ho na predpis. Pokiaľ viem, v Čechách je jej pestovanie povolené (ale len tejto technickej). Ale marihuana s vysokým podielom účinnej látky by mala ostať zakázaná, lebo človek sa z toho len nafetuje, ničí to mozgové bunky, človek z toho osprostie. Ja to dobre poznám, môj brat keď bol v puberte tak to fajčil, bol z toho úplne osprostený, ako keby mu IQ kleslo snáď o polovicu, furt niečo niekde zabudol, stratil, nepamätal si čo povedal. Hovorí sa, že marihuana nie je návyková ale sám brat priznal, že od toho závislý je, takže až tak bezpečná tá rastlina nie je. Našťastie sa mu tej závislosti podarilo zbaviť.
Neviem akú konope má doma, je aj technická konope ktorá obsahuje minimum účinnej látky (drogy) a pestuje sa za účelom vyrábania liečivej kozmetiky a pod. Ale kto chce túto technickú konope pestovať, musí mať na to povolenie, teda nie je dovolené pestovať to doma. Ak by išlo o klasickú marihuanu ktorá má vysoký podiel účinnej látky tak to by bolo ešte horšie, keby vám to tam našli policajti tak máte problém. Konope mu vyhoď do smetí a povedz mu, nech si pestuje čo chce, že mu aj rada kúpiš rastlinky či semená čohokoľvek, len nech to je legálne to je jediná podmienka. Snáď sa s tebou nerozíde kvôli takejto kravine. Je úplne prirodzené, že máš z toho strach, že sa nechceš zamotať do ničoho, čo nie je legálne, keď vypení, tak to snáď pochopí a začne pestovať niečo iné.
lol ze olej proti rakovine :-D ... ano a herak si doma vyrabam proti krcovym zilam... :-D
inak toto fakt nemam rad na hulicoch... nech si to pestuju ale preco musia okolo toho robit tie bachorky...?? to je asi taka argumentacia ze doma si vyrobim jadrovu hlavicu a ked mi tam pridu kuklaci tak im poviem ze je to dobra vec ze donutila japoncov kapitulovat a tym zachranila spustu zivotov...
a tiez neviem co je aj ostatnych do toho ze si niekto pestuje doma marianku... imho 100x lepsie ako to kupovat u dilera a podporovat mafiu a nikomu tym neublizuje... akoze ja by som si tiez zasadil keby za to bola len pokuta tak dajme tomu do 10k a ziaden velky circus okolo toho... nechapem preco je alcohol tolerovany..ak si niekto da kazdy tyzden 4 pivka a moc nevyvadza tak je to ok ale ked si niekto kiffne tak zrazu neviem co...
Je super ospravedlnovat pestovanie marihuany mladymi tym,ze je to na dobre ucinky..Dobre ze nenapisete ze si z nej po rokoch urobi koselu alebo lekvar.
Su ludia co to pestuju a robia si z toho kremy na choroby.Tu ale mlady asi ziadnu chorobu nema.
To, čo hovorím ja, hovorím len ja... Dôležité je to, čo hovorí zákon. Odporučila by som menej toho výborného čajíčku a viac čítania aj inak zameranej odbornej literatúry, a to konkrétne Trestný zákon § 171 - 173. Aby nám tu potom nejakí stáli prispievatelia nezačali ubúdať, bolo by tu bez nich smutno. : )