Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vzťah 5 a viac rokov

Príspevok v téme: Vzťah 5 a viac rokov
Lujza6

Ahojte.
Tak som rozmýšľala nad otázkou smerujúcou práve na mladých ktorí sú spolu cez tých 5rokov resp. viac ako 4roky.
Podľa mňa je to úplne nádherné a krásne tak si vravím,že sa spýtam ,čo je vaším tajomstvom. Možno by ma zaujímali kľúčové otázky ako.

-kedy ste spolu začali bývať
-ako trávite spolu voľný čas
-kto organizuje (iniciuje) nejakú činnosť vo vzťahu
-máte rovnaké záľuby
-ste naozaj najlepší priatelia
-čo najkrajšie vám vaša polovička povedala
-čo najhoršie vám dokázala vykričať

Rozmýšľam nad tým dlho, ako si vypestovať zdravý vzťah skúste mi sem napísať takých top 5bodov bez čoho vzťah nebude fungovať.

Čo je pravdy na tom že protiklady sa priťahujú?
Môžu takí ľudia nájsť spoločnú reč?
A čo ak sú záujmy rozdielne?

0vecka

my mame za sebou 5 rokov a imho to najdolezitejsie su ocakavania a travenie spolocneho casu...
vecsina ludi ma imho uplnenerealisticke ocakavania.. napr cakaju ze budu zamilovany az po usi az do smrti. Ocakavaju ze partner schudne/najde si lepsiu pracu a podobne...

tiez je dolezite travit spolu cas ale nie vsetok treba mat aj vlastne zaujmy a travit cas aj oddelene imho tak 50/50 je idealne

za ziadnych okolnosti neziarlit a snazit sa pochopit vrtochy svojho partnera ked uz nie pochopit aspon tolerovat..

freduska55

uspech dlheho a pekneho vztahu je predovsetkym dovera a pochopenie jeden druheho. Vediet sa prisposobit a tie konicky su dost dolezite vo vztahu podla mna

Bubliii

Ahoj Lujza. My sme mali 4 roky v januári a teraz sa ideme brať. Neodpoviem na všetky tvoje otázky, lebo niektoré veci sú súkromné a nepatria na verejné fórum. 3 roky sme kvôli môjmu štúdiu fungovali vo vzťahu na diaľku, tento posledný rok sme začali spolu bývať. Za ten rok sme vyriešili všetky podstatné nezhody, ak už sa pochytíme, sú to len kraviny okolo domácnosti. Toto je pred svadbou ozaj na nezaplatenie. Keďže som už doštudovala a obaja pracujeme (i keď ja som doktorandka, ale v práci som tiež 8h ako každý človek), je ťažšie zladiť voľný čas. Ale snažíme sa ho tráviť hlavne spolu, či už sme iba my, alebo aj s rodinou, prípadne priateľmi. Ale spolu. Činnosti vo vzťahu iniciujeme obaja.. závisí od toho, o čo ide.. Záľuby máme podobné, nie 100% rovnaké, ale vo veľa veciach sa zhodneme. Navyše sme si vytvorili aj spoločné a začala som sa vďaka nemu zaujímať o veci, čo ma predtým nebavili, lebo viem, že jeho to zaujíma a môžeme sa potom o tom rozprávať. On takisto.Ja ho považujem za môjho najlepšieho kamaráta, ale zároveň mi je aj ako rodina. Mám ho proste najradšej :) ale samozrejme je to iná láska ako napr. k súrodencovi alebo rodičom... top 5 bodov? Tolerancia, trpezlivosť, ochota počúvať, kompromisy, zábava (pokiaľ sa vieme spolu smiať, tak sa všetko zdá lepšie) a kopa kopa iných.. No a s porekadlom "protiklady sa priťahujú" mám svoju skúsenosť (bývalý), priťahujú, ale iba zo začiatku, lebo je to zaujímavé, že je niekto úplne iný ako ja, máme si veľa čo povedať, veľa vyskúšať. Ale po čase to proste hasne, ak si pár nevytvorí nejaké spoločné záľuby, ktorým sa môže venovať. S bývalým sme sa k tomu nedostali, obaja sme trávili voľný čas úplne inak a nikdy sme sa nezhodli na niečom, čo by bolo pre oboch. Preto som taká rada, že so súčasným priateľom robíme všetko spolu, cítim sa tak omnoho lepšie.