Pokuta MHD

Príspevok v téme: Pokuta MHD
Katka2919

Ahojte, stala sa mi jedna nepríjemná vec v košickej hromadnej doprave,mala som zaplatený mesačník,ktorý trval do 12.5,no ako sa hovorí piatok 13. je deň nešťastí, tak aj mne sa prihodilo to, že som sa revízorke preukázala deň neplatným mesačníkom,nevšimla som si to, pravidelne si kupujem lístky pretože som nechcela riskovať pokutu, no a nakoniec toto, no revizorka bola celkom milá, opísala si moje osobné údaje teda (OP) no v tom strese mi povypadovali všetky veci z peňaženky a videla na mne ako som v sekunde zbledla keď mi oznámila, že mám jeden deň neplatný mesačník,ja som sa jej hneď pýtala čo s tým teraz mám robiť, a ona povedala, to nič to sa stáva, podala mi papierik kde bolo napísané pokuta v hodnote---- a cele to preškrtla, tak teraz rozmýšľam či je to pokuta 60eur alebo len 5 eur, keďže mi nevypísala hodnotu danej pokuty ..Je to premna súrne, ďakujem za každú odpoveď,verím, že pre ten jeden deň mi tých 60 eur nedajú platiť :/

Prezyvka055

Revizori na slovensku maju premie podla toho kolko pokut vyzbieraju. Takze su schopni ti aj listok vytrhnut z ruk zozrat ho a povedat ze ziaden listok si nemal :D

Inak ak sa chces s revizormi natahovat a nemas listok a chces aby bola sranda, tak sa daju pouzit rozne finty zalezi podla veku. Ked som chodil este do skoly tak spoluziaci pouzivali falosne vypisane ziacke knizky teda mali 2 :D V pripade ze ich revizor chytil povedali ze nemaju so sebou obciansky ale maju ziacku knizku.
Ked si uz starsi tak ziacku nemas ale mozes sa vyhovarat na rozne veci ale vacsinou to je strata casu.
Mozes sa pokusit utiect a jedine ako ti v tom mozu branit je pasivne.
Alebo mozes povedat nech zavolaju policiu a nasledne policajtovi zdelit ze na zaklade o ochrane osobnych udajov si neprajes aby tvoje udaje zdelil revizorom. V tom pripade na teba ak tie udaje chcu musiat podat oznamenie :D
Je cela skala veci ako sa zabavat s revizormi.

Inak 0vecka v Mnichove chodis na cierno? :D Tam mam skusenosti ze ked niekoho capnu a vacsinou to je niekto zo zahranicia tak v pohode ho vobec neriesia. Takze keby si zahral na slovensku notu a tvaril sa ze vobec nevies o com hovoria tak by ta podla mna nechali. Popripade povedal ze si vobec nevedel kde kupit listok, minule to som tiez videl typka kt hovoril ze je cudzinec a ze ani nevie ako tie listky tak funguju. Tak ho poslali k automatu na listky kedze v niektorych prostriedkoch maju automaty na listky priamo dnu. Ale ziadna pokuta alebo nieco take.

0vecka

mne sa to tiez stalo proste jeden den a bum... asi 15 minut som ukecaval revizora a nepomohlo.. ale pomstil som sa im, odftedy som chodil uz len nacierno asi 3 roky a nechytili ma ani raz..

0vecka

mne sa to tiez stalo proste jeden den a bum... asi 15 minut som ukecaval revizora a nepomohlo.. ale pomstil som sa im odftedy som chodil uz len nacierno asi 3 roky a nechytili ma ani raz..

Jaja15

Katka, sťažnosťou si nepomôžeš....išla si "načierno", išla....Revízor ti môže dať pokutu len na základe cenníka, nie lubovolnú sumu....A čo sa týka ľudskosti že ti ju nemusel dať, revízor je platený od množstva "prichytených čiernych pasažierov"....ako tu už bolo uvedené, je povinný ťa identifikovať, buď OP alebo iný doklad s fotkou kde je okrem mena uvedená aj tvoja adresa....takže ak mu neukážeš takýto doklad, musí ísť s tebou za policajtom, ktorý ťa identifikuje(podľa toho OP) a údaje získa od policajta...Neriešila by som to sťažnosťou, ale žiadosťou o zníženie pokuty, kde vysvetlíš že nedopatrením si si nevšimla že platnosť vypršala a išlo iba o jeden deň po skončení platnosti....nejaká vedúca oddelenia tam má právomoc pokutu znížiť, ale záleží na nej, či bude prihliadať na to že išlo len o jeden deň....

Filip TT

To sa stava,
Mne skoncil rocny listok, vcas som si prisiel kupit novy, zistili, ze moja karta ma vyprsanu platnost a na novu trebalo mat aktualnu fotku. Kym som si nevybavil fotku, cestoval som na listky. Kedze som nebol zvyknuty si listky cvikat, nastupil som do autobusu a zabudol som si ten listok cviknut. Nastupil revizor a schytal som pokutu....

sadP

Nemuseli, ale keby ste odmietli, tak na vas zavolaju policiu. A ti uz maju pravo OP si vypytat, cize si to len skomplikujete.
Samozrejme, cestovat na cierno je priestupok, takze maju pravo vas pokutovat, co sa bez OP neda.

Druha strana mince je, samozrejme ludskost, ze v tomto pripade by sa to mohlo odpustat, keby mal niekto poctivo zaplatenu elektricenku poslednych 12 mesiacov, tak do par dni by sa povedzme raz za rok mohla pokuta odpustit.

Katka2919

No bola som tam, veľmi "príjemná" pani tam sedela a nič mi nechcela vysvetliť no surovo ma proste poslala "doprdele" pretože som sa opýtala čo s tým mám robiť a ona,no čo by ste chcela robiť, normalne mate 60 eur pokutu dovidenia . Takže takýto krásny prístup,no a asi budem musieť s ocom napísať sťažnosť alebo ako sa to volá, odvolanie, a s tým občianským preukazom ma tak isto zarazilo, no všetci moji spoluižiaci ktorých "nachytal" revízor, museli dať OP...:/

Hrac+

Do buducnosti si davaj pozor na OP. Revizor nema co po tebe ho pytat a uz vobec nie si opisovat udaje z neho. Aby sa raz nestalo, ze ti pride nejaky list domov...