Boh pomáha všetkým

Príspevok v téme: Boh pomáha všetkým
Viera v Boha

Ahojte, chcem sa s vami podeliť o to, čo sa mi stalo a z akých problémov som sa dostal vďaka tomu, že som požiadal o pomoc. Chcem vopred napísať, že som nenavštevoval žiadne komunity, ani nechodil do kostola, len som sa v tých najkritickejších momentoch obrátil na vieru a v duchu sa v duševných mukách modlil, aby sa to zmenilo. Bol som 3,5 roka závislý od hazardu, nepomáhali žiadne nemocničné liečby, nemal som motiváciu, išiel som čoraz viac a viac na dno, ale po tom všetkom sa to konečne zmenilo, úplne sa mi otvorili oči, pre bežného človeka je to ťažko vysvetliteľné, ale po vyše 3 rokoch som 5 mesiacov čistý od hazardu, bez takmer akejkoľvek pomoci okolia. Nemám už ani chuť na niečo také pomyslieť, nehovorím, že nemávam ťažké obdobia, trápia ma občas depresie, úzkosti, horšie obdobia, ako každého, ale uvedomil som si, že po tom všetkom, čo sa stalo, mám obrovskú šancu začať odznova a stačilo tak málo.

Uvedomil som si, aké máme zastreté myslenie, ako keby sme ani nežili v realite, pritom toto všetko, celý svet je ako obrovské plátno, na ktorom sa dá stále napriek všetkému zlému zažívať super chvíle a bojovať o to, aby sme spravili niečo dobré, alebo si zlepšili život, aj keď to vyzerá úplne strašne. Mne hrozili katastrofálne veci, v mojom veku po dvadsiatke som mohol mať kompletne zničený život, ale som presvedčený, že viera ma dostala na inú úroveň a môj život už nebude trápenie, ale po tme príde aj svetlo. Škoda, že tak veľa ľudí sa vzdáva a nebojuje o svoj lepší život, ja som sa obracal počas tých chvíľ na vieru a výsledok je úžasný.

nelly479

Utrpenie je len následok zla a hriechu vo svete je to práca diabla. Boh musel stvoriť svet aj keď vedel ze skončí zle pretože boh je láska a láska musí plodit aby mala koho milovať je to pre ňu prirodzené inak by neexistovala, takže keď existuje boh ako láska musíme existovať aj my, sme stvoreny na jeho obraz ako deti lásky ktorá je zmyslom našej existencie. Preto môžeme byt šťastni iba ak žijeme v láske a v dobre po ktorom človek prirodzene túži pretože s neho vznikol je jeho súčasťou. Druhou stranou mince je diabol a zlo ako boh je existencia laska život tak diabol je neexistencia zlo nenávisť smrť to je to preco sa tak bojíme smrť pretože smrť je dôsledkom zla, boh nám naopak dáva večný život ktorý je produktom lásky a dobrá. Preto ak nechceme zomrieť je nevyhnutné aby sme sa nedali oklamať diablom inak zlom nenávistou, ktory nás rôzne zvádza. A momentálne zviedol ludstvo uz natoľko ze to aki sne zli sa uz prenieslo aj do našej genetickej výbavy a považujeme to za uplne prirodzené nevyhnutné normálne a dokonca to považujeme aj za dobre vlastnosti. Jednoducho sme uz príliš ďaleko tak ďaleko od boha ze ho uz rozumom nedokážeme pochopiť jedine naša duša moze potozumiet a byt spasena a uniknúť smrti.
To preco je svet zlý a odsúdený na záhubu je dôsledkom pôsobenia zla, diabla a našej slobodnej vôle ktorú nám boh dal zasa ako prejav nekonečnej lásky.

Dufam ze som sa vyjadrila zrozumiteľne takto nejako danú problematiku chapem ja. A este k tomu preco napr. nevinne deti trpia napr. chorobou nemoze za to boh ale diabol a naša zloba, verím ze boh im dáva zároveň aj silu vsetko prekonat, ze ich moze veľmi pozehnat aby pomohli svetu a ich samotné trápenie nakoniec nie je také veľké ako sa nám zda, len pre nás je priam nemožné to takto vidieť lebo zasa hriech...
Aj ježiš zomrel na kríži pre nas hriech a ďalej netrpí ale je v nebi narozdiel od tých co sa odklonili od boha teda od lásky a vybrali si zlo ktorého dôsledkom je smrť ktorá znamená vecne utrpenie v pekle.

daniuska

Bez zla,by nebolo ziadne dobro,tak ako bez tmy by nebolo svetlo. Boh a Diabol je jedna bytost,zalezi od uhla pohladu,ako ju v danom momente vnimame. Su na zemi veci,ktore sa inac,ako zazrak nedaju vysvetlit a tou vecou je navrat k spravnemu zivotu. Svedomie je to,co nam ukazuje cestu. Ak citim,ze nieco robim zle,tak nieco robim zle. Vtedy mam hladat inu cestu. Boh netresce,Boh uci. Dal nam slobodnu volu,je nas,ktorou cestou pojdeme.

Gima

Boj je sa prejavuje ako schopnosť človeka myslieť, uvažovať a rozprávať.
Tie kruté skutky, čo sa deju naokolo spáchal človek pod vplyvom drog, alkmoholu a iných nerestí. Všetky tieto negatíva ovplyvňujú funkcie mozgu. Boh s tým nemá nič spoločné. My, ludia vlastníme iba malu časť Božieho základu, no máme možnosť rozvinúť prostredníctvom slova ( škola, cirkev, koníčky,práca) pozitívne schopnosti alebo negatívne. Boh za to nemôže, že si človek zvolil cestu zločinu. Človek ma schopnosť rozhodovania medzi dobrom a zlom.

Filip TT

Zlo je keď je potrestaný ten, čo je nevinný. Keď trpí vinný, to nie je zlo, to je spravodlivosť. Keď trpí nevinné malé dieťa to je zlo.

Prečo Boh stvoril svet, kde sa vyskytuje zlo?

Boh taký svet stvoril preto, lebo človek taký svet chce. Človek chce také prostredie, kde môže robiť aj zlo. Boh mohol stvoriť taký svet, kde by sa nevyskytovalo zlo a každý by tam nevyhnutne musel robiť len dobro, lebo iná možnosť by v tom svete nebola. Ale toto je to, čo človeka nezaujíma. Človek chce svet, kde je možné robiť zlo. Lenže tento svet má aj druhú stranu mince. Je to svet, kde existujú nevinne trpiaci ľudia.

To, že tu existujú nevinne trpiaci ľudia napríklad tie nevyliečiteľne choré deti je daň za to, že máme slobodu robiť zlo.

Boh môže urobiť to, že na tomto svete sa nebude vyskytovať žiadne zlo, že tu nebudú žiadne choré deti a tým pádom aj človek stratí možnosť konať zlo. Ale prečo by to robil keď mi to nechceme?

Táto možnosť je v našich rukách - keď nebudeme robiť zlo, tak tu zlo nebude a nebudú tu ani trpiace deti.

Kto sa plánuje u Boha sťažovať na to, že sú tu trpiace deti, musí počítať s tým, že dostane odpoveď: To bolo v tvojich silách zmenšiť množstvo zla vo svete. Prečo si to nevyužil?

wau

to je az strasidelne to citat, jak clovek moze vypustit z ust take srance, veriaci mi pridu uuuplne vygumovani a bez nazoru jedine co vedia je kecat o vymyslenej postavicke, tiez som toho nazoru ze viera v nadprirodzene bytosti by mala byt povazovana za mentalnu poruchu a trebalo by to liecit :) tento co tu pise je cisty priklad..

michael067

Rovnako tak ona nemôže za to kde sa narodila, rovnako tak ona nemôže za to v akej viere ju vychovávali, rovnako tak ona nemôže za to že vyrastá v takej kultúre v akej vyrastá.

Ak by som ja videl ako niekde v uličke mlátia alebo znásilňuju ženu, nemohol by som normálne žiť ak by som len prešiel okolo, tomu sa hovoria výčitky že som niečo neurobil že som jej nepomohol.
Boh jej v tej chvíli nepomohol. Spýtate sa Boha čo stým niečo neurobí.
Dajme tomu Boh vám povie: "Ale urobil som 2000 rokov naspať na drevenom kríži a kričím do srdcí a svedomia každého jedného človeka"
Žiaľ pozrite sa na dnešné medziľudské vzťahy a povedzte či jeho postup funguje?
No dobre jediné čo spravil 2000 rokov dozadu bolo to že ľudia po smrti (nech sú akokoľvek dobrý) už nejdu priamo do pekla, ale možu byť spasený
Pretože podľa všetkého dovtedy každý človek vďaka dedičnému hriechu mal skončiť v pekle.
Čo medziľudské vzťahy? Zmenilo sa niečo?
Podľa príkladu ktorý som dal asi moc nie (pripadá mi to ako keby s doslova pýtal: "Vo viere v Boha umri, načo ti je tento život po smrti sa budeš mať lepšie" Tak načo sa tu potom rodíme)
Ak by bol taký tak sa aspoň trochu napravia tie medziľudské vzťahy, ale žiaľ ľudia majú radšej temnotu.

Tiež je zaujímavé že ak všetko vie, tak musel vedieť aj to ako dopadneme, aj to ako skončí zem (kniha Daniel posledné dni atď)
Zaujímavé že toto všetko vedel ešte pred tým ako nás stvoril a aj tak nás stvoril načo? hmmmmmmm zaujímavé, áno nerozumiem Bohu

michael067

8ročné dieťa je ešte stále nevinné, Ak by chcel niekto argumentovať že sa nemodlila k bohu tak to že možno nevie o Bohu nie jej vina, lebo žije v inom prostredí kde je viera iná nemá sa ako dostať do styku s bohom.
Ja nerozoberám tých ktorý ju znásilnili a zabili ja rozoberám samotné to malé 8 ročné dievča a vzťah Boha k nej/k tej situácií v ktorej sa v tom momente nachádzala. a to že Boh sa jej nezastal aby aspoň nemusela umrieť tak krutým spôsobom.
Poviete nevedela o Bohu nemal jej ako pomôcť platí to čo som písal hore.

Gima

Ateisti nemajú mozgove bunky aby pochopili súvislosti vedy, biológie a anatomie človeka a vzájomne aj chemické deje bežne v prírode.
Ateisti sú rozumovo na úrovni hupacieho koníka s IQ 20 a menej.

Gima

Každý mame v sebe kúsok Boha, no záleží len na tom ako človek využije svoje nadanie v prospech spoločnosti alebo len pre seba.