Ahojte, chcem sa s vami podeliť o to, čo sa mi stalo a z akých problémov som sa dostal vďaka tomu, že som požiadal o pomoc. Chcem vopred napísať, že som nenavštevoval žiadne komunity, ani nechodil do kostola, len som sa v tých najkritickejších momentoch obrátil na vieru a v duchu sa v duševných mukách modlil, aby sa to zmenilo. Bol som 3,5 roka závislý od hazardu, nepomáhali žiadne nemocničné liečby, nemal som motiváciu, išiel som čoraz viac a viac na dno, ale po tom všetkom sa to konečne zmenilo, úplne sa mi otvorili oči, pre bežného človeka je to ťažko vysvetliteľné, ale po vyše 3 rokoch som 5 mesiacov čistý od hazardu, bez takmer akejkoľvek pomoci okolia. Nemám už ani chuť na niečo také pomyslieť, nehovorím, že nemávam ťažké obdobia, trápia ma občas depresie, úzkosti, horšie obdobia, ako každého, ale uvedomil som si, že po tom všetkom, čo sa stalo, mám obrovskú šancu začať odznova a stačilo tak málo.
Uvedomil som si, aké máme zastreté myslenie, ako keby sme ani nežili v realite, pritom toto všetko, celý svet je ako obrovské plátno, na ktorom sa dá stále napriek všetkému zlému zažívať super chvíle a bojovať o to, aby sme spravili niečo dobré, alebo si zlepšili život, aj keď to vyzerá úplne strašne. Mne hrozili katastrofálne veci, v mojom veku po dvadsiatke som mohol mať kompletne zničený život, ale som presvedčený, že viera ma dostala na inú úroveň a môj život už nebude trápenie, ale po tme príde aj svetlo. Škoda, že tak veľa ľudí sa vzdáva a nebojuje o svoj lepší život, ja som sa obracal počas tých chvíľ na vieru a výsledok je úžasný.