Boh pomáha všetkým

Príspevok v téme: Boh pomáha všetkým
Viera v Boha

Ahojte, chcem sa s vami podeliť o to, čo sa mi stalo a z akých problémov som sa dostal vďaka tomu, že som požiadal o pomoc. Chcem vopred napísať, že som nenavštevoval žiadne komunity, ani nechodil do kostola, len som sa v tých najkritickejších momentoch obrátil na vieru a v duchu sa v duševných mukách modlil, aby sa to zmenilo. Bol som 3,5 roka závislý od hazardu, nepomáhali žiadne nemocničné liečby, nemal som motiváciu, išiel som čoraz viac a viac na dno, ale po tom všetkom sa to konečne zmenilo, úplne sa mi otvorili oči, pre bežného človeka je to ťažko vysvetliteľné, ale po vyše 3 rokoch som 5 mesiacov čistý od hazardu, bez takmer akejkoľvek pomoci okolia. Nemám už ani chuť na niečo také pomyslieť, nehovorím, že nemávam ťažké obdobia, trápia ma občas depresie, úzkosti, horšie obdobia, ako každého, ale uvedomil som si, že po tom všetkom, čo sa stalo, mám obrovskú šancu začať odznova a stačilo tak málo.

Uvedomil som si, aké máme zastreté myslenie, ako keby sme ani nežili v realite, pritom toto všetko, celý svet je ako obrovské plátno, na ktorom sa dá stále napriek všetkému zlému zažívať super chvíle a bojovať o to, aby sme spravili niečo dobré, alebo si zlepšili život, aj keď to vyzerá úplne strašne. Mne hrozili katastrofálne veci, v mojom veku po dvadsiatke som mohol mať kompletne zničený život, ale som presvedčený, že viera ma dostala na inú úroveň a môj život už nebude trápenie, ale po tme príde aj svetlo. Škoda, že tak veľa ľudí sa vzdáva a nebojuje o svoj lepší život, ja som sa obracal počas tých chvíľ na vieru a výsledok je úžasný.

Gima

Boh za to nemôže, že ludia v Indii považuju dievčatá za mene jcenne ako chlapcov. Nevymyslel Budhizmus, kde zviera ma večšiu hodnotu ako človek. Boh je slovo v človeku. Človek má mať rozum, cit, empatiu a všetky ľudské vlastnosti. Boh nemôže zato, že ľudia obrátili zákony proti človeku, proti vlastným ludom,deťom a celému spoločenstvu.

michael067

V indii znásilnili následne obesili a hodili do kanála 8 ročné dievča, keď sa to dozvedeli ľudia z tej dediny chceli tých čo to spáchali zabiť, ale polícia im v tom zabránila iba ich riadne zmlátili

Teraz sa zamysli a povedz mi: Ešte stále mi chceš tvrdiť že Boh ti pomohol zrovna s TVOJIM maličkým problémom, keď jej nepomohol?? Naozaj?

Gima

To nie su rozprávky Je to holy fakt. No vy sa pozerate na Boha cez zdroje ako je biblia a ine náboženstvo. Ja som to zistila cez jedinu schopnosť človeka hovoriť, teda slovo.
Slova vznikaju kmitanim hlasiviek, potrebný je k tomu vzduch - nádych - výdych a zapajaním hlasu. Museli by ste pozrieť do anatomie. Ak sa nemýlim hlasivky sú spojene s nosohltanom a ten dalej nadvezuje do hlbších štruktur mozgu ako je eustachova trubica a veci s tým súvisiace.
Tieto štruktury mozgu sa vyvijajú už v prenatalnom období, ked je dieťa ešte v maternici. A tá najhlavnejšia žlaza, ktorá vzniká v tehotenstve, počas 3 týždňa tehotenstva sa nazyva šišinka mozgová, ktorá je len ludská. Možu ju mať iba ludia. Človek. Čiže sa jedná o dušu človeka.
A existencia človeka je závislá od prívodu kyslíka.
V Biblii je písane. Slovo sa telom stalo ... a to slovo bolo u Boha. Z toho vyplýva možnosť študia, vzdelania a pomoci ludom.
Čo na tom nechápete?

SpamatajteSa

Nechapem, ako takymto rozpravkam mozete verit. Tolko roky sa ludia riadili podla nejakej knizocky a verihili v Boha. Naivne, primitivne, ba az smiesne. Chodite do kostolov, modlite sa a co vam to akoze pomoze? Boh je velky a spravodlivy. Ha, kde je ten vas Boh, ked vasa milovana zomiera v mukach? Ked je na svete tolko zla? Mame slobodnu volu. To je len vyhovorka na to, lebo neviete inak argumentovat proti tolkemu zlu.
To uz mozete verit, ze existuju carodejnici, samani robia zazraky,existuju vsetci bohovia v kazdej kuture :)
Naivita a tupost ludi ma nikdy neprestane prekvapovat :)
Najradsej mam, ked hlboko veriaci krestan je plny nenavisti. Voci okoliu, voci homosexualom a vsetkemu, co ta vasa knizocka...zakazuje? Neviem, necitala som.

tasty

vysvetlenie, že preto zomierajú nevinné malé deti v mukách, lebo existuje diabol? čo také malé dieťa spravilo, napríklad také ročné? aké zlo spáchalo???? dieťa, ktoré sa práve učí chodiť? rozprávať nevie? čo také mohlo spáchať svetu, že tak je kruto trestané?

Messje

vysvetlenie
nie som pohan,,,len sa pytam,nebudem chodit za knazom.Na tych mam ja svoj nazor.Pytala som sa teba slusne.Nezakladam ziadne temy a ani neodsudzujem Boha.

vysvetlenie

Ty co si sa podpisal ako ,,viera v Boha,, ty si zacal potom po tych veciach co si napisal chodit do kostola? A vlastns nemas ziadnu otazku, len sa chces s nami o tom pozdielat? Nechapem tomu celkom... :)

vysvetlenie

No ach vam pohanom tazko do tej hlavy nieco nacpat. Ked niecomu nerozumietd tak sa spytajte knaza on to vie najlepsie, nechaoem naco zakladate take diakusie ked viete ze sa potom z toho vysmeju...

biancaneva335

len k tomu, že ak je Boh, prečo je toľko zla vo svete...Boh dal ľuďom slobodnú vôľu, tie vojny a choroby nezoslal na ľudí Boh, ale spôsobili to ľudia svojím správaním, znečisťovaním životného prostredia, nenásytnosťou...zober si príklad, blíži sa leto a zas sa v mhd budú vyskytovať menej voňajúci ľudia, oni majú k dispozícii mydlo a vodu, ale je to ich voľba že ich nevyužijú, a potom svojím zápachom obťažujú druhých...tak je to aj so zlom, keď trpia nevinní, nemôže za to Boh, ale ľudia ktorí sa rozhodli pre zlo...vojny sú preto lebo ĽUDIA sú nenásytní a túžia po peniazoch a moci, katastrofy sa dejú preto lebo ĽUDIA ničia planétu a životné prostredie, všetko zlé čo sa deje je len následkom ľudských rozhodnutí

Messje

vysvetlenie

ako moze diabol oklamat dieta,ktore sa prave narodilo s nevyliecitelnou chorobou?
A keby si aj na to mal/a odpoved,vzdy som verila,ze Boh je nad vsetko,to znamena,ze sa modlia ludia k Bohu zbytocne?Lebo mozes ako v neho verit,pride proste diabol a si... v keli.Naco potom ludia v Boha veria,ked nema taku silu?Ked silnejsi je diabol?