Príchod dietaťa pohroma

Príspevok v téme: Príchod dietaťa pohroma
MladýTáta

Velmi ale že velmi zlá vec sa mi stala....s priatelkou som bol na romantickej dovolenke na chate, boli sme tam spolu opití a príjemne sme si užívali ten večer tú chatu, grilovačku a všetko. Samozrejme že sme si popíjali kolko sme chceli a do toho sme si spolu dali vodné bongo s ktorého sme sa obaja super odlahčili a naše milovanie sa stalo ešte intenzívnejšie ako doteraz. Robili sme všetko čo sa dalo (nebudem písať detaily) a proste som sa do nej urobil. A ako možte čítať z nadpisu pred pár dnami mi oznámila že je tehotná. ja mám obaja máme 19 a naozaj nechcem dieťa. Lenže problém je v tom že ja nechcem aby si ho nechala však nemáme na to ešte priestor a vela vecí je to podla mňa strašne skoro. Čo si myslíte o tom? jasné že teraz tu budete hejtovať že je to moja (naša) chyba že sme si nedávali pozor a podobné reči ale stane sa v živote všeličo. Nechcem jej povedať že nech si ho dá zobrať lebo ju nechcem stratiť pretože viem že ona to dieťa chce a chce ho somnou ale ja nie som si istý či ho chcem a neviem čo bude.

Filip TT

To by si ju strasne zranil, keby si prisiel s tym, ze nechces vase dieta.

To si ani neuvedomujes ake je to pre tu buducu mamicku dolezite mat oporu v otcovi dietata.

Je dobre ze si jej nic nepovedal v navale emocii a nechavas si to prejst hlavou. To uz je dobry znak rozumneho cloveka.

Ked jej budes oporou v tomto nelahkom case, ziskas si jej doveru navzdy - pokial ju nejakou blbostou nestratis. Budete prezivat svoj vztah intenzivnejsie aj bez bonga. Tazke casy su dvojsecna zbran - mozes v nich vela stratit ale aj velmi vela ziskat.

Moja manzelka rodila na dnesnu dobu tiez dost mlada - 24 rokov, ale deti su velmi radi ze maju mladu mamu.

Neboj sa, dieta sa da zvladnut, nie je to taka pohroma ako sa zda. Vsetci ho budu lubit....

Camilla

Messje: Vôbec si nepochopila môj príspevok, ako som to myslela s tou sebeckosťou, skús si ho prečítať ešte raz. Alebo si ozaj taká nechápavá? Tak to ťa potom ľutujem.

deticky

No to je normalne ze clovek najprv kona, potom rozmysla. Urcite nechodte na potrat! Robte vsetko preto aby bolo ok aj babo aj zena. A ona kolko ze ma rokov?

Messje

Cmilla
Ak sa ona rozhodla pre dieta,tak si je vedoma nasledkov a nevidi to ako ty..
Pokazenie zivota.To ze to do nej napratal je viac menej jeho maslo na hlave.Uz ked aj nemali ochranu ale nevytiahnut je dost velke riziko.Nerozmyslal ze to moze mat nasledok.Nemusi pri nej ostat.Ona sa mu prosit nebude...Ale ty nehovor ze je sebecka.Sebecka by bola keby sa rozhodla ist na potrat a myslela by nato...ako si nespackat zivot...Takze ako ty.Takze tu o sebeckosti mozes pisat len a len ty.

Camilla

Biela.Kobra: Napísala som len svoj názor, za ktorým si stojím, tak tu nevyskakuj a nenazývaj ma "prípadom", jasné? Čo ty vieš, koľko ja mám rokov, a či som už dosť "veľká" ??? to má byť čo? Asi si jedna z tých, ktoré nemôžu mať (z rôznych dôvodov) decko a už ti to udiera na mozog. Spamätaj sa. A áno, je to od nej sebecké. Decko má predsa právo vyrastať s obidvoma rodičmi a ak sa mladý ešte necíti na to pripravený a bude otcom len z donútenia, po čase zdupká kadeľahšie a jeho priateľka zostane na výchovu sama. To je dosť častý scenár v takýchto situáciách. Takto si pokaziť život, veď určite nemajú ani vlastné bývanie, ani zarobené peniaze.. Bez pomoci rodičov to nezvládnu a to je tiež prejav sebectva - mám decko, tak mi teraz rodičia (a celá rodina) pomáhajte. No ohromné.

Biela.Kobra

Nuž, stalo sa, čo ste nečakali, ale nie ste ani prví, ani poslední. Veľmi záleží na tom, ako sa k tomu postavia vaši rodičia, či vás podržia alebo nie. V najťažšej situácii je teraz tvoja priateľka, ktorej sa definitívne skončilo detstvo a v ktorej už klíči nový život a najbližšie roky tomu bude musieť prispôsobiť.
Vieš, dnes nie je také jednoduché priviesť na svet dieťa. Mnohí moji známi, ktorí dieťa chceli, sa museli dlhé roky trápiť a pokúšať, kým sa im to podarilo. Za ostatných 15 rokov prakticky ani nepoznám prípad, že by prišli k dieťaťu bez komplikácií alebo bez toho, aby žena aspoň raz nepotratila. Príčinou je jednak životný štýl - stres, elektronický smog, chémia vo všetkom, plus X ďalších faktorov, a tiež ten, že všetci do toho šli plánovane v istom veku, keď už mali dokončené školy, získali nejaké postavenie v zamestnaní atď, teda okolo tridsiatky a viac.
Ak tvoja priateľka otehotnela "na prvý šup", máte vlastne šťastie. Je jasné, že ste si asi najbližšie roky predstavovali ináč, ale určite si sa sem-tam pohrával s myšlienkou, že raz budeš otcom. A teraz máš tú príležitosť, ktorá sa v budúcnosti nemusí (tak ľahko) zopakovať. Netreba k tomu nič iné, iba prehodiť si poradie plánov na nasledujúce roky. Teraz zabezpečiť dieťa a partnerku, a keď dieťa trochu odrastie, obaja si môžete ešte budovať kariéry a hmotné statky. Poznám veľa žien, čo na materskej aj vyštudovali, mám dokonca kamarátku v jej veku, ktorá súčasne študuje dve vysoké školy a zatiaľ sa jej darí aj popri malom. Samozrejme pomoc od rodiny je tu vítaná. A ak sa ti to zdá nepredstaviteľné, nuž, vždy ma fascinuje, ako otcovstvo dokáže zo dňa na deň urobiť z rozmaznaného sopliaka naučeného iba ak tak vymetať bary a diskotéky - zodpovedného chlapa s úžasnými reflexmi, ktorý má oči všade, vie plánovať, vie zabojovať za seba aj za svoju rodinu, proste chlapa, aký má byť.
Nie, nie je to jednoduché a chce to veľa zmien a úsilia, ale stojí to za to. Nezahadzujte svoju príležitosť. Školu si môžeš spraviť aj v štyridsiatke, robota sa vždy nejaká nájde, ale dieťa sa už nemusí zopakovať.
Akokoľvek sa rozhodnete, držím palce.

Camilla, ty si teda iný prípad. Vraj "je to od nej sebecké, že si ho chce nechať". Veď si u nej nezabudol bicykel, ale čaká s ním dieťa. Už si dosť veľká, aby si sa to naučila rozlišovať.

čistá láska

Ja som tiež nebola pripravená na dieťa v 19-tich. Ale podľa toho som sa aj správala, čiže nežila som sexuálnym životom. Kto ide s niekým do postele, musí stále počítať s alternatívou, že môže dôjsť k počatiu. Táta išiel na chatu s priateľkou s tým, že budú spolu spať a predpokladám, že vedel, ako na svet prichádzajú deti.

Priateľka je sebecká, že si chce dieťa nechať? Čo je sebecké na tom, že prispôsobí svoj život dieťaťu? Že nepôjde napr. na VŠ alebo si zarobiť do práce, že namiesto toho bude dieťa kojiť, prebaľovať, po nociach nebude spávať, že sa bude oň starať 24 hodín denne - a to len z lásky? Že zabudne na diskotéky, dovolenky a iné zábavy bežné u rovesníčok? Nie, to nie je sebectvo ale láska a obetavosť. Sebectvo jej niečo iné: zabiť si vlastné dieťa, aby som si mohol ďalej pohodlne žiť. Keď chcem pohodlne žiť, vyhnem sa činnostiach, ktoré majú za následok počatie dieťaťa! Keď už k tomu došlo, už je neskoro myslieť na pohodlný život, na skorý vek a ktoviečo všetko.

Pohroma sa nestala. Naopak, niečo pekné a dobré sa podarilo :) Dieťa je najväčší zázrak. Ak to tak nevnímam, nie som pripravený na sex! Veď milovať sa s niekým znamená prebrať za neho aj za prípadný plod ich vzájomnej lásky ZODPOVEDNOSŤ.