Začala som o sebe uvažovať ako o trošku narušenej osobe. Môžno je to aj zlý začiatok a budem skákať od jednej veci k druhej a nazad ale presne o tom je to celé. V prvom rade som strašne nezodpovedná. Rada si mierne prikreslujem pravdu a potom sa vykrúcam. Uvedomujem si to až teraz keď to na mňa všetko padá. Viem, že málo komu sa to bude chcieť čítať, ale pokúsim sa začať od začiatku. Ako dieťa som mala snáď všetko od rodičov. V mojich 4 rokoch sa od seba oddelili a pre mňa bol ocko naj na svete a mama za zlú, lebo bola zodpovedná. Mama ma aj často bila až príliš často, tak som sa niekedy v 13 rokoch pobrala bývať k otcovi, kde som mala veľa slobody a začala sa starosť sama o seba. Tak to išlo záškoláctvo atď. ale nakoniec som úspešne skončila školu. ( toto som napísala, lebo predpokladám, že môj terajší duševný stav nevyplýva z tohto. ) tak stále som smutná, v noci nespávam, denne plačem. Myslela som si, že je to aj kôli tomu, že som zamilovaná do chlapca, ktorý je komplikovanosť sama o sebe a s ním to asi aj prišlo a celkovo náš vzťah je taký, že sme si moc blízky, dôvera veľká, všetko super, ale mám pocit, že nikdy nebudem oslavovať výročie, nedostanem ružu a tak pretože akože oficiálne sme sa nedali my dvaja nikdy dokopy, pretože on je sklamaný z minulého vzťahu a furt keď prídem na túto tému, tak jeho slová sú len o tom že dokedy a blá blá, neprejaví mi cit som a to je jedna z vecí prečo som strašne smutná, bože čo ja za veci mu vykričím a strašne na ňom lipnem, ani by som to sem nepísala ale povedala rovno jemu, ale začala som mať pocit, že môj smútok nie je jeho vina takže som sa rozhodla napísať na stránku. Dostala som sa do zahraničia kde super zarábam, ale mám problém kolegyňu ktorá tu má tak trochu hlavné slovo čo sa týka roboty pretože je tu dlho ale jednoducho mi nesadla ako človek a tvári sa ako fest kamoška a ja sa tvárim tiež pretože o prácu nechcem prísť a som z toho nerzvozna a podraždená a vybíjam na ľudom ktorý za to nemôžu. No ale k veci keď si to prečítate však sa má dobre. Lepšie ako ktokolvek kde je problém. TU. Večer si ľahnem do postele nemôžem zaspať prepadajú ma depresívne myšlienky, plačem, myslím na to ako sa ráno idem vybrať niekde skočiť však celý tento môj život nemá význam, ráno sa prebudím a ututlá sa to, ale aj tak som prehnane citlivá všetko sa ma dotkne aj najmenšia narážka na moju osobu, je mi smutno vyhŕknu mi slzy. POTREBUJEM AKÚTNE TABLETKY NA ŠTASTIE dám za ne všetky prachy, no zase viem, že to deformuje osobnosť, lebo už aj nad drogami som rozmýšlala :D
Depresia
Takze s kamarátom je to tak ze za mnou prišiel chce byt so mnou tu nájist si robotu, ale na otázku vzťahu sa vraj uz vyjadril a to ze nie, inak sa ako pár správame pred rodičmi, priateľmi, rodinou, známymi aj neznámymi, všetci si myslia, ze sme spolu, len on so mnou proste do vzťahu nejde. Pohybu moc nemam jedine keď robím tak ako čašníčka sa aj nabehám ale pokial nie je pekne počasie cez voľno dokážem cely den preležať v posteli a týchto dni je veľa. Jesť jem úplne minimum, pretože mi nechuti a na druhu stranu si myslim ze keď nic nerobím neootrebujem ani jesť. V práci zjem obed za cely den aby som ako tak vládala ale cez voľno vydržím o tekutinách kedže nepôjdem prstom. A este ďalšia vec co je v mojej ze keď nejem schudnem. Co však viem objektívne zhodnotiť, ze nie som tučná ale ci sa prepchavam alebo nejem mam stále tu istú váhu, ale hlava ma vsugerovanom jedlo s váhou
No a čo sa zmenilo za posledné dni? :) Skúšala si už niečo riešiť alebo ako si sa pohla, čo je nové? Zaujímalo by ma napríklad, čo s tým kamarátom, do ktorého si zaľúbená ako si sa rozhodla to riešiť? :) Máš dostatok pohybu? Môže byť nespavosť zapríčinená aj tým. Ako sa stravuješ?
Tak pokúsim sa nalož s nimi, zatiaľ je to ďalšia a ďalšia prebdená noc
@DI DI DI existujú ale jej nepomôžu, pretože nemá typ depresie, ktorý je potrebné liečiť liekmi. Lieky nechaj na kompetentných lekároch kým niekomu neublížiš...
Lieky na depresiu sa predpisujú pacientom, ktorí trpia opačnou depresiou, endogénnou, depresia spôsobená z vnútra nášho tela, je spôsobená istou poruchou v mozgu, záležitosť biochémie na nervových synapsiách títo ľudia majú buď nedostatok alebo prebytok neurotransmiterov, acetylcholínu, serotoninu, dopaminu atď... To znamená, že je potrebné zasiahnuť chemicky a je potrebné takémuto pacientovi nejaké lieky a látky do tela dodať aby sa počet neurotransmiterov buď znížil alebo zvýšil. Podobne to majú ľudia s cukrovkou nemajú inzulín tak im ho treba dodať... Ona tento problém kedy je treba nasadiť lieky na depresiu nemá tak jej neraď prosím žiadne lieky keď tomu nerozumieš.
Lieky pri exogénnej depresií nezaberajú!!!
Existuje na depresiu veľmi veľa liekov, pre istotu si niečo nájdi. Iste pomôže :) -odkaz odstránený-
rob to čo chceš...nie to čo sa od teba očakáva :) pomože ti to isto
No veď a ide o to aby si ich mala pri sebe, aby si mala to zázemie je obrovský rozdiel sa s niekym porozprávať osobne a s niekym si písať aspoň pre mňa určite obrovský rozdiel. Ak nemáš kamarátov v zahraničí tak skús niektorého nahovoriť nech príde za tebou možno aj keď len na leto pracovať. Ono tá zlá nálada neustúpi zo dňa na deň určite nie ak v tom žiješ dlhšiu dobu. Mesačný princ ti to tento raz pekne napísal musíš vedieť pomenovať tie príčiny, ktoré ťa do tej zlej depresívnej nálady dostali a tie sa snažiť napraviť, naučiť sa s nimi žiť alebo ich celkom odstrániť a hľadať naopak veci z ktorých budeš mať potešenie, dodajú ti pocit výnimočnosti a vyčaria ti úsmev na tvári.
Ono ani nejde o to, že by som dobrých kamarátov nemala, ale je predsa len iná komunikácia na diaľku kedže som ďaleko za hranicami a sama a mladá a veľmi mi to nepomáha v tomto mojom rozpoložení :O
Ak je ten problém so spánkom až taký tak skús na začiatok brať tak 30 minút pred spaním kombináciu Zinok (max. 15-20mg zinku denne, nie viac), Magnézium a vitamín B6 dá sa kúpiť buď každý zvlášť alebo už v jednej tablete pod názvom ZMB6, zlepšuje regeneráciu a podporuje spánok, dobrý je tiež čaj z Valeriány lekárskej a denne aspoň tých 7-8 hodín sa snažiť spať a ak sa ti nedá tak aspoň v kľude ležať, bez telefónu či telky, proste kľud a tma aby si mozog odpočinul. Hladaj si hlavne nejakého kamaráta, kamarátku pri ktorom/ktorej sa budeš cítiť dobre, dodá ti energiu a poskytne ti pevné zázemie, oporu a pomocnú ruku za akejkoľvek situácie a bude dobre uvidíš :)