Nemoze ist o podvod?

Príspevok v téme: Nemoze ist o podvod?
narniacka

Ahojte. Mam jedneho kamarata, znameho, ktory ma o nieco poprosil. A ja teraz nad tym vkuse rozmyslam, ci nejde o podvod, alebo o co mu vlastne ide??
Pozname sa samozrejme aj osobne. Stretavame sa obcas spolu podla moznosti. Viem ze s peniazmi problem nema. Sme vsak z inych miest preto si viac piseme. Viem co robi, aj on vie co robim ja. No a pisali sme si vcera cez chat a objavil na internete nieco o co ma zaujem, treba to vsak objednat cez Amazon, a poprosil ma, ci by som si to ja neobjednala a neuhradila cez moju kartu a ze on mi to potom v hotovosti na ruku vyplati, ked to uz budem mat doma.
Ked som sa ho spytala preco si to on sam neobjedna neuhradi? Povedal, ze ho v niecom banka nastvala a on vtedy z jedu vsetky karty pozrusoval a teraz ich nema. A vraj to co si chce objednat nejde cez hotovost vyplatit ale len cez kartu. A poprosil mna, ci by som mu to neuhradila cez moju kartu.
Viete, ja som sa este nikdy nestretla, aby niekto nemal v dnesnej dobe bank.kartu. Vsak uz aj studenti maju karty a to len brigaduju. Nie este on co pracuje. Teraz vkuse rozmyslam ci ma nechce nejako podviezt, oklamat? No je mi to cele divne. Ale ako by ma mohol oklamat? Ze si to potom neprevezme? Alebo mi da potom na ruku "falosne peniaze" v hotovosti? Ja som uz asi paranoidna, ale v dnesnej dobe staci pustit TV a su tam len same podvody prepady vrazdy a tak.. No naozaj neviem o co mu ide?

narniacka

Ahojte. Este som sa s nim odvtedy nerozpravala. Uvidim, ci s tym najblizsie ked budeme spolu zacne, alebo to uz necha tak

neviem11111

Messje, aj ja mam s amazonom dobre skusenosti. ale tie mam aj s airbnb a uz som pocula o pripadoch, kedy takto niekto niekomu poslal link/email, ktory vyzeral ako z airbnb, pritom islo o podvod a ludia prisli o nemale peniaze. z tohto dovodu by som svoje udaje o karte nezadavala len tak volakde k nejakemu linku, ktory mi poslal clovek, ktory mi je len znamy.
autorke temy - paypal je sluzba, kde si registrujes kartu. je to akysi prostrednik medzi tebou a predavajucim a tvoje udaje o karte su tam v bezpeci, co sa o beznom card pay (len tak dakde natukat vsetky udaje karty) povedat neda. tieto udaje totiz mozu byt zneuzite.

narniacka

Ahoj Mesje. A tebe sa uz stalo, ze si nieco uhradila, nedodali ti to a prisla si tym aj o peniaze? A mna poziadal preto, ze je to nieco specificke a neobvykle, co asi nechcel, aby o nom vedeli a videli to jeho znamy, kamarati kde on zije. Dakujem ti za radu.

Messje

S amazonom mam tie najlepsie skusenosti a to objednavam odtial roky a platim kartou.Kamaratovi by som ale povedala
Vies co...ja cez net neobjednavam a ked to nahodou nepride co potom?Ty nerides o nic a ja o peniaze.Posli mi prevodom na ucet a ja to urobim.Aj tak mi pride divne ze v tej dialke nepozna absolutne nikoho kto nema kartu?Skor nema peniaze a kym pride tovar...nejake zozenie.Mozno.Nech ti prevedie on a potom ty objednas

ruža22

narniačka buď opatrná, ja by som na tvojom mieste nič neobjednávala. Nech si vybaví kartu v banke a objedná si on.

narniacka

Dakujem ti Jax. Ja som cez amazon naozaj este nikdy nekupovala a priznam sa, ze anglicky viem iba par viet (on nevie ze anglicky neviem). Takze mam aj strach, aby som tam nieco nedovrzala..
Tak mu poviem ako mi radis ty, ze som cez to nikdy nenakupovala, neviem to a nech si teda kartu vybavi on, i keby mi chcel tie peniaze aj hned poslat na ucet