Ahojte. Pred casom som sa kamaratke nanestastie zdoverila s tym, ze si pisem s jednym muzom a ze sa mi paci a pod. Mam vsak dlhorocny vztah. Tato kamaratka to povedala svojmu priatelovi a ten to povedal mojmu. Nakoniec sme to zvladli a velmi som sa poucila. Tejto kamaratke som vobec nic nevycitala, chapala som ze je to moja vina a ani jej priatelovi som nic nevycitala. Ona mi vsak ani len prepac nepovedala a vobec ju nemrzelo ze ma zradila. No a teraz k veci. O tom jej priatelovi viem iste veci, ktore keby som jej prezradila, neviem ako by dopadli. Vrta mi niekedy v hlave ta myslienka pomstit sa im. Nie som taka osoba co mi sa miesala co cudzich vztahov, ale jej pristup ma nastval. Co si o tom myslite? Mam sa im pomstit a povedat jej co o jej priatelovi viem, ci nie? Dakujem za odpovede.
Pomstit sa kamaratke?
"Ak by sa každý riadil pricípom oko za oko, celý svet by bol slepý!"
M.K. Gándhí
@ Krásny a poučný je aj ten citát o závisti! Ponechaj vinníka jeho vlastnému osudu a trestu.
Ja mam s kamaratkami bohate skusenosti. Nikomu nic nevrav pre buducnost a ani z pomsty. A stane sa aj to, ze aj ked nepovies, kamaratky si vymyslia aby im vsetko hralo do karat a hotovo. Proste ju posli kadelahsie, na druhej strane je otazne preco mas potrebu si pisat s inym, to nieje chvalyhodne veru.
Nikdy som nespoznala velku zensku zavist, zato velku zensku prajnost ano. Naopak, v poslednom obdobi som mala tu cest pocitit muzsku zavist, a ver mi, ze muzi dokazu zo zivota urobit urcite rovnake peklo ako zeny, ked zavidia, a idu hlava-nehlava po tom, komu zavidia. Neislo o nic ine ako o cistu zavist uspechu. Kazdy zavidi to, na co nema.
Ja som za akykolvek podvod takze mozno jej bud vdacna ze to povedala.Boh vie kam az by to zaslo.A nehovor nic.Vsetci to zoberu ako pomstu.Mozes jej naznacit ze uz ked riesia teba,nech si daju oozor na svoj vzťah, lebo vy ste ten vas ustáli, kym oni nemusia.Ale nemusis povedat nic.Nerob viac hluposti aby ta nemrzeli veci a kamaratka asi dobra nebola.
tak dievca zlate aspon si zistila na vlastnej kozi ze sa zenam neda vobec verit ale ani muzom. No vam zenam vobec ste potvory a jedna druhej zavidite.Zenska zavist vie byt naozaj velmi silna. Zenska zavist dokaze aj zabijat a nicit.
ja sa riadim starym dobrym heslom ani otcovi never nie to zenam.
Dakujem za reakciu. No ved prave ze ja som nikdy nemala take umysly ako títo dvaja ludia, ale ked ta niekto zradi, ta myslienka na pomstu tam je. Ono sa to uz stalo pred pol rokom a doteraz som nic neprezradila, ale vaham. Jeden blizky clovek mi povedal ze viac sa jej pomstim ked budem mlcat, lebo ona na to casom pride, s kym chodi. A asi to tak aj je. Ja som sa totiz tak poucila, ze rovnaku chybu by som nikdy uz nezopakovala. A on, ked mu to bude nadalej prechadzat, sa casom popali ... a mozno aj nie :)
Ak ta k niecomu vedie negativna emocia, nikdy to nerob. Rob iba veci s dobrym umyslom. Ale myslim, ze ty si prave ten typ cloveka, co ani nevie, o com hovorim, a je mu jedno, ci druhemu ublizi alebo nie. Dam ti ale inu radu - zacni druhych ludi vnimat ako citiace bytosti.