Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pomstit sa kamaratke?

Príspevok v téme: Pomstit sa kamaratke?
Aledriel

Ahojte. Pred casom som sa kamaratke nanestastie zdoverila s tym, ze si pisem s jednym muzom a ze sa mi paci a pod. Mam vsak dlhorocny vztah. Tato kamaratka to povedala svojmu priatelovi a ten to povedal mojmu. Nakoniec sme to zvladli a velmi som sa poucila. Tejto kamaratke som vobec nic nevycitala, chapala som ze je to moja vina a ani jej priatelovi som nic nevycitala. Ona mi vsak ani len prepac nepovedala a vobec ju nemrzelo ze ma zradila. No a teraz k veci. O tom jej priatelovi viem iste veci, ktore keby som jej prezradila, neviem ako by dopadli. Vrta mi niekedy v hlave ta myslienka pomstit sa im. Nie som taka osoba co mi sa miesala co cudzich vztahov, ale jej pristup ma nastval. Co si o tom myslite? Mam sa im pomstit a povedat jej co o jej priatelovi viem, ci nie? Dakujem za odpovede.

Moireal

Kazdy ma nejaku predstavu o tom co je dobre a co je zle. Je to koniec koncov vsetko tvoja vec. Ale ak si chcela aby to ostalo utajene, zrejme ta samu hryzie svedomie alebo si sama vravis, ze nieje spravne si pisat s inym a robis tak aj napriek svojmu svedomiu. A ked si sa pokusila sa zabit, tak to je jasny dokaz. Vies, tvoja kamoska nemoze zato, ze ty si sa pokusila sa zabit ale mate ine predstavy o tom, co je spravne a co nie a na tom je postavenych velmi vela konfliktov medzi ludmi vseobecne. Do druheho nevidis a aj keby si, nezmenis ho podla seba. Ona konala prirodzene, aj ked teba to sklamalo. Asi sa fakt ako kamosky k sebe nehodite, mate ine predstavy o dobre a zle. Na pomst nemysli, fakt su aj ovela ovela horsie veci. Mne moje "kamosky" urobili ovela horsie veci a stale som tu. Takze nechaj to tak a skus radsej prehodnotit, ci je podla teba ok si pisat s inym, zjavne asi nie. Zamysli sa nad svojim vztahom a nad pravou pricinou toho, preco si pises s inym. Ked ste to ustali, tak potom je dobre, ale to uz znamena, ze si musela zabojovat o svojho priatela, takze ani jemu sa nepacilo, ze si pises s inymi, rovnako asi ani tebe by sa to nepacilo. Toto by ta hlavne malo zaujimat. Ale chapem, vsetci mame ego a ked nam ho niekto posliape, beda mu. :)

Kýčera

Múdre rozhodnutie, dievča! Kamarátke,... odpusť a choď ďalej. Negatívne pocity k nej môžeš zo seba dostať tak, že si zoberieš trebárs vankúš a poriadne ho vyboxuješ. Alebo napíšeš, čo k nej cítiš na papier, ten spáľ a splachni na WC.

Aladriel

Je to tak. Ja som ju povazovala za kamaratku, ona zjavne mna nie kedze sa mi ani neospravedlnila. Ta informacia mala ostat doverna, aj mne ked nieco kamaratky povedali som to za ziadnych okolnosti nesirila, nech to bolo cokolvek. Ja by som sa ani nikdy nemiesala niekomu do vztahu, tak som to asi cakala aj od nej. Mna len velmi zamrzela ta jej reakcia, ako keby sa nic nestalo. Ja som totiz potom skoncila v nemocnici po pokuse o samovrazdu. Viete, ked ten jej priatel chcel byt velky moralista, tak nech si riesi svoje veci, pretoze ma na triku toho ovela viac ako ja. Prerusila som s nou akykolvek kontakt a odvtedy som sa jej neozvala. Ale mozno mam take nutkanie jej vynadat, lebo ja byt na jej mieste by ma to velmi mrzelo a hanbila by som sa. Nie je jej vina co sa stalo, ale chapete asi co myslim.
Keby som sa dozvedela napríklad ze moju dobru kamaratku priatel podvadza alebo tak, asi by som jej to nepovedala. Mozno to odsudite, ale ja by som skor jemu povedala, nech sa prizna alebo nieco podobne. Neviem ako by som sa zachovala.
Ale vyplynulo z toho jedno velke ponaucenie. Nikomu neverit a nerobit hluposti. Vazit si to co mame. A nie vymyslat a nevediet co so sebou a namotavat druheho chlapa, mozno z nudy, mozno zo zvedavosti...neviem ani sama. V kazdom pripade dakujem za reakcie. Nebudem jej nic hovorit, ale takisto sa s nou uz nikdy nemienim bavit.

neviem11111

ja si hlavne nemyslim, ze je to tvoja kamaratka. ty podla mna ani nevies, co to slovo znamena. ona sa zachovala spravne. ty nie - vies nieco o jej priatelovi a zamerne jej to tajis, pritom vies, ze je to nieco, co keby vie tak by s nim asi byt nechcela. tak sa podla mna priatelky medzi sebou nespravaju. jedine preco uvazujes ze jej to povies ze so zlym umyslom a z pomsty. neviem co si za cloveka.

Biela.Kobra

Z toho, čo píšeš, v tom máš trochu chaos. Zvonka to nevyzerá, že ťa kamarátka zradila. Ty si jej povedala, že sa ti nejaký chalan páči, a to má byť nejaká dôverná informácia? Aj keď máš vzťah, neznamená to, že si slepá, hluchá a máš byť uviazaná doma na reťazi. Ak to zostane len pri tom páčení, tak na tom nie je nič zlé ani tajné - veď aj tvoj chlap môže vedieť, že napriek tomu, že sa ti sem tam niekto páči, ty máš rada jeho a ostaneš mu verná. Niektorým chlapom to dokonca robí dobre, že práve oni vyhrali v takej konkurencii. A ak to malo byť tajné, tvoja kamoška to povedala len svojmu priateľovi - teda svojmu dôverníkovi, s ktorým, predokladám, zdieľa aj oveľa háklivejšie veci. A ten ťuťmák to povedal zasa tvojmu frajerovi, ako chlap chlapovi. Proste všetci ste si pustili papuľky na tárajštreku, a teraz z toho robíš búrku v pohári vody, hoci v skutočnosti o nič nejde. V živote ťa budú čakať ešte zložitejšie situácie, ktoré musí tvoj vzťah (či už so súčasným alebo iným partnerom) ustáť, tak si zober z toho ponaučenie, hoď to za hlavu a choď ďalej.
O pomste ani neuvažuj. Nič sa s tým nevyrieši a navyše, zatiaľ čo tvoja kamarátka a jej priateľ konali proste z blbosti a bez zlého úmyslu, ty by si šla do toho s plným vedomím a svedomím. Tým pádom by si bola zo všetkých najhoršia ty, a to by sa už asi nedalo napraviť.

0vecka

ja si myslim ze ona nastavila latku..ak sa este tvarila ze je to ok tak to kludne mozes spravit...druha vec je ale co z toho budes mat? ak ti to za to stoji tak to sprav imho nemas mat preco vycitky

ôôôôô

Nechaj to tak, nemysli na pomstu a do budúcnosti nech z toho pre teba vyplýva ponaučenie, že tejto osobe nesmieš o sebe rozprávať dôvernosti. Baviť sa a stretávať sa - to sa môžte aj bez toho, aby si jej rozprávala dôvernosti, ktoré ona potom vytrúbi. Asi je vodnár, že?