Zevraj ovsene vlocky su dobre na vyprazdnovanie...ja jem ale bezlepkove, nasla som taku tycinku ktora obsahuje bezlep.ovsene vlocky, chcem sa spytat, maju rovnaky ucinok co sa tyka vyprazdnovania?
Bezlepkove ovsene vlocky
Tak tie bezlepkové vločky od celia určite :) nemám po ich zmiešaní s banánom alebo hruškou problém s "vyprázdňovaním" :D
Obilie ovos síce obsahuje lepok a klasické ovsené vločky ho obsahujú tiež, ale v bio obchodoch sa dajú kúpiť aj bezlepkové ovsené vločky. Reformhaus Martin ich predáva. Sú to vločky z ovsu, z ktorých bol pri výrobe odstránený lepok. Tiež si ich občas dám a nemám s nimi problém.
bezlepkove vlocky. Vy si robite srandu?
ach ludia. ovsene vlocky NEOBSAHUJU lepok. Nedajte sa nachytat na kazdu hlupost, co vam kto chce predat. A k teme... ide vzdy o komplexny zivotny styl... od jednej potraviny nezavisi celkove zdravie. Ak mate zlu mikrofloru v creve, mozete sa ujest vlociek, nemusi to mat efekt...
juuuj zase zdrava strava :)
Aj v tomto alternatívnom medicínskom centre je predajnička rôznych bezlepkových a bezlaktózových výrobkov :
ahojte viete mi poradit kde kupim v Bratislave nejake nie drahe bezlepkove vlocky? lebo ak sa nemylim tak vlocky maju lepok... ci v tomto pripade potom jedine nejake pohankove alebo podobne?
dakujem,
Vločky, : ) ! O vločkách počujem prvýkrát, ale viem o deproteínovom pšeničnom škrobe. Čo riešiš, celiakiu alebo zápchu? Ak to druhé, tak potom sú lepšie normálne vločky. Kašu z nich si môže pripraviť na x - spôsobov a za málo peňazí dosiahneš oveľa väčší efekt.
lepok je gluten a gluten je bielkovina. ovos ma bielkovinu avenin, nie gluten.
ale viem a velmi dobre. ano, celiatici by ovos jest nemali ale kvoli tomu, ze ovoc je KONTAMINOVANY lepkom, nie preto, ze by ho prirodzene obsahoval. "bezlepkove" ovsene vlocky su len kontrolovane pestovane a spracovavane. mozno skus pohladat troska doveryhodnejsie zdroje.