Stále myslím na to čo bude po smrti

Príspevok v téme: Stále myslím na to čo bude po smrti
Tyrael_

Neviem sa zbaviť pocitu, že po smrti niečo je a ja neviem prísť na to čo. Chcem strašne vedieť odpoveď až mi to nedáva pokoj a myslím na to v škole a aj doma ... pustím si hudbu a ticho sedím a premýšľam.
Možno je to preto lebo mám strach, že smrť bude bolieť a po nej bude nasledovať tma a nič ... neuvedomovanie si vlastnej existencie ako to bolo pred narodením. Teda aspoň sa hovorí, že pred narodením nič nebolo.
Náboženstvám neverím (aspoň nie cirkvi a Islamu), pretože je to pre mňa jedna veľká mafia.
Viem, že odpoveď mi zrejme nikto nedá, pretože ju nepoznáme ale nemám pokoja dokiaľ sa nejako nedozviem čo po smrti je.
Už som si raz myslel, že viem čo po smrti je ale potom moju teóriu vyvrátil niekto v jednej diskusií.
Čo mám robiť? Nemyslieť na to? Ako? A prečo nevieme čo je po smrti, keď máme technológie a vedomosti o klinickej smrti. Prečo vyvraciame posmrtný život? Pretože neexistuje?

pytu

No o smrti vieme asi toto. Pytas sa na otazku smrti pretoze mas vedomie, pouzivas iste kognitivne funkcie mozgu ktore ti umoznuju uvazovat nad tym. Smrt prakticky znamena ze tvoj mozog prestane dostavat prisun chemickych latok ktore mu umoznuju fungovat a zit. CIze ako pise ovecka, ak ti prestane byt srdce, mozog este chvilu moze zit. Ak tieto latky mozog nedostane, zacne umierat, tj prestanu spravne fungovat kognitivne funkcie, zacnu sa generovat nahodne obrazy, spomienky, udalosti, ak si silne veriaci tak mozog ti predstavi poslednu nadej zivota a to ze ides do neba (bullshit). A potom koniec. Mozog ako komplexna sustava prestane fungovat, mozno niektore jednotlive castu budu ale tie nie su schopne spolupracovat na takej urovni aby si bol vedomi sameho seba. Tym pre teba konci vsetko, nebudes schopny najst odpoved pretoze ty si svoje vedomie a vedomie bude prec. Cize otazka co bude po smrti v podstate pre konkretnu osobu nedava zmysel.

Nechcel som aby to vyznelo depresivne alebo negativne ale bohuzial taka je realita :).

0vecka

co sa klinickej smrti tyka tak sa vobec nejedna o smrt.. to ze ti napr srdce prestane fungovat neznamena ze si mrtvi... podla mna tadial vobec cesta nevedie...
navyse vsetko co vieme naznacuje ze po smrti bud nic nieje alebo po smrti je nieco co vobec nema na nas fyzicky svet vplyv