Paretin - začať brať alebo nie

Príspevok v téme: Paretin - začať brať alebo nie
hugogo

Dobrý večer prajem :)
Dnes som bol u doktora ... psychológa ten mi predpísal na stres a uzkosť PARETIN vraj je nenavikový nemá vedlajšie učinky no po prečítaní si letaku a nejakeho fora na nete mam vážne obavy si ho vôbec dať ... viete mi poradiť či sa do toho dať alebo nie ... mal som stresové obdobie bola tam aj uzkosť ale ono to príde a potom aj odíde ... doktor povedal že sa to dá týmto liekom preliečiť a vraj po preliečení dava este pol roka na dobranie lieku je to pravda že pomáha ? a aké mate skusenosti z vysadzovaním lieku

ďakujem pekne za čas a rady :)

Sonya3

Hugogo ahoj, tiez mi lekar nasadil Paretin..Uzivas ho? Ako Ti je? Ja sa liecim uz 3 roky...Ak chces,mozme sa porozpravat...Drz sa S.

srdiečko100

Píšem, keďže mám s týmito liekmi dlhoročnú skúsenosť tak s týmito liekmi to je tak, že život je ťažký a niekedy sa vela vecí na človeka nakopí, že ma pocit, že život nezvláda tak ide za psychiatrom a ten mu predpíše lieky len každopádne treba sa pukúsiť toto ťažké obdobie prečkať bez liekov, lenže u ľudí čo majú chronické depresie a endogenne ochorenia su lieky na mieste lebo bez nich by nedokázali fungovať a prinavracjú ich do života. Poznam jednu osobu čo dostala BAP a kebyže niet týchto liekov tak by už zrejme nebola nedokázala by sa prinavrátiť do života, do práce lenže v takýchto prípadoch sa už AD zvyknú predpisovať doživotne lebo depresia sa zvykne vracať.

svk86

ahoj...brala som tento liek rok a pol.pomohhol no musela som ho vysadit z dovodu tehotensvta. vysadila som zo dna na den. ziadne abstaky nic som nemala..a navyse chudla som od neho 15kg za 5mesiace bola som aktivna....ja ked mam panicku poruchu a vtedy sa obzieram...tkaze mne to velmi pomohlo..no po cisaskom som uz pol roka a mam pocit ze panika sa mi zacina vracat aj ked ju zvaldam, v noci neveim spat...ale vkuse nieco jem...takze v pondelok si idem naspat po paretin..lebo ja som s nim bola spokojna...

Hugogo

No ja mam tiez mierne uskosti a nie casto sem tam ale teraz naposledy ma to vystrasilo tak som si povedal ze idem skusit stastie :) no a dopadol som ze mam tie prirule doma a strach otvorit ich po precitani si zacinam mysliet ze to chce len na sebe popracovat zacat sa tesit zo zivota menej sa nervacit a strachovat :) rozmyslam ze skusim vyhladat sukromneho psychiatra alebo psychologa chcem sa vyhnut tabletkam citam a viac uskodily ako pomohli nepoviem keby som nejak ozaj inde tak ich skusim ale som v celku pohode len to chce trening a zahnat tu pliagu dufam ze sa vytrati :) a bol som u psychiatra :)

atram1m

No ja mám s Paretínom skúsenosť takú, že som za 8 mesiacov z neho pribrala 10kg, ktoré neviem dať už 5 rokov dole a to som ho brala len rok. A nemyslím si, že mi nejak pomohol, skôr mám pocit, že ma akoby tak otupoval, robil ma apatickou, bez prežívania citov a jeho vysádzanie bolo pomerne ťažké, postupne znižovaním dávky až do stratena. Úprimne, nerada by som sa vrátila k užívaniu akýchkoľvek ADčiek, mne bol tiež predpísaný len na takú miernu depresiu, skôr panickú a úzkostnú poruchu ale rokmi som sa naučila ju spracúvať a ovládať a naozaj, pokiaľ naozaj nemusíš, nenasadzuj si ho. Určite je mnoho ľudí, ktorým pomohol, ale ja to pripisujem môjmu chceniu a snaženiu sa, uprataniu si v hlave. A ešte som sa pozastavila nad tým, tebe ho predpísal psychológ? Psychológovia už môžu predpisovať lieky?