Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Paretin - začať brať alebo nie

Príspevok v téme: Paretin - začať brať alebo nie
hugogo

Dobrý večer prajem :)
Dnes som bol u doktora ... psychológa ten mi predpísal na stres a uzkosť PARETIN vraj je nenavikový nemá vedlajšie učinky no po prečítaní si letaku a nejakeho fora na nete mam vážne obavy si ho vôbec dať ... viete mi poradiť či sa do toho dať alebo nie ... mal som stresové obdobie bola tam aj uzkosť ale ono to príde a potom aj odíde ... doktor povedal že sa to dá týmto liekom preliečiť a vraj po preliečení dava este pol roka na dobranie lieku je to pravda že pomáha ? a aké mate skusenosti z vysadzovaním lieku

ďakujem pekne za čas a rady :)

Hugogo

A este by som sa chcel spytat je pravda ze sa z tychto liekov pribera? Ja mam pocit ze by naozaj stacilo nieco ako prva pomoc ze clovek si da tabletku na ukludnenie ked potrebuje a nie jest tabletky kazdy den a celi zivot ved som mlady clovek a nechcem do toho spadnut no chcem vyriesit ten stav a zbavit sa ho

Hogogo

A ma niekto z vas skusenost prave z tymto liekom ? Ci je to nejaky naozaj sliny liek ktory ma silne vedlajsie ucinky a tazko sa potom od toho odvyka alebo tak pretoze ja som uplne pohode sem tam mam v hlave taku ako to nazvat malu paniku ale vedsinou to ovladnem aj sam poviem si to je iba v hlave a snazim sa mysliet pozitovne :) ale niekedy ma to prepadne tak ze mi tuhnu ruky bije srdce zvysi sa tlak ale to potom prejde a jr klud no clovek sa boji potom ze kedy to pride zas ....a za dalsie soferovat auto pod liekom ktory uspava alebo chodit do prace asi neni moc rozumne preto by som chcel vediet od ludi ake maju skusenosti z timto liekom ...... Niekde som sa docital ze taketo lieky dokazu zmenit povahu ludi co ma tiez dost vystrasilo pretoze ja nic nechcem menit ja sa chcem len zbavit uzkosti ktora sa objavi sem tam no ale je neprijemna dakujem

liek

A vieš čo, skús ten liek, ja ako nie som zástanca hneď liekov, ale tak skús, ja tiež beriem neurol občas, ale už ho vysádzam a nie je žiadny problém u mňa, tak skús, možno ťa to stabilizuje trošku a pomôže.

liek

A životospráva a šport a to všetko je dobré, ako písala kolegyňa, ale ak máš v sebe nejaké bloky, traumy, tak ti to aj tak úplne nepomôže, práve na to je ten psychológ, aby si to s ním všetko rozobral, ale viem, že väčšinou to je tak, že hodina mesačne je dosť málo, ale tak skús sa obrátiť aj na iných ľudí a hľadať pomoc všade, kde sa dá, veď život máš len jeden, nenechaj sa ovládať úzkosťami a depresiami, vieš, keby sme boli ľudia viac tolerantní a správali sa k sebe normálnejšie, bolo by minimálne o polovicu menej takýchto ľudí, ako sme my a mohli by sme mať všetci pokoj bez ohľadu na to, či náš trápia choroby, lebo by sme sa všetci vedeli pochopiť a vzájomne si pomôcť, ale čo spravíme, treba bojovať a hľadať si takých ľudí, kde tú podporu nájdeš, ja vidím najväčší koreň problému v tom, že človek je často sám, bez toho, aby bol pochopený, mal niekoho, o koho sa môže oprieť, tu podľa mňa vzniká veľmi veľa depresií a potom sa na to všetko nabalí, úzkosti, iné veci. Škoda, že sme až sem museli dospieť, ale stále sú ľudia, čo majú cit a srdce na mieste a chápu aj nás.

liek

Chcem ťa len upozorniť, že nečakaj od psychiatrických liekov nejakú spásu alebo zázrak, je to len taká barlička, ako hovorila psychiatrička, ale samé o sebe ťa to zo všetkého nedostane, len sám máš tú najväčšiu moc, pracovať na úzkosti, na sebe, zlepšovať si život tak, aby si bol v čom najlepšom stave a potom nejakú časť aj tie lieky spravia, aby si bol stabilizovaný, ale väčšina psychiatrických liekov pomôže najviac vtedy, keď si na samom dne, keď sa to zlepší, tak potom to už veľmi hore nejde a udržiava sa to na rovnakej hladine, takže ber to len ako malú barličku, ja osobne nemám s liekmi od psychiatrov až tak super účinky, ako niektorí ľudia, niekomu zaberajú perfektne, u niekoho to funguje menej, hlavne sa nespoliehaj len na liek. Mnohým sa stav zlepší, ale potom to nejde hore, možno aj za to, že čakajú od toho lieku niečo viac a prestanú na sebe pracovať.

hugogo

no dlhšie som rozmýšlal či isť k doktorovy alebo nie rozhodol som sa isť .... len neni som ztotožnení z tým či treba užívať liek myslel som že mi da max niečo ked je stav akutný niečo na prvu pomoc nie nieco na dlhodobe užívanie ...

mascha

pekné, že si zašiel za psychologom,ale keď už máš dilemu s liekom, možno že ho vôbec nepotrebuješ,skús sa zamerať na správnu životosprávu a šport