Mam gilbertov syndrom alebo zvyseny bilirubin a chcem vediet ci existuju nejake dobre dostupne kvapky do oci prave urcene na vybielenie bielok v oku-visine som skusala a nepomahaju! A nepiste mi rady ohladom zivotospravy, cajov atd. lebo to vsetko viem a dodrziavam a stale mam bielka zlte. Pocula som o modrych kvapkach no tie su na slovensku a v cechach nedostupne.
Kvapky na zlte ocne bielka
No tak az teraz som opat narazila na moju staru temu a vela z tychto prispevkov ma "pobavilo". Presne kvoli takym ludom co nic nevedia a hned si myslia ze mam zltacku a mam utekat na infekcne ..mam kvoli tejto ako tvrdia doktori nie chorobe ale "kozmetickej chybicke" strasne komplexy, problem pozerat sa ludom do oci a velke depky.. Kvapky som nenasla ale stale hladam vitaminy a latky ktore by mohli znizovat bilirubin v krvi . Ak tu su nejaki gilbertaci tak sa mi urcite ozvite :)
chvala bohu kycera :) tie svoje perly vypustaj len tu na fore, tu to nejak prezijeme :) len ta prosim, dalej to neposuvaj, lebo by si so svojimi "radami" mohla narobit viac skody ako osohu :P
Máš pravdu, Kábel, lekár áno! Ten skutočne pozná význam slova syndróm!!! : )
Gilbertov syndróm naozaj nie je choroba v pravom slova zmysle. Ide o dedičnú záležitosť, ktorá v podstate nič škodlivé neprináša.
A nebuď trápna, Kycera. Lekár pozná význam slova syndróm.
Bili,
len píš, len píš...
Perly nevypúšťam každému a za každých okolností...
A nezabudni si tam pripísať aj význam slova syndróm!!! : )
kycera, píšem si do svojho poznámkového zošita, zase som o niečo múdrejšia :D
Bili, niektorí ľudia sa podobajú počítačom! Nikdy a za žiadnych okolností sa n e m ý l i a !!! Sú len zle n a p r o g r a mo v a n í!!!!! : )
hmmmm kycera.. doktori, ktorí sa zaoberali touto mojou "chorobou" sú asi obyčajní žebráci, keď mi tvrdili, že to vlastne choroba ani nie je :) ty si určite vyštudovaná lekárka, ktorá urobila niekoľko štúdii o tejto "závažnej chorobe" a všetky doterajšie fakty vyvráti :) tak povedz ešte ako s tým bojovať? Lebo aj mňa trápia hlavne tie žlté bielka, iný problém táto "choroba" neprináša. A áno, treba si to dať občas vyšetriť a sledovať to, to je tak celé.
nie si ty náhodou jedna z tých hypochondrov, ktorí keď majú malý soplík, už aj bežia na pohotovosť a vyrobia z toho rakovinu?
Kabel, vitaj v klube!
naozaj samí "odborníci"
laicky povedané Gilbertov syndróm (benígna hyperbilirubinémia) je geneticky slabšia aktivita enzýmu, ktorý pomáha pri odbúravaní bilirubínu, takže tento sa v tele mierne hromadí a spôsobuje žlté zafarbenie. Ostatné funkcie pečene nie sú nijako ovplyvnené.
takže "zappovanie" a podobné tu odporúčané kraviny nie sú vôbec potrebné.
Čo sa týka kvapiek, tak neporadím, ale asi by to nebol žiadny zázrak, pretože žltá plus modrá = zelená, podľa mna vo výsledku bolo bielko zafarbené jemne do zelena.