Silný panický atak, hrozný zážitok

Príspevok v téme: Silný panický atak, hrozný zážitok
panický

Ahojte, chcem sa s vami poradiť, čo by ste mi poradili, ako s týmto bojovať, nestáva sa mi to tak často, ale keď sa mi to stane, tak je to hrozné, ako to bolo dneska. Včera som mal dobrý deň, cestoval som do jedného mesta 20 km odo mňa a cítil som sa v autobuse super, nemal som nejakú úzkosť ani nič, tak dnes v dobrej viere som išiel opäť sa prevetrať, že mi bude zase dobre, ale nebolo.

V noci som dosť zle spal, ale ráno mi nebolo nejako výnimočne zle, tak som sadol na autobus, cesta trvala asi niečo málo nad 15 minút, ale nebolo mi nejako veľmi zle, aj keď som cítil, že je to horšie, ako včera. Prechádzal som sa v meste, bol som v obchodnom centre, ale úzkosť a panika ako si narastala, začalo mi byť zle a nevoľno, horšie sa mi dýchať. Chcel som ísť domov, išiel som na zastávku, na ktorej bolo dosť ľudí, úzkosť narastala a čoraz viac sa mi horšie dýchalo, ku koncu mi bolo tak zle, že som nevedel, či mám nastúpiť, alebo nie. Nakoniec som nastúpil, kúpil som si lístok, ako som sedel v autobuse, začalo mi byť na odpadnutie, dýchanie som nemal pod kontrolou, na poslednú chvíľu som odišiel z autobusu a šoférovi povedal, že musím niečo vybaviť a odísť preč.

Potom som išiel do parku a bol tam skoro 2 hodiny, bolo mi trochu lepšie ku koncu, tak som sa rozhodol, že na autobus už nejdem, ale pôjdem vlakom. Na vlakovej stanici bolo kopec ľudí, študentov, ale kúpil som si lístok a keď prišiel vlak, rozhodol som sa, že sa už musím nejako dostať domov. Keď som si sadol do toho malého vozňa, plnom študentov, začalo mi byť opäť na odpadnutie, bolo mi na zvracanie, potili sa mi ruky, dýchal som veľmi slabo, ale už nebolo cesty späť, vlak sa pohol a išli sme. Bolo mi tak strašne zle, že keby som si mal vybrať v ten moment smrť, tak by som reálne nad tým uvažoval, že radšej si vyberiem koniec života, ako prežívať tie neskutočné stavy.

Snažil som sa upokojovať, ako sa majú ostatní horšie, že netreba robiť paniku, na chvíľu to zabralo, ale potom prišiel ďalší ako by taký nával tepla a ostalo mi zase zle, do toho si niektorí asi všimli, že mi je zle, alebo sa niečo deje, tak pozerali na mňa dosť čudne, mne ostalo ešte horšie, na jednej stanici sme stáli asi 10 minút, myslel som, že ma asi porazí. Nakoniec som to nevydržal a vystúpil som na stanici približne asi 7 km od môjho domu, nakoniec som tých 7 km musel prejsť peši domov. Neviem si predstaviť, čo by som robil, keby sa mi toto stane 100-200 km ďaleko, alebo, že by prišiel v nejakom autobuse takýto panický atak a plnom ľudí, 2 hodiny cesty od domova, radšej by som asi zomrel. Už sa mi raz takýto zážitok stal v autobuse, že ma napínalo na zvracanie, cítil som návaly tepla, mal som pocit, že zomriem, ale prežil som to, ale doma som mal vtedy tuším pulz okolo 110, keď som prišiel. Ako s tým bojovať, nechcem toto zažívať, je to traumatizujúce.

K0000000

!!!!!
Odporucam kazdemu, kto zaziva uzkostne stavy a panicke ataky, aby v prvom rade utekal do lekarne, kupil magnezium, calcium a vitamin D a uzival tieto po dobu aspon 1 mesiaca denne. (Calcium + vit D rano, 1x magnezium na obed + vecer). Po mesiaci sa moze calcium a vit D vysadit a 1x denne uzivat len magnezium dlhodobo. Ak po mesiaci stavy neustupia, az potom sa da potvrdit, ze naozaj ide o psychicku poruchu. Ale mozem zarucit, ze 90% psychiatrickych diagnoz je sposobenych zlou stravou, ktora neobsahuje dostatok mineralov.
Tiez som trpela tetanoiu. Bezni lekari to nezistia, pretoze biochemicke vysetrenie vam na poziadanie nikto neurobi, poistovne ho nepreplacaju. Len v specializovanych klinikach to robia a nie je lacne. Bezna reakcia lekarov je, ze ide o PANICKY ATAK a poslu vas k psychiatrovi!!!

rita89

Rosilkova,jediny kto trepe si tu ty,chudera,co neakceptuje nazor inych sa navyse neradila som tebe,ale zakladatelovi temy. Vsetkym som si presla,viem o com hovorim . Hlc si svoje antidepresiva do konca zivota, su ale aj ludia,ktori sa chcu vyliecit,nie cely zivot liecit a byt zavisly na oblbovakoch.

hellie

Na panické záchvaty pomôže autogénny tréning,preto tá návšteva psychológa by bola dobrá.Ja robím vždy hneď na začiatku záchvatu cvičenie dýchacie,nádych,zadržanie dychu a výdych a pomáha to.Žiaden záchvat nebol odvtedy.Tak vyskúšaj a natrénuj si to dopredu nádych (počítaš do 8),zadržanie dychu (počítaj do osem) a výdych (počítaj do 4).Stále opakuj až kým záchvat prejde.

panický

rosilkova - Ja beriem momentálne neurol, ale to len večer s nejakých dôvodov, cez deň si ho nedávam už a mám ho vysadiť, menil som psychiatra a nová na mňa úplne kašle, nechce sa o ničom rozprávať, len mi dá lieky, som tam 5 minút a idem preč, takže o tomto vôbec nevie, proste s ňou sa nedá. Aj mi je teraz ľúto, že som od starého odišiel, ale s tým nič nespravím, musím si asi hľadať nového. A ja osobne nemám zase s psychológmi zlé skúsenosti, ale záleží to od toho, či si s tým človekom sadneš, niekedy človek tomu druhému neverí a nevie sa otvoriť, je to zložité. Ja sa už roky liečim na sociálnu fóbiu a úzkosti, asi od 16 rokov. Ale nechcem sa tu až tak rozpisovať, radšej by som popísal prípadne cez mail.

rosilkova

netrep že má ísť za psychologom, to je hovadina, prd mu ten pomôže. to je stav úzkostný ako si ho prežil. Ja som to tiež prežila a tiež v autobuse aj vo vlaku, tak viem čo je to za problém. Presne ako ty. úplne ti to verím, lebo ten kto to nezažil, nevie nič, tak len psychologa tu odporučuje,. ten ti figu pomôže . Tie jeho rady sú len na peniaze. O ničom úplne. Aj ten pocit spotenia, že si sa potil , všetkým som prešla a viem o čom píšem. Neviem či užívaš nejaké lieky, nepísal si o nich tu. Tu ti môže pomôcť len psychiater , všetko mu povedz , aké stavy mávaš. Nasadí ti tabletky , možno pomôžu, ale tieto stavy sa vracajú. je to hnusný odporný pocit , verím ti všetko čo si tu napísal. A len ten uverí čo tým prešiel iný nik, Sú tu ľudia , ktorí sa len zabávajú na chorobe druhých a píšu len blboviny, lebo tým neprešli . Preto dobre spravíš ak pôjdeš tomu psychiatrovi .Zájdi tam , objednaj sa ak si tam ešte nebol.

rita89

Vypytaj si u obvodaka xanax na predpis,alebo lexaurin,ten ti pomoze ked to na teba ide a citis,ze nezvladnes. Volnepredajne je velmi dobre z gemoterapie lipa,objednas cez eshop. Tieti stavy casto sposobuje nerovnovaha nadobliciek,hormony ... cize precistit nadoblicky,napr preparaty joalis, precistit pecen,skus tam napisat,poradia ti. Mam tiez s tymto skusenosti. Citaj o tom literaturu,vsetko je len v tvojej hlave,da sa toho zbavit,skus dobreho psychologa,nechod k psychiatrovi,predpise ti oblbovaky a tazko sa toho zbavis,pokial nemas stavy,ze nespis,nemozes vyjst z domu,skus co ti radim. A dokup si magnezko 500 mg denne, extra vit. B1 a b6 uzivat denne, fyzicka namaha,sport,nepremyslat o tom vela,pomoze to.

panický

lesuska - Ahoj, akurát si pridala príspevok, keď som sem išiel pozrieť, tak môžem reagovať. Je to ťažké, lebo ostatní okolo teba to nemusia vôbec chápať a mne bolo tak zle v tom vlaku, že budem asi dávať dosť veľký pozor, kedy ním pôjdem a kedy nie. Ja som sa bál, že sa pozvraciam, lebo mi naozaj tak bolo a myslel som, že to neskončí, ešte keď sme na jednej stanici stáli asi 10 minút, tak som bol v koncoch, potom som to ešte chvíľu vydržal a vystúpil v inom meste a peši som sa musel trepať 7 km, ale bol som veľmi šťastný, že som sa dotrepal aspoň na tú stanicu a peši to za nejakú hodinu zašiel. Mne osobne to veľmi zhoršuje spánok, keď sa nevyspím, tak tieto stavy sa mi stávajú najčastejšie práve vtedy, točí sa mi hlava a to ešte podporí všetko. Ale našťastie, mne sa to nestáva pravidelne, to záleží od veľa okolností, momentálnej nálady, spánku, únavy, všetko hrá rolu.

lesuska

no ja tiez trpim panickou paruchou a naposledy ma to chytilo v elektricke oblial ma pot zrychlilo sa mi dychanie a rychlo vystupit. kto nezazil nevie

Amudsen

Ahoj
Tak podla tohto čo opisuješ su typické začínajúce stavy depresie alebo neakej uzkostnej poruchy,prípadne postraumatickej.jediné čo urob je že si musíš uvedomiť,že niesi slaboch a takýmito stavmi trpí velmi vela ludí,len o tom tak nehovoria,a tatiež zajdi za psychologom,čo je velmi dobré a oceníš to.