Čo je to láska? Ako ste vedeli, že ste s tým správnym partnerom?
Čo je to láska?
Láska existuje akurát v dnešnej dobe si ju deti zamieňajú s príťažlivosťou a nevidia v tom rozdiel, potom tak aj končia tie vzťahy.
laska je schopnost vidiet druheho v sebe, schopnost mat druheho rad rovnako ako seba aj so vsetkymi nedostatkami, schopnost obetovat seba pre druheho. takato prava forma lasky je nezistna a nepodmienena, medzi muzom a zenou vsak len vynimocna. forma lasky medzi muzom a zenou je v skutocnosti jednou z tych nizsich foriem, je zalozena na ziadostivosti, atraktivite, zistnych vyhodach a podmienkach. len malokedy po obdobi opojenia zalubenosti prerastie v skutocnu lasku, skor naopak je to zaciatok cesty k rozchodu.
Vysvetľovať lásku človeku, ktorý ju ešte nespoznal, je ako vysvetľovať nevidiacemu bielu farbu.
Keď to zažiješ, tak proste vieš, že toto je ono. Pomýliť sa to dá len veľmi ťažko. Ale stáva sa to, hlavne vtedy, keď človek chce, aby toto bola láska, a v skutočnosti nie je.
Internetom behal taký milý prieskum, kde sa pýtali malých detí, čo je to láska. Deti odpovedali:
- Láska je keď starký maľuje starkej nechty na nohách, lebo ona sa už nedokáže zohnúť.
- Láska je, keď maminka dá ockovi ten najlepší diel z kurčaťa, hoci by ho chcela zjesť ona.
Znie to milo, ale naozaj to treba zažiť, aby človek pochopil :)
Laska je nieco co bežný človek vobec nepozna. Je to stav bytia v dokonalej blaženosti bez potreby niekoho alebo niečo (situáciu) kontrolovať, ovládať, riešiť, kritizovat, posudzovat... Je to prijimanie daneho stavu a cloveka a seba sameho presne takeho akym je bez potreby čokoľvek meniť. Laska je to co citi matka k svojmu prave narodenemu dietatu... ten bezpodmienecny stav ked clovek miluje BEZ PODMIENKY. To ale maloktory clovek robi.
To co ludia nazyvaju laskou je len fraška. ..
To, ci si s tym spravnym partnerom, musis zistovat kazdy den. Ono sa to totiz moze zo dna na den uuuplne otocit. Ludia totiz nie su nemenne trvalky. Tak ak ti s niekym je lepsie ako bez neho, bud s nim, kym to tak je.
laska je cit, to musis hned citit, to sa neda slovami opisat
Vymysel ake dnesne vztahy??? su vztahy ktore vydrzia mesiac a su take co vydrzia 10 rokov a su take ktore sa skoncia az smrtou jedneho z nich ... a z okolia ludi ktori maju +-30 rokov poznam vsetky tri verzie... tak neviem o com tocis...
Vymysel...asi si nikdy nemiloval..inac by si netvrdil ze laska neexistuje..ja som zamilovana, zial nestastne, a je mi jedno ci prachy alebo nie...vyzor dolezity, samozrejme, je, ale aj srdce...ja muza ktoreho lubim osobne bohuzial nepoznam, ale jeho oci mi prezradili ze je to dobry clovek..
Vymysel .. ale ved kto povedal ze laska musi byt medzi dvoma ludmi .. pozname aj lasku k peniazom, lasku k majetku .. a podobne, no nie?
What is love?