Čo je to láska? Ako ste vedeli, že ste s tým správnym partnerom?
Čo je to láska?
Naozaj máte pocit, že toto všetko, čo tu opisujete je láska? Možno áno a možno aj nie.
V dnešnej dobe je to, čo som citoval prejavom ,,lásky,, pretože to, čo je skutočnou podstatou lásky a o čom ste tu všetci písali už v ľuďoch nie je vôbec alebo to bolo touto spoločnosťou a jej návodmi potlačené hlboko do podvedomia.
Áno, píšete tu o týchto veciach ako je pochopenie, opora, dôvera,..... ale tento svet funguje inak a možno budem mať nie práve pozitívny názor, no nezažívam v živote to, o čom tu všetci tak usilovne píšete. Nielen vo svojom, stačí si prečítať 98% vzťahových či psychologických tém a tam to uvidíte. Tam uvidíte ako skutočne premýšľate. je pekné o niečom písať ale ak to má ľudstvo aj realizovať tak má strach.
kľudne si tu toho popíšte ale pokiaľ nezačnú ľudia fungovať inak, tak láska bude vždy len zištná a kontraproduktívna!!!
Súhlasím s posledným príspevkom pod mnou, že láska je vo všetkom vôkol nás, len niektorí vnímajú práve to, čo je v tom citáte a aj to, čo je tam napísané medzi riadkami.
a potom to tak býva, že človek hľadá svätý grál a nikdy ho nenájde a pritom ho mal celý čas rovno pod nosom.
laska sa mnohokrat skryva v malickostiach, ktore si ani neuvedomujeme.
25 obrázkov, ktoré ti vysvetlia čo je to skutočná láska
"Najsladšia radosť a najdivokejší žiaľ, to je láska!"
Pearl Bailey
A toto je jedna z jej podôb :
www.youtube.com
Meursault
súhlasím s tebou. presne na tom je založená láska.mám taký iný názor.
co je laska ? ak hovorime o partnerskej tak biela kobra to uz naznacila. je to nieco co pretrvava medzi dvomi ludmi aj ked su uz stari a ich deti odrastene a prec a je to pricina preco ziali jeden z partnerov ked druhy umrie. cize redukovat to len na to co citoval mesacny princ je kratkozrake. a to by som vlastne ani laskou nenazyval. takze laska existuje, to co ludia citia a ten vzajomny vztah ktory dokazu vytvorit nie je vymysel, to moze tvrdit jedine clovek ktory partnersku lasku nezazil alebo je tak frustrovany ze ju popiera. ale co je najvacsi sok pre tychto kvázi cynikov ktori sa radi odvolavaju na evolucnu biologiu je ze tato schopnost lasky, schopnost vytvorit takyto hlboky vztah je tiez podmienena evolucne, tiez je dana prirodou ;-) schopnost mat taketo city a vytvarat taketo hlboke vztahy ma totiz taktiez svoj z evolucneho hladiska velmi pragmaticky vyznam. inak by sa nezachoval vsakze páni prirodovedci. do urcitej miery su podobne city schopne pocitovat aj ine organizmy. cim vyvinutejsie tym viac su schopne. akurat ze ludia su extrem. ale ludia su extrem aj v inych ohladoch, v sucite, agresivite, tvorivosti, destrukcii atd.
a ako spoznat toho spravneho partnera ? nuz na toto mozem dat snad jedine svoj subjektivny dojem. podla mna to musia obaja nejak citit. ale mozno dobrym znamenim je ked je medzi nimi okrem toho eroticna aj priatelstvo. mozno to je taky indikator. malokedy byva medzi partnermi aj priatelsky vztah. nejake hlboke puto.
Neviem odkiaľ toto mám ale niekde som to skopíroval :D
,,Laska je kratkodoby stav opojenia z dobre vykonaneho obchodu na trhu evolucie v ktorom na strane dopytu vystupuju zeny ktore si vyberaju tovary a sluzby a to konkretne ochranu, materialne zabezpecenie, geny a socialny status ponukane muzmi, za poskytnutie ktorych si muzi nechavaju platit zenskou atraktivitou a sexom.,,
Myslím, že to bolo tu na fóre v inej téme ale nepamätám si autora, tak sa ospravedlňujem.
pre kazdeho je laska nieco ine:)
co je laska? stretnes sa s roznymi odpovedami. Ale jedno ti poviem laska je dolezita. Ja si to tiez uvedomujem az od isteho veku ale na to clovek asi musi dozriet
radca, laska samozrejme ze existuje, ale existuje viac foriem lasky, napriklad materinska laska, laska k bliznemu, laska k zivotu, laska k prirode, laska k bohu... laska medzi muzom a zenou je len taka najocividnejsia a najviac propagovana, ale v skutocnosti je jedna z tych slabsich a menej pravych, podobne ako laska k veciam.