Ahojte
Pred časom som tu písala tému ako mám strašne úzkosti, strach z ľudí, ako mi robí problém ísť čo i len do obchodu...že som svoje problémy riešila tabletkami, alkoholom a úplnou rezignáciou-uzatvorením sa medzi 4 stenami ..mala som v sebe strašne napätie, stále sa mi triasli ruky, mala som všetko zahmlené, ten strach ma paralyzoval tak moc, že už som nevedela čo robiť...nevedela som nájsť nijaké riešenie proste bol to bludný kruh, ten kto to zažil vie o čom hovorím...no ale k veci ...niečo sa stalo ..moja matka nevedela pochopiť moje stavy, prečo nikam nechodím, prečo som stále v izbe zavretá uplakaná, mimo realitu ..vedela aké mám problémy ..ale robila mi to ešte horšie no a nakoniec ma vyhodila z domu ..tak som sa nasrala tak povediac a povedala si, že ja to dokážem, ja to dám a odišla som do cz ...tu som :) začala som zdravo žiť, nakúpila som si tisíc doplnkov ako je horčík, omega 3 mastne kyseliny, semienka, vitamíny , zelenina, ovocie proste čisto iba zdravé jedlá s obsahom živín, bylinkové čaje ..prestala som fajčiť, piť kofein, brať tabletky, piť alkohol ...cvičím, behám, narobím sa v práci ...a verte či nie ...JA čo som si musela dať tabletku aj keď idem vyniesť smeti ...som opäť ja ! šťastná ..tak strašne si užívam ten pokoj, tú úlavu nedá sa to opísať slovami ako si teraz vážim život a beriem ho uplne z iného pohľadu ...takže moja rada znie ....nedopujte sa liekmi- tie Vám aj tak nepomôžu a spravia z Vás zeleninu , nepite alkohol- ten Vám stav iba prehlbuje ...ale začnite sa venovať svojej životospráve ...Ja som prvé dni jedla aj 4 tablety horčíku 500g ..denne ..( mala som tik v oku z nervov - a vďaka horčíku sa za pár dní uplne vytratil ) Viem, že by sa to nemalo v takom množstve ale velmi mi pomohol ..skludnil telo aj mysel...teraz ho už beriem menej..
Musíte pochopiť, že váš organizmus zažíva psychický kolaps a je vyčerpaný neustálym stresom ...musíte sa zamerať na to aby ste mu doplnili čo najviac vitamínov a živín...jedlo ktoré telo škodí a nedokáže ho poriadne spracovať radšej na niaký čas (najlepšie navždy vylúčte) uvidíte že sa začnete minimálne z polovice cítiť lepšie ....ja som najprv neverila, že strava a tak ..mi dokáže pomôcť a vidíte ! :) Tak to skúste aj Vy držím palce :) mne to zabralo preto som sa chcela podeliť ..ak to pomôže čo i len jednému človeku budem rada :)
SF, ÚZKOSTI, DEPRESIE SÚ PREČ
rovnaký ...presne tak ..odlúčenie sa od rodiny, ktorá ti ubližuje a nevplýva na tvoju psychiku dobre je dosť značna úlava ...ja som tak rada, že mám klud od mamy :) i keď už to neni tak, že mi peniaze padajú z neba ..ale musím ich ťažko zarábať :) ale tým, že som sa postavila na vlastné nohy a prestala sa vyhovárať, že mám SF ..tak zmenila postoj aj ona ku mne ..skoro každý deň zavolá, pochváli ma, pokecáme ..takže skús to určite odporúčam !! :)
Danutella ..hh ďakujem :) ale s tou mániou si sa netrafila...niesom teraz "high" ..býva mi tu aj smutno zo samoty, bývam nasratá v práci :D ale neberiem to už tak hrozne pretože pred tým mi bolo tisíc krát horšie ...:) stále na sebe pracujem :)
Žeby predsa existovala nádej aj pre mňa?
Hlavne odporúčam preč každému od deptajúcej rodiny, ak takú máte, čo je dneska dosť bežné, tam pomôže len osamostatnenie sa a zmena prostredia, začať sa spoliehať na seba, aj keď je to ťažké, keď je človeku zle, ale to je jediná cesta, ja chcem tento rok od septembra preč od rodiny a začať sa spoliehať na seba, síce neviem, ako sa odhodlám, ale je na čase ísť medzi kolektív, kde sa chce ľuďom žiť a nehovoria len o zlých veciach. Aj tak nemôžeme sa spoliehať celý život na ľudí, ktorí aj tak raz zomrú a skôr či neskôr to príde u každého, aj keď sa to zle počúva.
Ja sa tiez z tvojho uspechu tesim, len mi to pripada, akoby si
z depresie priamo skocila do manie. Takze, dufam, ze nie.
A drzim palce, ja sa mozno po plane A vydam na plan B a tiez
pojdem zacat kamsi do zahranicia.
Rovnaký...určite majú všetci nádej len v sebe musia nájsť ten zlomový okamih kedy si povedia, že už stačilo strachu a chcu žiť :) U mňa to bolo vtedy keď sme išli do cz a takmer do nás čelne narazilo auto...bolo to o chlp.. vodič stratil kontrolu nad vozidlom a takmer nás zachytil ...obšúchol sa o naše spatne zrkadielko a potom ho uplne hodilo do priekopy...takže keby ideme o par sekund neskor tak do nás narazí...bolo to mrte šťastie....a práve vtedy som si povedala, že už som tu ani nemusela byť , ale som tak si ten život kurva užijem !!!! ber to tak aj ty, že ani nevieš kedy a zrazu tu nemusíš byť ...preto treba bojovať kym tu si :) a druhá vec...každá psychická porucha vzpočíva vo fyzickom nedostatku..tzv. od tela ...u mňa to začalo pred rokom ..keď som mala vela stresov, vela som schudla, moc som nejedla, vela som pila, fajčila, káva na litre ..a proste boom všetko sa zlomilo ...rok som mala take stavy, že neprajem nikomu ....až teraz keď som zmenila stravu, zbavila sa zavislosti ..sa všetko dalo do poriadku :) takže si nehovor, že maš chorobu
Vazne? musím ťa sklamať, ale ty budeš asi velmi zlý hacker keďže v cz som :) a niesi tak trošku paranoidný ? keď koli mojmu príspevku kde odporúčam ovocie ,zeleninu ,horčík ( ktorý sa dá prijímať aj zo stravy , pohyb, odhodlanie ..kontroluješ IP adresu ? :D:D
Ahoj, ja sa tomuto tiež veľmi teším, ale naozaj, lebo toto dáva šancu všetkým ľuďom, všetci môžu vidieť, že aj človek s psychickými problémami nemusí hrať v živote druhé husle, ale môže žiť plnohodnotne a pomôcť kope ľuďom okolo seba, mať vzťah, prácu, netrápiť sa. Len je škoda, že tak málo ľudí sa rozhodne vykročiť, aj keď na začiatku do neznáma, ale všetko nové je neznáme, nedajte sa ovládať strachom a hlavne chorobou, ale vy majte chorobu pod kontrolou, nie ona vás. Ja mám presne rovnaké problémy, aké máš aj ty, sociálna fóbia, úzkosti, strachy, ale aj u seba vidím nádej, že ten, kto hľadá dôvody a nie výhovorky, môže uspieť, alebo ešte lepšie povedané, aj uspeje. Viem sám, aké je to, keď rodina tlačí a nemáš pochopenie a keď získaš tú slobodu, cítiš, že si sama sebe pánom vo svojom živote, je na nezaplatenie, či už po stránke peňazí, vzťahov, osamostatnenia sa. Proste drž sa a nevzdávaj sa, ak príde nejaká kríza, keď sa už toto podarilo, tak proste to nenechaj spadnúť späť do starých koľají. Držím palce, ahoj zatiaľ.
Vazne? Spomenula azda nejaku konkretnu znacku produktu? :-D
Tie tvoje prispevky vyznievaju ako reklama na produkty a mimochodom podla IP adresy nie si v cz ako pises