ako ju odučiť

Príspevok v téme: ako ju odučiť
lienkalenka4

Dobrý deň
Idem si po radu. Možno sa tu niekto nájde, kto to prekonal.
Ide o moju dcéru. Má skoro 9 rokov a už 3 roky spí pri mne v spálni. Lepšie povedané od rozvodu. Nechce spať v detskej izbe, kde spáva aj jej staršia sestra.V detskej izbe spala za celý ten čas možno 2 - 3 týždne dokopy. Prenášam jej paplón do jej izby skoro každý večer aby spala tam, ale ona ho hned nesie naspäť. Ja sa lepšie vyspím ked som v spálni sama.
Zozačiatku mi to nevadilo, bola som rada, že niekto je pri mne, ale chcela by som ju už naučiť väčšej samostatnosti. Akým spôsobom docieliť, aby šla s radosťou spať do detskej izby, ktorú má rovno oproti dverám do spálne???
Ďakujem

Messje

No super
A vies co by som dnes rano urobila ja?Vosla do izby a povedala
Uaaaaau a kde je to male dievcatko co spava stale s maminkou?Ja ho tu nevidim.Ja som tu nasla velke dievca vo svojej posteli.Uz su tu dve velke dievcata.
A dnes to bude vecer kto?By som sa vecer opytala.Kto ide do postele?Velka baba ci male dievcatko?
Mozno bude pysna ze vyrastla.Pochvala robi zázraky

lienkalenka4

Ďakujem Vám Messje a ja888 :o),
včera už spala v detskej, ale to len preto, že som ešte mala prácu v kuchyni a ona nechcela zaspávať sama, preto bolo pre nu lepšie ísť k sestre do DI.
Myslím, že ozaj ak ešte chce spávať pri mne, tak ju nechám a budem čakať kedy sa rozhodne sama, že už nebude spávať s mamkou :o), ešte skúsim skorigovať to uspávanie, lebo nezaspí sama bezomna, alebo bez sestry. Ja sa potom potichu vykrádam zo spálne, ale stále sa zobudí a nemám dokončené svoje veci.:(
Čas je môj nepriateľ, isto to poznajú aj iný osamelý rodičia

ja888

Messje ano ked jejto vadi tak uznavam ze saneda nic robit a mala ma smolu. Ale chcela som povedat ze v tom veku je uplne normalne ze chce spat s mamou a je to dokonca pre nu zdrave. Ale to by si mamicka musela o tom nieco precitat... sama som presla fazou ked som od syna odisla a isla spat na podkrovie lebo som mala obdobie ked som skoro rano meditovala a milujem si citat pred spanim. Ale po par mesiacoch syn vyjadril prosbu nech s nim zase spavam tak som si povedala ze ešte nejaky cas ma nezabije a uzijem si prebudzanie sa pri nom. A fakt si to uzivam a meditujem pri ňom...

Messje

Ja888
Ja by som to napisala rovnako.Ona raz sama odide.A ked sa objavi novy muz...potom to pojde rychlejsie.Bude dovod.Ja som milovala ked ten moj pri mne spaval.Jedneho dna odisiel sam.A isla som ku nemu ja.Vyhodil ma :-)
Len zakladatelka pise,ze ona to tak chce.
Tak ako deti raz skoncia s plienkami a cumlom...tak aj so spavanim s rodicom.

ja888

Na tom nieje nic zle. Zrejme ta mala este potrrbuje. Ja spavam s malym a ma 5 rokov. Nemyslim si zeraz v zivote nebude samostatny. To su len keci ludi ktori sa vobec nerozumeju detskej dusi.
V japonsku spavaju deti s matkami do 6 rokov. A nemyslimzeto tym detom skodi.
Ak ti to tak strasne vadi kvoli tebe samej tak ok. Ale nezabudaj ze zo zaciatku si ju vyuzila, nechcela si spat sama a padla ti dobre. Teraz ju odkopavas. Ona ta pre nieco potrebuje a ked ju nechas rozhodnúť sa samu kedy ta uz nebude potrebovat, tak odide bez potreby robit problemy. Tot moj pohlad, ktory je pohladom kontaktneho rodicovstva.