Tehotenstvo, ciproflaxacin a RTG

Príspevok v téme: Tehotenstvo, ciproflaxacin a RTG
janaCUR

Dobrý deň,
chcem sa opýtať od 1.4. - 5.4. som užívala antibiotika ciprofloxacin na zápal močového mechúra. V tom čase asi 1/2 dni pred skončením antibiotík sme mali nechránený pohlavný styk s manželom. Dnes som v 5 tt. Chcem sa opýtať či užívanie antibiotík v takomto skorom štádiu môže mať negatívny vplyv na dieťatko. Rovnako som 11.4. absolvovala RTG zuba (mala som na sebe ochrannú plachtu) nakoľko som ešte nevedela o tehotenstvo. Môže to uškodiť?
Vopred ďakujem za Vašu odpoveď.

JanaCur

Myslim ze tam uslo o ti zekazda zena ci bola alebo nebola na rtg moze v prvom trimestripotratit a ked to rtg zvysuje sancu len o 1% tak som clekom pokojna a ja nepotratim ved dietatko chceme takze aj horsie veci sa stavaju niektore zeny lietaju piju fajcia aj tabletky beru tak snad to bude v poriadku ;)

JanaCur

Dakujem vam za odpovede myslim ze to bude v poriadku ved pozitivne myslenie je najdolezitejsie ;) tak drzte palce ;)

0vecka

JnaCur to nemozeme vediet ale tak odhadom si tam mala menej ziarenia ako kebyze letis lietadlom... imho normalne mas po zahniezdeni asi 30% sanu na potrat .. mozno s tym RTG mas 31... bola si na ultrazvuku??

JnaCur

No ja dufam zw bude vsetko okej ved aj horsie veci sa stavaju a rtg nie je sice dobre qle tak bol to len zub ved cim dqlej od panvy tym mensie riziko a ochrannu vestu som mala a este to nebolo uhniezdene tak by sq to potom neuhniezdilo predsa ci??

0vecka

JanaaaaaaCur jj tak to priblizne je samozrejme to neni pismo svete ale jj... takze ono si az take starosti nemesis robit.. inak chod na ultrazvuk tak v 8. tyzdni a ak tam bude srdecna aktivita tak je to ok...

Antiantikanti

Ovecka Gratulujem teraz si to poriadne posral najprv si 3x Dobre rozmysli co sem napíšeš a potom reaguj ked nemas sajnu o veci tak nepis

Jana a ty si nerob statosti vsetko bude ok