Dobrý deň,
chcem sa opýtať od 1.4. - 5.4. som užívala antibiotika ciprofloxacin na zápal močového mechúra. V tom čase asi 1/2 dni pred skončením antibiotík sme mali nechránený pohlavný styk s manželom. Dnes som v 5 tt. Chcem sa opýtať či užívanie antibiotík v takomto skorom štádiu môže mať negatívny vplyv na dieťatko. Rovnako som 11.4. absolvovala RTG zuba (mala som na sebe ochrannú plachtu) nakoľko som ešte nevedela o tehotenstvo. Môže to uškodiť?
Vopred ďakujem za Vašu odpoveď.
Tehotenstvo, ciproflaxacin a RTG
neviem ci ta to ukludni ale ono to tak vecsinou byva ze v 1. trimestri dojde skor k potratu a v 2. a 3. sa narodi postihnute dieta..
ked tak v druhom trimestri ale v tom sa nevyznam zial bohu tak dobre ale mozes sa gyndu opytat on ti bude na to lepsie odpovedat a nezabudni a vit pre tehulky femibion alebo centravit prenatal su naj
v tom pripade je tam sanca velmi mala az ziadna ze sa nieco stane tak nepotrebujes sa kvoli tomu stresovat
najdolezitejsie a najrizikovejsie je prave prvy trimester cize prve 3 mesiace a prave prve 3 m su nachylne na vsetko ked si mala plachtu tak rtg neskodi co sa tyka atb dufajme ze nic pretoze to ti ide krvou do celeho organizmu
atb skor nie ako ano... RTG ak si mala plachtu tak by to malo byt imho ok...