Tak otazka je jasna, ak je uz osoba ktora za to stoji, ako si vybudovat pekny vztah, comu sa vyvarovat aby to vydrzalo nie rok-dva ako je na tuto dobu bezne. Mozu to byt rady, nazory, diskusia, odporucania na knihy, atd.
Ako si vybudovat pekny vztah?
pekny vztah je narocne vybudovat a velmi lahke znicit
pekne ste to napísali :)
Ja by som však mal predsa len niečo. Aký je to ten ,,PEKNÝ,, človek?
čo ak práve niekto hľadá toho ,,ŠKAREDÉHO,, ,pretože práve pre toho je ten v inom ponímaní pekný a v inom škaredý.
Podľa mňa nezáleží od človeka samotného, pretože definovať krásu sa nedá. A aj človek, ktorý nič nemá, nie je spokojný sám so sebou, je smutný môže byť pre niekoho krásny. Ale niečím úplne iným ako vonkajšou krásou :)
hlavne by ich malo cosi spajat, asi predovsetkym osobnostne by si mali sadnut. nikdy som neveril ze protiklady sa pritahuju. sory ze beriem niekomu iluzie. nejake rozdieli su medzi partnermi vzdy vsak to je jasne ale tie sa potom musia uz len nejak rozumne prekonavat.
to co kycera napisala je tiez dolezite. ale kafe pripomenula jednu nemenej doelzitu vec a sice "najprv BYŤ "pekným" človekom sám o sebe". presne tak ked chce clovek pekny vztah musi zacat najprv od seba.
vies ako? naucit sa tolerovat jeden druheho, vediet sa prisposobit a vzdy mi moja starka hovorila, chlapce pokazene veci sa opravuju a nie vyhadzuju, podla toho sa riadim doteraz a vztah mi funguje uz x rokov
pokiaľ je človek "pokazený" jedinec, alebo si takého vybere za partnera, tak pekný vzťah z toho nevykreše nikdy. Takže ja hovorím, určite najprv BYŤ "pekným" človekom sám o sebe, a potom nejakého mne podobného, čo ma bude dopĺňať si VYBRAŤ za partnera. Potom aj na vzťahu netreba toľko robiť, jednoducho to ide samo od seba.
Potešilo ma MP, že sa s tým stotožňuješ.
Na to ako mať pekný vzťah je plno návodov a zrejme každý pár by vedel povedať, čo zlepšuje ten ich vzťah. Pevným základom všetkých týchto snažení je vôľa. Ja by som upozornil práve na toto, lebo o úlohe lásky vo vzťahu sa hovorí a píše veľa - to je romantické že áno, ale vôľa sa toľko nespomíma. Pravdepodobne preto, lebo kde je vôľa, tam je námaha.
Ty si urobil perfektný začiatok, lebo si si stanovil cieľ - mať vzťah na celý život a to sa chceš SNAŽIŤ. Veľa ľudí tvrdí - nevieme dopredu ako dopadne náš vzťah - proste nechajú sa unášať a čakajú, čo sa bude diať. Potom konštatujú "slávnu" vetu: Nevyšlo nám to. No a čo ste preto spravili aby vám to vyšlo okrem toho, že ste hasili, keď už horelo?
Vzťah je spoločné DIELO úplne od začiatku. Vzťah sa buduje, tak ako sa buduje budova. Pekná budova sa nepostaví sama a nepostaví sa náhodne. Takisto pekný vzťah sa nepostaví sám a nepostaví sa náhodne. Keď vidíte niekde pekný vzťah - tak ten tam nevznikol sám - za tým je úmysel a námaha, tí dvaja si ten vzťah vybudovali a dosť ich to stálo.
Povedzme si otvorene, že pekný vzťah žiada veľa. Pekný vzťah robí pekným práve to odhodlanie dať mu veľa. V skutočnosti nenastáva každý deň situácia, keď mu treba dať veľa, ale každý deň sa dá prežiť v tom odhodlaní dať mu veľa, ak by bolo treba. Tie občasné situácie, keď mu treba dať veľa, sú dobré práve na to, aby v tom páre to odhodlanie pestovali.
Preto nemajte hrôzu a znechutenie, keď nastáva kríza, nemyslite si, že je koniec - ten vzťah pýta len viac odhodlania, čo ste ochotní obetovať.
To, čo sa obetováva, sú obvykle zlé vlastnosti - pekný vzťah vám umožní ponechať si dobré veci, ale požaduje, aby ste vyzliekli zlé vlastnosti, ktoré ale máme tak radi.
Pýchu, sebectvo, sebastrednosť, lenivosť - to všetko vám vzťah spočíta a vypýta si to. Naopak vás naučí v trpezlivosti a v pochopení pre boj toho druhého znášať jeho slabosti.
Snaženie vo vzťahu je práve o tom, že viete, že vzťah vyžaduje práve toto, ste s tým zmierení a uzrozumení, očakávate to a sledujete to už na maličkostiach - nenecháte to na čas, keď vás k niečomu núti zásadná kríza vzťahu ale s úsmevom urobíte čo treba, keď sa problém prejavuje ešte len na maličkostiach, ktoré sa dajú aj prehliadnuť.
Ideálne je, keď toto nežijete každý sám v sebe ale sa o tom zdieľate - o tom ako sa snažíte a a zaujímate sa u druhého ako čo vníma on a už to jeho vnímanie je vám dostatočným dôvodom na akciu, že sa to ešte ani nemusí prejaviť.
Tak nech sa vám darí, pri budovaní pekného vzťahu na celý život - zamestnávateľa môžete zmeniť, bydlisko môžete zmeniť - ale vzťah, ten môže byť trvalý :)
vybudovat si pekny vztah da zabrat, najma aby pekny zostal aj po rokoch