Mam 8 mesacneho chlapceka,ktory bol doteraz kojeny plus samozrejme od 6 mesiacov mu davam prikrmy. Na poslednej poradni zistili maly vahovy prirastok a dr mi odporucila davat mu okrem mojho mlieka aj umele. Problem je,ze on to umele uplne odmieta,napina ho,jednoducho neviem to donho dostat. Skusalla som tri druhy mlieka. Viete mi poradit cim nahradit umele mlieko? Citala som o ryzovom,mandlovom mlieku atd...ale neviem. Mate podobne skusenosti?
Dieta odmieta umele mlieko
ahoj,
suhlasim s nazorom, ze treba skusat, my mame 3 deti a vsetky boli na inom mliecku. Prva baba na nutrilone, tak sme logicky skusili pri druhom tiez nutrilon, ale chcel iba sunar. A tretie chce zase iba amilk a to sme vyskusali asi vsetky znacky. Takze najprv vyskusaj overene znacky a potom skus nejake ine alternativy.
Ahoj, aj ja som musela prejsť na umelé mlieko, tiež mi ho malý odmietal, vyskúšala som niekoľko značiek, už som bola fakt zúfalá. Nakoniec vypil amilk bifido a máme ho od januára až doteraz. Som spokojná. Niekedy to je aj o skúšaní.
Ja si myslim ze este treba skusat ine mliecko. Nie vsetky chutia a vonaju. Moj maly teraz pije amilk a mne osobne vonia zo vsetkych umelych mliecok, co kedy pil, najviac. Aj chutovo je dobry.
u nas bol rovnaky problem, vyskusala som 3 duhy tych humusov pre kojencov /inak to nazvat neviem ten nutrilon , beba a neviem co este/ ja sa nedivim, ze to deti nechcu. Potom kamoska lekarka mi poradila Sunar, zachutil hned. A vazne na rozdiel od tych spominanych grcov jedine Sunar chuti normalne.
ja by som na tvojom mieste tiez neexperimentovala.. ak sa ti da, skus čo najviac kojit. nic lepsie sa este nevymyslelo.. ale ak nejde ( a poznam to aj mne nešlo) tak poskušaje UM - aj viac ak sa da.. do 2 rokov by sa dieta malo vyhybať kravskemu a inmu mlieku, predsa len ma ine zlozenie. my sme na amilku - to je na trhu kratko, ale sme celkom spokojní s tým.. a tiez sme si prešli u starsieho vymenami mliek..
Skus, kefírove mlieko alebo mandlovew mlieko pod názvom Almond
8 mesačné bábo už môžete začať prikrmovať...už by som určite neprechádzala na umelé mlieko...svoje mu dávajte a k tomu krupicu...kludne už môžete potroche prikrmovať, najlepší je vždy zdravý sedliacky rozum....volakedy keď nemala žena mlieko, od mala sa dávalo kravské alebo kozie a deťom nič nebolo, aj teraz bývajú prípady že detičky nechcú umelé mlieko, tak sa im dáva kravské alebo kozie...
Freduska
Dieta od 9 mesiaca uz moze prestat byt dojcene.To znamena,ze sa pomalicky moze prechadzat na lyzickovy stravu.Takze 8 mesacnemu dietatku krupica nijak neublizi...Ked matka mlieko ma,tak dokrmuje,ked nema alebo straca,moze pomalicky zacat krmit.
na tvojom mieste by som sa do nejakych pokusov nepustala a dalej hladala mlieko ktore tvojmu dietatku bude prospievat. Umele mlieko by sa malo zlozenim co najviac podobat na materske, cize je paradny rozdiel keby si mu miesto umeleho mlieka zacala davat krupicu alebo nieco podobne :)
Ja ho este kojim,ale mam malo mlieka. Vidim na nom,ze sa jeduje ked pije. Preto chcem aspon raz denne dat aj ine. Kravske davat nechcem zatial. Vyskusam zrejme to mandlove a uvidim co na to povie.