Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priateľ je extremny extrovert

Príspevok v téme: Priateľ je extremny extrovert
Isabello

Ahojahoj,

Mám jedného super chlapa, s ktorým tvoríme pár už pomaly dva roky, ale samozrejme, našiel sa tu jeden problém, ktorý si všímam už dlhšiu dobu a všímam si ho len ja pretože na neho to nejako nevplýva. Priateľ je asi najviac extrovertny a najviac spoločenský človek, akého som kedy stretla, čo mám potvrdené aj našimi kamarátmi a známymi. Na začiatku mi to veľmi imponovalo, na jednej strane som bola mladá a trošku hlúpejšia, ale na druhej sa mi páčilo ako ho každý pozná a ako ho má každý rád a tiež, že sa okolo neho točí veľa žien, ale on si z tých všetkých vybral práve mňa (predtým nemal nikdy dlhodobý vzťah, bol prelietavý a všetko skúšal, čo je podľa mňa tiež jedna z charakteristík extroverta - samozrejme nechcem škatuľkovať), zamiloval sa práve do mňa a dáva to so mnou už celkom dlho pričom ma miluje stále rovnako. No proste som sa cítila špeciálne a zároveň som veľmi nechápala, že prečo práve ja. Aby som sa dostala k veci, na začiatku sa mi veľmi páčilo ako ma všade brával, s každým ma zoznamoval, spoznala som kopu skvelých ľudí, ktorých by som sama nikdy nespoznala a ja som mu naozaj veľmi vďačná, že to robil a stále robí, lebo keby nebolo jeho, tak ja sa neprinútim chodiť nejak často mimo domu, mne doma bolo samej vždy dobre a príjemne.

Prešiel ale nejaký ten čas a priateľ si našiel novú prácu, ktorej sa musí venovať aj mimo pracovné hodiny, lebo sa v nej chce zlepšovať. K tomu má ešte jednu občasnú robotu, začal aktívne hrávať volejbal a futbal minimálne dvakrát do týždňa aj jeden aj druhý šport, venuje sa tomu a tomu a ešte chce mať čas, aby mohol byť s kamošmi, ktorých ma fakt strašne strašne veľa a samozrejme sa to nedá stihnúť. No a niekde v strede v tom celom som ja. Podľa môjho názoru, ja som taký extrovertný introvert, keď ma už niekto niekam vytiahne, tak pokecám s každým, nevadí mi spoznávať nových ľudí a tak. Ale stále som ten introvert, stále potrebujem byť sama alebo len s priateľom. A tu je ten problém. Priateľ keďže nemá čas na nič, tak to je väčšinou tak, že sa stretneme niekedy večer a sme s kamarátmi na pive, vtedy sa samozrejme nemáme čas venovať jeden druhému, resp. on musí všetkých obehať a pokecať. Potom ideme ku mne, buď podnapití alebo nie, pustíme si film a ideme spať. A takto to je aj keď robí veci do roboty, školy alebo sa venuje športom či neviem čomu. Vždy sa stretneme veľmi neskoro a ideme spať. To pre mňa nepredstavuje kvalitný čas strávený spolu. Ako ma niekedy bavilo chodiť von s partiou na pivo, tak to teraz začínam neznášať lebo to znamená menej času osamote s mojim priateľom. Ale on tomu vôbec nerozumie, že ja s ním potrebujem byť viac sama, že potrebujem aspoň jeden deň v týždni si s ním spraviť večer osamote a nie s inými ľuďmi. On chce totižto všetko a všetkých postíhať, ale potom tým trpím ja, keďže ja nemám potrebu sa socializovať každý deň a aby sme boli celý deň spolu sami, tak o tom môžem iba snívať.

Hovorila som mu o tom a priznal, že mám pravdu, ale že on proste nemá čas a rád sa ide večer keď môže zrelaxovať na pivo alebo hrať hry. Pritom celý deň sa mi neozve lebo nestíha a neznáša smskovanie a buď sa teda vidíme až s ostatnými niekde alebo sami ale úplne neskoro. Takže v podstate o ňom cez týždeň celý deň nič neviem a možno večer sa niečo dozviem. Ale mne to takto nestačí. On proste nemá takú potrebu byť so mnou tak často sám ako ja s ním a priznám sa, že už neviem kto je ten, čo má pravdu, či ja to nepreháňam. Viem, že ma miluje, ale miluje ma iným spôsobom. Ja ho milujem viac sebecky, viac ho chcem mať pre seba a viac s ním chcem byť sama. A to je určite aj mojou povahou. Tiež je pravda, že ja mám oveľa viac času ako on, ale keby to bolo naopak, tak on lieta hore-dole za kamošmi a nikdy nie je sám. Ja naopak, idem radšej domov, pokecám s rodičmi a nič nerobím - som ticho. A v podstate čakám kým mi zavolá, že sa môžme stretnúť. Cítim sa trochu nanič keď si predstavím, že ja ho vlastne čakám kým sa s kamošmi dohrá hry alebo dobaví a napadlo ma, samozrejme, že aj ja môžem zatiaľ niekam ísť a potom sa s ním stretnúť, ale vždy to ostane pritom, že ja vlastne nechcem ísť nikam a chcem byť sama (alebo s ním). Čiže mi ostane len ten nanič pocit, že vyzerám ako nejaký zúfalec, čo len celé dni čaká na svojho priateľa kým sa mu uráči mi zavolať. Ale ono to je len tou povahou, on extrovert, ja introvert. A strašne sa mi to začína biť a prestávam to zvládať. Pritom viem, že on za nič nemôže, lebo on taký proste je, má to v sebe a ja ho nechcem nútiť sedieť mi pri zadku len aby som sa cítila spokojnejšie.

Máte s niekto skúsenosť s priateľom/priateľkou extrovertom? Ďakujem

Messje

Dievca je podla vsetkeho stastne,ze prave ona je ta vybrana peknym chlapom,ze napriek tomu,ze je taký popularny a obkoleseny zenami,vybral si prave ju.Takto to ale nefunguje.
No...toto asi citat nechcela

Kýčera

Dievča, dievča... Ani ja Ťa nepoteším. Aj ja mám pre Teba zlé správy. Tvoj priateľ je nielen extrémny extrovert, ale aj extrémny egocentrik. Obaja ste ochoreli. Ty láskou, on sebaláskou. Máš však šťastie, pretože to vyplávalo na povrch počas randenia. Mohlo by sa to stáť aj počas manželstva. Vtedy, kedy by už boli deti. Raz poobede by si ho mohla poslať kúpiť mlieko pre choré dieťa a on by Ti mohol zavolať o tretej ráno, že stretol kamaráta... Ak by vôbec zavolal. Ver, že to, čo Ti on dokáže sľúbiť, Ti žiaden iný muž nedokáže splniť... Ale aká krásna zhoda ženských a mužských pohľadov! Zvlášť jeden sa mi tu páči. : ) Isabello, nastal čas myslieť na seba! Aby si sa z neustáleho čakania nepremenila na čakanku - kvietok belasý...

Na ceste, ceste z kameňa,
vyrastá bylka zelená,
ju, sťaby z kejsi poroby,
list nekrášli, kvet nezdobí.

Ľudmila Podjavorinská - Čakanka

Moireal

Ano mala som skusenost s takym typom. Tiez poviem, co ostatni, ze vam to dlho nevydrzi. Moj bol taky, ze s kazdym musel byt kamos, s kazdym sa musel bavit. Bol to metalista, oni sa musia stale s kamosmi bratrickovat. Ani nemal tolko aktivit, ako ten tvoj a predsa sme sa videli malo. Aj ked je pravda, ze sme boli obaja z inych miest.

Ja som tiez take nieco ako ty, ze som viac introvert s prvkami extroverta. On ale musel byt vzdy vsade strebodom pozornosti. Kazdu kamosku nazyval pokladik, vypisoval si srdiecka s nimi na facebooku. Len co som ho zoznamila s dakou kamoskou, uz bol s nou velky kamos a hned pridavacky na facebook.

Ja ti poviem takto, on je aky je. Jemu to vyhovuje. A rozhodne sa nezmeni. V tebe problem takisto nieje. Proste mas ine potreby.
Ale za jednym si stojim:"priatelka je vzdy na prvom mieste". To neznamena, ze sa nemoze stretavat s kamosmi a mat aktivity, ale najviac casu by mal travit s tebou. Moj vztah pre mna ani nebol vztah, ked som sa doslova prenho necitila byt viac ako kamoska. Este k tomu provokoval moju ziarlivost. Pritom on sam bol ziarlivy, ked ja som bola s nejakymi kamosmi vonku. Proste mal dvojity meter.

Fakt ta pri nom necaka vesela buducnost. On je mozno naozaj extrovert a mozno si tiez riesi dake komplexy, kedze musi byt pre kazdeho neodolatelny. Co je samozrejme nemozne ocakavat. Dalej mi pride, ze takyto clovek asi este neochutnal problemy, ktore ho prinutia vojst do vlastneho vnutra. Kedze si len uziva. Kedysi ked som zila tiez tak extrovertne, som citila, ze ma to vlastne velmi vycerpava, vidiet sa stale s niekym. Nemala som potom cas na vlastne veci, ist si za svojimi cielmi.

Na druhej strane, bolo by urcite vhodne, ak by si si aj ty vyplnila svoj cas nejakymi konickami a to bez ohladu, ci spolu ostanete, alebo sa rozidete. Venovanie sa konickom je ta najlepsia vec. Len sa niekedy tazsie hladaju, ked je clovek taky pasivnejsi. Ale vsetko sa da. Len treba chciet.

Ver, ze ak ti to s nim nevyjde, po svete beha vela muzov, pre ktorych je partnerka na prvom mieste a najradsej travia cas prave s nou. :)

pytu

Isabello ja mam presne takyto problem s priatelkou. Ona zasa nie je az taky extrovert ako tvoj chalan ale je dostatocny na to aby mi to vadilo. Ona je zasa taka, ze aj ked sa rozpravame o tom ze by sme mohli travit spolu viac casu tak to chape, dokonca par dni sa snazi ale potom sa to aj tak vrati do starych kolaji. Teda mozem z vlastnej skusenosti povedat ze sa nezmeni a bude vzdy taky pretoze to je proste on, je to jeho osobnost, presne ako moja priatelka. Zacina mi to dost vadit, na jednej strane ju nechcem nutit aby sa zmenila ale na druhej strane mi to vadi.

Suhlasim s tym ze vztah introverta a extroverta moze pekne fungovat ale iba v pripade ze maju obaja velmi podobne zaumy. Ja som s priatelkou uz veeelmi dlho pretoze mame vela spolocneho, ale napriek tomu sa tento rozdiel po takej dlhej dobe ukazal a pohravam sa s myslienkou ze je asi cas posunut sa dalej, pretoze ma to strasne stve, citim samotu a neistotu. Proste nie som v tom vztahu uplne stastny a tiez som len clovek, proste cely zivot to takto nechcem mat. A tiez mame sice vela spolocneho ale nezhodujeme sa v pohlade na buducnost. Povedal by som ze nase spolocne cesty sa nejak rozchadzaju.

Neprajem ti nic zle, kiez by vam to fungovalo nadalej ale myslim si tak ako ostatni co ti pisali ze podobne sa vyvinie aj vas vztah. Ked uz teraz zacinas pocitovat tieto veci tak je to zaciatok dalsich problemov. Ak by si sa chcela nieco spytat alebo o tom pokecat kludne napis.

Mesačný princ

Tiež to nevidím nejak ružovo!

Vôbec to nie je tým, že si introvertnejší typ človeka, ktorý potrebuje občas tráviť čas s milovaným človekom. A to kde sme, že ťa vôbec niečo takéto aj napadlo? :O

Napíšem ti to v bodoch:

1. Práca
2. Druhá práca
3. Koníčky
4. Jeden šport
5.Druhý šport
6. Relax s kamarátmi
7. Možno občas nejaká ,,bokovka,,
8....

Kde si ty....na koľkom mieste po týchto? Na tom 8 alebo ďalej?

Introverti a extroverti sa navzájom dopĺňajú a poznám veľa takýchto šťastných vzťahov :)

Má ťa ako občasnú zábavku podľa mňa a to je celé. Ak ostane čas, tak sa ti venuje, ak nie, tak máš spolu.
Vzťah je o pochopení a o kompromisoch, o vzťah sa treba starať a toto podľa mňa ,,vzťah,, nie je.

Nič v zlom. Nepoznám ani teba a ani jeho ale ak by si bola šťastná, tak sem určite nepíšeš.
On sa nezmenil, robí všetko tak, ako predtým, len akosi zabudol, že niekoho miluje, k ťa teda vôbec miluje. Zaradila si sa do riadne dlhého zoznamu. No ak ti to predtým nevadilo, keď si ho spoznala, tak je na tebe čo urobíš, no o tomto si vedela, takže za to môžeš v podstate aj ty.

Asi pre niečo tie vzťahy nemal.

Messje

Ty si taky stalezalubeny hlupacuk,ktory ho bude vzdy cakat ...a dokonca tam,kde ho chlap posadi.Kym ste sa spoznavali,bola si pre neho zaujimava,bolo to nieco nove...Uz si na teba zvykol.Nema chut byt s tebou sam,lebo mu je lepsie s kamaratmi.Zrazu zacal travit viac casu v praci,konicky,sport...vyzera to ze sa skor snazi robit vsetko tak,aby bol s tebou najmejej.A ty hlupacik zamilovany,ktoreho miluju vsetky zeny a on miluje ludi a on ich vsetkych zabava ...budes sedavat za chvilku doma,a ...cakat a...cakat,lebo ta prestane bravat von aj na tu chvilku.
Riadne hnusny scenar,ze?
Ale mne to takto vsetko pride ze ta to čaká

Anna24

Vy dvaja sa k sebe vôbec nehodíte. Váš vzťah čoskoro skrachuje. Vlastne už teraz skrachoval. Ty si pre neho len vec, aj keď ti to bude ešte chvíľu trvať, kým si to uvedomíš.

neviem11111

nemyslim si ze to co chces je sebecke. je podla mna prirodzene, ze ti vadi to, ze priatel nema vobec potrebu travit s tebou cas osamote. ale neviem vobec co ti mam poradit, ked uz ste sa o tom rozpravali a aj tak sa situacia nezmenila...a podla mna sa ani nezmeni, kedze on to tak nevnima a evidentne nie je ochotny nieco zmenit.