Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neviem, ci kontaktovat biologickeho otca

Príspevok v téme: Neviem, ci kontaktovat biologickeho otca
lukas_81

Vyrastal som ako maly bez otca, mama mi povedala, ze emigroval, ale neveril som tomu. Pred casom som si ho dal vyhladat cez znameho a dozvedel som, ze naozaj zije v zahranici a je lekar, co ma osobne prekvapilo, lebo mama mala vzdy frajerov, co boli nejaki manualni pracovnici a z roboty sli rovno do krcmy, to je asi ten dovod, preco som nepatral po nom skor z obavy, ze to bude nejaky asocial, alkoholik.. Informaciami som konfrontoval mamu a vsetko sedi, len ho uz podla fotky nespoznala. Povedala mi, ze zdrhol pred zodpovednostou. Neviem, ci ho mam kontaktovat, alebo nie. Mohla to byt mladicka nerozvaznost, ze usiel, ale doteraz neprisiel a nezaujimal sa o mna. Neviem, co mam robit, mozno si raz budem vycitat, ak ho nebudem kontaktovat, mozno nebude mat zaujem sa stretnut, mozno na stare kolena dostal rozum a prijal by ma.. Ako nic si od toho neslubujem, ale je podla mna normalne, ze clovek patra po svojich korenoch, tak musel cakat, ze k tomu raz pride.

Mesačný princ

stapes - pekne si to napísala. Ono to takto funguje všade. Ak má človek po ruke len jeden pohľad na vec, tak sa často riadi len ním. No nie všetko je na prvý pohľad také, ako to vyzerá.

stapes

Moj otec ma opustil keď som mala rok, nakoľko moja mamina ho už nemala rada, podľa jej slov bol gembler a premrhal všetky peniaze. Ale podľa jej slov o mňa nikdy nemal záujem. Pričom otec mi ukazal papiere od policajtov kedy vykopol dvere aby sa ku mne dostal, ukazal mi papiere ako sa snažil sudnou cestou vysporiadať s maminou aj o opatere.
Do dnes mi posiela alimenty (40€ mesačné čo nie je žiadna výhra ale lepšie ako nič)
Mám dve mladšie sestry jedna ma 13, a tá druhá 14. Vedeli o mne celý život, vravel im že raz prídem. A tak aj bolo. Ja som o nich nevedela. Žila som v tom že otec je alkoholik gembler bez rodiny s veľa peniazmi a má ma na háku. Neskôr som zistila že všetko bolo opačne.
Všetko sa zo začiatku zdá skreslené nakoľko vidíš len jeden názor. Názor osoby ktorá by bola nerada keby prišla na to že možno svojho otca budeš mať radšej (taký je pohľad mojej maminy, a veľa krát pohľad každej rozvedenej ženy s. Dieťaťom.)
Všetci boli šťastný že som sa rozhodla ukázať sa im. Ja osobne som iba získala.

Skús to, ak tak iba získaš. Buď pocit že si skusim niečo pre to spraviť. Alebo získaš rodinu ktorá ťa bude mať rada. Ja verím že to dopadne dobre. Určite daj vedieť :-)

stapes

Moj otec ma opustil keď som mala rok, nakoľko moja mamina ho už nemala rada, podľa jej slov bol gembler a premrhal všetky peniaze. Ale podľa jej slov o mňa nikdy nemal záujem. Pričom otec mi ukazal papiere od policajtov kedy vykopol dvere aby sa ku mne dostal, ukazal mi papiere ako sa snažil sudnou cestou vysporiadať s maminou aj o opatere.
Do dnes mi posiela alimenty (40€ mesačné čo nie je žiadna výhra ale lepšie ako nič)
Mám dve mladšie sestry jedna ma 13, a tá druhá 14. Vedeli o mne celý život, vravel im že raz prídem. A tak aj bolo. Ja som o nich nevedela. Žila som v tom že otec je alkoholik gembler bez rodiny s veľa peniazmi a má ma na háku. Neskôr som zistila že všetko bolo opačne.
Všetko sa zo začiatku zdá skreslené nakoľko vidíš len jeden názor. Názor osoby ktorá by bola nerada keby prišla na to že možno svojho otca budeš mať radšej (taký je pohľad mojej maminy, a veľa krát pohľad každej rozvedenej ženy s. Dieťaťom.)
Všetci boli šťastný že som sa rozhodla ukázať sa im. Ja osobne som iba získala.

Skús to, ak tak iba získaš. Buď pocit že si skusim niečo pre to spraviť. Alebo získaš rodinu ktorá ťa bude mať rada. Ja verím že to dopadne dobre. Určite daj vedieť :-)

lukas_81

V rodnom liste mam, ze otec neznamy. Pred rokmi som vyprataval pivnicu a tam som nasiel papier zo sudu o uznanie otcovstva a mama mi povedala, ze hned ako to dala na sud sa potom zbalil a utiekol zo Slovenska, takze to potom stiahla, ale tym padom mam dokaz, ze o mne urcite vedel a ze ja som bol dovod, preco utiekol, nemal som vtedy ani rok a teda ani alimenty neplatil.
Stapes a ako to zobral, ze si ho vyhladala, pripadne aky bol dovod, ze Ta vtedy opustil? Mas aj nejakych novych surodencov? Ja som nasiel na socialnej sieti aj to, ze mam brata o 8 rokov mladsieho. Kedze nepoznam aktualnu adresu otca, asi by som musel kontaktovat prave jeho. Moje rozhodnutie bude mat dopad na vela ludi, preto vaham...

stapes

Ahoj, ja som tiež žila bez otca 19r, dnes mám 20 a pred rokom som ho kontaktovala, bolo to zaujímavé počúvať dovody prečo čo a ako bolo, veľa krát sa to nezhodovalo s tvrdenim mojej maminy. Ale mal všetko pripravené, zo začiatku to bolo fajn. Stretavali sme sa častejšie, ale nikdy to nebolo také. Máme sa radi, no je to iné ako som čakala.
Každopádne ja som šťastná že som nabrala toľko odvahy a ozvala sa.
A tak ti radím, skús to aj ty. Nemáš čo stratiť. :-)
Držín palce.

Kýčera

Lukáš, možno Tvoj otec ani nevie, že má syna. Kedy mal zdrhnúť? Po tom, čo mu Tvoja mama oznámila, že je s ním tehotná alebo po Tvojom narodení? Po kom máš priezvisko? Platil na Teba alimenty? Koho máš uvedeného v rodnom liste ako otca? Jeho alebo tam máš zápis : otec neznámy?