Vyrastal som ako maly bez otca, mama mi povedala, ze emigroval, ale neveril som tomu. Pred casom som si ho dal vyhladat cez znameho a dozvedel som, ze naozaj zije v zahranici a je lekar, co ma osobne prekvapilo, lebo mama mala vzdy frajerov, co boli nejaki manualni pracovnici a z roboty sli rovno do krcmy, to je asi ten dovod, preco som nepatral po nom skor z obavy, ze to bude nejaky asocial, alkoholik.. Informaciami som konfrontoval mamu a vsetko sedi, len ho uz podla fotky nespoznala. Povedala mi, ze zdrhol pred zodpovednostou. Neviem, ci ho mam kontaktovat, alebo nie. Mohla to byt mladicka nerozvaznost, ze usiel, ale doteraz neprisiel a nezaujimal sa o mna. Neviem, co mam robit, mozno si raz budem vycitat, ak ho nebudem kontaktovat, mozno nebude mat zaujem sa stretnut, mozno na stare kolena dostal rozum a prijal by ma.. Ako nic si od toho neslubujem, ale je podla mna normalne, ze clovek patra po svojich korenoch, tak musel cakat, ze k tomu raz pride.
Neviem, ci kontaktovat biologickeho otca
Ahoj Lukas. Nemas co stratit, ked sa mu ozves. Vies, ked budes vediet odkial pochadzas, budes vediet aj to, kym si a kam smerujes. Brata by som zatial do toho netahala (uvidis, ako zareaguje tvoj otec, ako sa zachova). Ten znamy, co ti zistil ze je lekarom, zrejme vie aj ine informacie ohladne neho. Takze bud od neho si to zisti alebo pouzi net, vsak s takym zvlastnym menom nebude v cudzine, v tom konkretnom meste takych lekarov viac. Ked budes vediet aspon nemocnicu kliniku kde pracuje, posli mu list do vlastnych ruk, prip.mail. Nevycitaj, neatakuj ho. Iba mu oznam, ze si sa skutocnost, ze prave on je tvojim otcom dozvedel len prednedavnom a tuzis, chces ho blizsie spoznat. Nechaj mu na seba kontakty (adresu trv.pobytu, mail telefon).
Ahoj, ja som taktiež do 19 rokov nepoznala otca. Mamu opustil ako sa dozvedel ze je tehotna a mňa nechcel uznať za svoje dieťa. Ale testy otcovstva to potvrdili. Veľa som sa v detstve trapila prečo ma nechcel, ale aj napriek tomu som bola zvedava. Nakoniec to inicioval on, pytal si môj mail. Ja som sa s nim spojila až keď s tým suhlasila mama. Bolo mi totiž nepríjemne prejaviť záujem o človeka, co ublizil máme. Po jej súhlase sme sa aj stretli. Bolo to veľmi cudne, ale aspoň som zistila z akej rodiny pochadzam a dokonca mam ďalšieho súrodenca. Akurát mam pocit ze jeho pohnutky neboli stopro ciste. Je totiž vážne chorý a myslím si ze si chcel ucicikat svedomie a napraviť chyby.
U mňa je problém, ze o mojom kontakte s otcom nevie nevlastný otec, s ktorým žijeme odmalička. Veľmi sa obavam, ze to nepochopi a zrani ho to.
Každopádne, kontaktovat ho odporucam. Dozvies sa o svojich korenoch
lukas_81 neviem podla mna ti to ale neda pokoj... ja by som ho kontaktoval a uvidis ako sa zachova..inak zvlastne ze lekar a zaroven taky dobrodruh
ovecka na slovensku podla policajnych zaznamov ziadne ine registrovane dieta nema, ale na socialnej sieti som nasiel asi nevlastneho brata. Samozrejme okrem priezviska sedi mesto, kde by mal byvat biologicky otec(nema bezne sa vyskytujuce priezvisko), to, ze skoncil tam univerzitu, ale rozprava aj po Slovensky a aj sa podla fotiek podobame a aj mu v tomto veku zaciaju kuty, ako mne zacali, takze na 99% budeme rodina.
neviem111111 no on odisiel az ked to dala mama na sud, nie vtedy, ked bola tehotna alebo tesne po narodeni, az ked si chcela uplatnovat prava. Vraj bol taky slobody clovek, stopom vraj presiel celu Europu, co sa potom dozvedela o nom, takze to asi aj sedi, ze sa nechcel viazat a bolo to v nom. Samozrejme, ze to nie je 100%, ale vediet o mne vedel a nezachoval sa prikladne, ze by zostal na SK, ked tu mal male decko.
lukas, ak je 81 rok tvojho narodenia, tak si myslim, ze jeho emigracia nemusela suvisiet s podanim na sud tvojej mamy, ale proste odisiel lebo vtedy odchadzalo vela ludi.
lukas_81 ja by som do toho urcite siel...myslim ze ho bude zaujimat ze kto si...nevies kolko mal rokov ked odisiel??? je dost mozne ze ine deti nema..
Kýčera urcite by usiel na zapad a platil alimetny....
Mama vobec neriesi, ani sa nepytala, ci za nim pojdem alebo ho chcem vyhladat. Tie roky tato tema bola tabu, ani jeden sme ju neotvarali. Zase na neho nejak nekydala, proste len povedala tak, ako to bolo, ze ani nevedia, ci mali vztah, lebo podla nej to tahal na viacere strany, cize nejaka velkolepa laska to nebola a ze teda chcela, aby sa o mna staral a preto to dala na sud a ked mu to oznamila, tak si zbalil kufre a usiel
Stapes no asi to nebude mat rovnaky scenar, zijem stale v tom byte, kde som sa narodil a nikdy neprisiel. Toto ma dost aj odradza k tomu mu napisat, ze aby som neotvaral nejake jeho stare nocne mory..
Lukáš, takže o Tebe vie. Byť na Tvojom mieste, skúsila by som to. Keďže nemáš naň priamy kontakt, zistí si adresu cez svojho brata, ale nepovedz mu nič. Priprav si legendu, čo povieš bratovi a ako sa ohlásiš otcovi. Kedy by som odhalila svoju totožnosť, to by vyplynulo zo situácie. Ale najskôr by som sa odhalila otcovi a vyčkala na jeho reakciu. Či v tom pokračovať alebo prerušiť kontakty nadobro by záležalo aj od jeho prianí. To by som rešpektovala. Mohlo to byť tak, ako píšeš - mladícka nerozvážnosť. Veď uvidíš. S mamou si to prebral? Vie na čo sa chystáš? Nemaj žiadne pozitívne očakávania, radšej sa priprav na negatívne. A nechaj sa prekvapiť tými pozitívnymi. Možno Ťa Tvoj otec poteší a nájde si vo svojom srdci miesto aj pre Teba. Prajem Ti to!!!