Pomozte mi, neviem spat....

Príspevok v téme: Pomozte mi, neviem spat....
Mnmmanm

Prosim vas viete mi pomoct nejak s mojim problemom? Nejake rady,typy ako mat pokojny spanok bez nocnych mor. Viem zaspat, ale velmi sa budim, hlavne kvoli zlym snom v kt sa objavuje osoba co mi ublizila (trpim postraum.stres.poruchou)....Ubija ma to, s tych snov som cely den uplne mimo potom. Uz neviem normalne fungovat.....neustala unava. Lekari mi nevedia pomoct,beriem aj AD....nic nepomaha. Lieky na spanie mi nerobili dobre, nefungovali.

Co mam robit????????

nooooo11111

To su rady...vysadit AD. Nech dostane abstak! S takymto problemom sa obrat na odbornika a nie hladat pomoc od samozvanych profesionalov. Mozes si uskodit.

ôôôôô

Pokiaľ berieš nejaké psychiatrické lieky, bezpodmienečne vysadiť!!! Zamerať sa na detoxikáciu organizmu, piť bylinkové čaje napomáhajúce detoxikácii, piť veľa vody - také 2 litre minerálky/vody denne, trochu menej jesť, obmedziť konzervačné látky v strave a konzumovať viac-menej prvotné potraviny, variť si z nich. Dať si urobiť testy na intoleranciu, najmä ak si žena, lebo ženy toto dosť často kvári, tak nech si upravíš stravovacie návyky podľa seba. Odsťahovať sa preč z mesta, kde býva zlý človek, ktorý ti ublížil, môžeš si pozrieť prácu s ubytovaním, nejedna fabrika ponúka ubytko na ubytovni. Proste keď máš problém, tak vyplakávanie a vláčenie sa po cvokároch tu nepomôže. Dokonca len ublíži. Tu treba konať. Urýchlene na svojom živote niečo zmeniť. To jediné pomáha.

moriak

Neviem kolko mas rokov ale ak ozaj potrebujes pomoct tak ak mas moznost tak nespi sama spi trebarz z mamu alebo s otcom s partnerom a povec mu ze ked ta budu pocut ze "skuvinas" zo sna nech ta vzdy zobudia...mne to pomohlo nie uplne ale je to lepsie.Mas taky pocit istoty aspon ja to tak mam.

Amadea

existuje taká terapia post traumatickej stresovej poruchy, ktorá sa volá EMDR- napríklad ľudia z Modrého anjela to vedia niektorí a podobne, im sa môžeš ozvať, podajú aj kontakty na tých, ktorí by ti vedeli pomôcť v tvojom okolí....
alebo potom bylinky ako boli spomínané- napríklad čaj z prvosienky, medovky či ľubovníka bodkovaného pôsobia utlmujúco na nervovú sústavu.

Tiež možno, ak by si vedela na sebe praktizovať autogénny tréning alebo také dychové cvičenia a naučiť sa preladiť pred spánkom na pozitívne spomienky, ktoré vytlačia tie traumatické od človeka, ktorý ti ublížil....

techník na zaspanie by bolo dosť, lieky niekedy pomôžu,inokedy nie...ale treba hlavne pracovať s tvojou mysľou, psychikou- ani by som nešla prv k psychiatrovi, ale skúšala to bez liekov s psychológom.....
mne osobne sa dostať z traumy pomohla psychologička, síce to boli len 3 stretnutia, ale naučila ma Jacobsonovú progresívnu relaxáciu pred spaním a ako dostať z hlavy myšlienky na tú osobu,aby som sa nebudila každú hodinu z nočných mor...trvalo to pár týždňov,ale zabralo.