existuje taká terapia post traumatickej stresovej poruchy, ktorá sa volá EMDR- napríklad ľudia z Modrého anjela to vedia niektorí a podobne, im sa môžeš ozvať, podajú aj kontakty na tých, ktorí by ti vedeli pomôcť v tvojom okolí....
alebo potom bylinky ako boli spomínané- napríklad čaj z prvosienky, medovky či ľubovníka bodkovaného pôsobia utlmujúco na nervovú sústavu.
Tiež možno, ak by si vedela na sebe praktizovať autogénny tréning alebo také dychové cvičenia a naučiť sa preladiť pred spánkom na pozitívne spomienky, ktoré vytlačia tie traumatické od človeka, ktorý ti ublížil....
techník na zaspanie by bolo dosť, lieky niekedy pomôžu,inokedy nie...ale treba hlavne pracovať s tvojou mysľou, psychikou- ani by som nešla prv k psychiatrovi, ale skúšala to bez liekov s psychológom.....
mne osobne sa dostať z traumy pomohla psychologička, síce to boli len 3 stretnutia, ale naučila ma Jacobsonovú progresívnu relaxáciu pred spaním a ako dostať z hlavy myšlienky na tú osobu,aby som sa nebudila každú hodinu z nočných mor...trvalo to pár týždňov,ale zabralo.