Cítim sa sama

Príspevok v téme: Cítim sa sama
Ewa11

Mám 24 rokov, končím VŠ, mám skvelú rodinu ktorá pri mne vždy stojí no aj napriek tomu sa cítim strašne sama. Nemám žiadnu najlepšiu kamarátku ktorej by som sa mohla vyrozprávať, nemám priateľa ktorý by ma ľúbil.
Niekedy som rada sama, nemám problém isť sama nakupovať, behať a podobne ale občas mi chýba niekto s kým by som išla len tak na kávu, na nejaký výlet a tak. Mám síce pár "kamarátok" s ktorými sa občas stretnem no každá už má priateľa prípadne manžela, majú svoje životy a je mi už blbé že sa im musím vždy ozývať len ja.
Mám dosť problém sa zoznamovať s novými ľuďmi a nadväzovať nejaké priateľstva, ani po piatich rokov na VŠ som si nenašla nejakú lepšiu kamarátku, všetko sú to len spolužiačky s ktorými si okrem školy nemám čo viac povedať.
Trápi ma to keď sedím večer sama doma a nikto mi ani len nenapíše ako sa mám, čo robím.
Bojím sa toho že budem mať problémy aj v budúcnosti, že keď sa mi aj podarí nájsť prácu tak nezapadnem do kolektívu, keďže som dosť uzavretý a tichý človek a dlhšie mi trvá kým si na ľudí zvyknem. Som nesmelá, neistá, kto by takého človeka vôbec chcel zamestnať?

Je tu niekto na tom podobne?
Poznáte niekoho takého? Ako takých ľudí vnímate?
Dá sa s tým niečo robiť?

kurnicek

;DDDD, fajne citanie na vecer, ma bavite, dajte si caffe, prechadzku, spoznajte sa, pochytajte cikule a bakule a vytvorte par:)

Póla3111

Drahá Ewa..neviem či som ten správny človek ktorý by ti mal radiť lebo som na tom tak ako ty ak nie ešte horšie. Ale jednu vec sa aj mne snažili vštepiť a to že človek sa musí naučiť mať sa rád , pozitívne myslieť a keď je človek vyrovnaný sam zo sebou, potom aj na ľudí vpliva pozitívne. Taktiež mi radii aby som si našla nejaký koníček ktorý má bude baviť. Začala som chodiť cvičiť a začalo to fungovať. Ženy sa so mnou samé dali do reči a nadviazala som - nehovorím že priateľstvá ale aspoň mám s kým podebatovať. Čas ukáže. Človek si najprv musí veriť na čom pracujem aj ja. Len nezúfaj lebo to je to najhoršie čo môžeš urobiť. Prajem ti naozaj úprimne človeka ktorý bude pri tebe keď ho budeš potrebovať.

pytu

Ahoj. Som na tom podobne ako pises. Rovnako prave koncim vysoku skolu ktoru som nejako presiel sam pretoze tiez sa tazko zoznamujem s ludmi. Cely cas som vnimal spoluziakov ale nenasiel som si ziadnu partiu ani blizsich kamaratov na skole. Citim sa casto osamely, k comu mi teraz dopomaha aj moja samotarska praca. Mam svojich kamaratov este z detstva alebo zo strednej ale presne ako si pisala, maju svoje zaujmy, priatelov priatelky a nejak to uz nie je ako kedysi. Ako stretavame sa sem tam ale iba ak nieco ja osobne zorganizujem. V podstate som jediny ktory to este drzi pohromade. Mozno to mam trocha lepsie v tom ze mne sem tak kamarati napisu alebo zavolaju, ale aj tak pocitujem samotu. Som introvert takze nejak sa nejdem s tej samoty zblaznit, casto si to uzivam a cerpam zo samoty energiu ale niekedy sa ziada spolocnosti. A povahovo som uplne presne ako ty. Dlho som si zvykal v praci na ludi, uz robim na rovnako mieste niekolko rokov a stale tam nie som uplne "ako doma".

Ak by si mala zaujem tak mozeme pokecat, pripade sa aj stretnut na kave a tak. Ak chces napis mi na mail.

A mozno taky pohlad ako to zvladam ja. No vyuzivam samotu na realizaciu svojich cielov. Viem co chcem v zivote dosiahnut a idem si za tym, snazim sa byt lepsi v tom co robim. Je to ovela lepsie ako depkovat nad tym ze som sam a nikto ma nechce a neviem co este. Pripadne si pozriem film, nejake videjka na youtube alebo len si pustim hudbu a relaxujem ak sa citim prepracovany. Samota je dost o tom ako si to vysvetlis v hlave. Uz ked aj si sama, je fajn to vyuzit a dohnat veci na ktore inak nemas cas popri vsetkych povinnostiach. Dostudovat si co nevies, pozriet si film/serial ktory si chcela vidiet a tak. Proste sprav si samotu taku aby ti bola prijemna a aby si sa citila sama, a nie osamela.

Mesačný princ

,,Ak sa chce človek porozprávať naozaj s niekým inteligentným, tak by sa mal rozprávať sám so sebou,,

A ak by mu to bolo málo, tak nech sa popri tom díva do zrkadla, potom budú traja a nebude im tak smutno :)

mam56

Ja sa nikdy necítim sám, lebo so schizofréniou človek nie je nikdy sám:-) Stále je nejaký duch naporúdzi, na Pokec.
So mnou by si mala isto veselý život, ale starého psa už novým kúskom nenaučíš.
Theoretisch, quadratisch, praktisch, gut.
Ja by som sa dokázal naučiť dať ti labku, ale neviem, či by som zvládol aj ďalšie čísla?!
Ešte ma napadlo v súvislosti s Chuckom Norrisom, že keď vynašiel Alexander Graham Bell telefón, tak mal od Chucka údajne dva zmeškané hovory:-)))