Ahojte! Prosim vas chcela by som poprosit o radu nejakych báb ktore prezivaju alebo prezili to iste. Tak aby som to nejako zhrnula , mala som tazsie obdobie (vacsina z tych ktory to citaju to poznaju,) a samozrejme som pribrala. Moja vaha bola 84 kg na 177 cm. Mala som iba 15 rokov a moja vaha uz bola taka vysoka. Bolo mi zle, bola som smutna a mala som same vycitky. Prestala som sa aj kvoli tomu venovat sportu, jednoducho som nerobila nic iba sa prezierala a sedela doma .... Tak som sa rozhodla s tym nieco spravit . O 4\5 mesiace som schudla 12 kg.... Viem pytate sa ze ako ... Ale proste bola to zmena zivotospravy a zase som sa vratila k sportu. Zacala som byt viacej sebavedomejsia a citila som sa super. No ako vsetci dobre vieme , dieta prestane po istom case fungovat. Zostala som v pomykove... Bola som vystresovana z toho ze by som mala na spat pribrat... Tak som sa teda rozhodla ze sa dam na fitness cestu... Mala som 6 krat treningy tyzdene ..... Z toho som mala 4- krat hadzanu a 2-krat fitko. Popritom som este doma zacala po veceroch posilovat. No moja vaha stupla ( nevedla som ze svaly vazia viacej ako tuk) a tak som sa zlakla... Ako vela mladych bab som spravila velku chybu a dala do googlu "ako si vyvolat anorexiu" alebo " ako sa stat bulimickou".. No a vtedy sa mi zivot zmenil od zakladu. Nebudem okolo toho vypisovat tie veci lebo som si ista ze to poznate. Bola som rada ze zase chudnem no hnevalo ze som stratila silu a v hadzanej som uz tak neprosperovala. Vsimlo si to vela ludi a zacalo sa to aj riesit. Tak som si povedala STOP A OD TERAZ STACI. Zacala som tak nejako normalne jest a ani moja vaha nejako rapidne nestupla... Lenze viete, ked idete na navstevu a tam vsetky tie dobroty a kolaciky ktore priam kricia aby ste ochutnali bola velkym lakadlom . No aj ja som nikdy neodolala. A to je ten problem. Ked raz ochutnam , neviem sa zastavit.. Zacala som to riesit tak ze som si dala jeden den v tyzdni takzvany CHEAT DAY. Pre tych ktory nevedia je to vlastne jeden den v tyzdni kedy mozete jest co chcete a kolko chcete. Najprv mi to vyhovovalo no lenze potom to bolo tak ze den po Cheat Day som cvicila ako zmyslov zbavena aby som spalila nahromadene kcal. Niekedy som cvicila aj 3 hodiny a nadruhy den ma vsetko tak bolelo ze som nemala chut ani cvicit ani nic , tak som si vzdy povedala "daj si nieco dobreho tvoje telo si zasluzi" a tak som si aj dala. No a uz asi aj viete ze som dostala zachvat prezieravosti ako kedysi... A takto sa to stavalo castejsie a castejsie ze som to takto robila aj 3 krat do tyzdna a potom nejedla a potom zase..... Niekedy som sa aj vyvracal kvoli vycitkam svedomia. Pribrala som tymto sposobom 4kg a to stale aktivne sportujem. Vzdy ked mam na nieoc chut a je napr. Sobota si automaticky poviem "je cheat day , daj si!".... Vzdy som ako v nejakej bubline ktora hned ako sa s prepacenim prezeriem praskne a zase mam vycitky.... Skorej by som bola radsej kebyze mam vyvazenu stravu , aby som opat mala silu, aby som zastavila prezieranie a tie nabrate kila schudla zdravim sposobom... Vopred dakujem za rady a ospravedlnujem sa za gramaticke chybi.
Záchvaty prežierania
ak môžem hovoriť za seba, mám odskúšané, že tieto záchvaty prežierania som mávala vždy, keď som sa stravovala nepravidelne. teda celý život. keď som vyskúšala keto diet, naučila som sa jedávať 5-krát do dňa. pravidelnosť je základ. stratené kilá veľmi potešili a na pravidelné stravovanie nedám dopustiť ani po "kúre". a ver mi, že teraz už žiadane záchvaty žravky nemám :)
Ja sa dnes už tiež prežieram. Dal som žiakovi 4-ku. Tak si ma zavolal riaditeľ do riaditeľne, že čo to má znamenať, že tak si to on nepredstavuje. Že už si o mne začína myslieť, že som len neschopná bu.na a že keď ten nelichotivý stav nenapravím, tak mi dá padáka a ešte ma aj nakope do zadnej časti tela.
Že on takých kreténov zamestnávať nebude, čo vedia dávať len 4-ky a 5-tky a žiakov nič nenaučia.
Že vraj ešte raz, tak potom môžem sa ísť pásť.
Uf, to je horšie ako Peklo.
Tak som sa potom už len vyhováral, že som blázon, tak mi povedal, že jeho také pi..oviny absolútne nezaujímajú.
Že keď mi drbe, tak mám brať lieky a toť vsio.
Neviem ako je to u vás na západe (nič nového), ale u nás na východnom fronte je to riadne brutálne.
A vy tam máte takých riaditeľov?
Som rada :) a že vlastne niekto túto tému načrtol. Myslím , že sa týka veľa dievčat. Ja vám poviem pravdu, ja som si uvedomila, že konečne chcem aj ja nejakého fešáka pri sebe .. ale takúto ma určite nikto nebude chcieť a tak som sa zase radšej najedla. U mňa to bola asi sebaľútosť čo ma k tomu dohnala. Ani neviem koľkokrát som kvôli tomu plakala a zase som potom svoj žiaľ " zajedla" obrovskou čokoládou. Kedže všetky moje kamošky sú chudučké, vlastne nikto môj problém nechápal a asi ani nevedel pochopiť. A neskutočne som vďačná trénerovi, kotrý ma naučil prekračovať svoje limity :) Nevzdávaj sa :)
Prepacte babi za moje strkhe odpivede ale nieco mi tu blbne :D... Chcela som len tolko ze si velmi vazim kazdu jednu radu a tebe Fanky123 drzim palce ... Kedze mame spolocny problem tak viem co to obnasa a nieje to nic prijemne ... Hrdo mozem vyhlasit. ' NEVZDÁM SA' ;D
Lisa002 prepac omylom som napisala do mojej prezyvky tvoju prezyvku.
Dakujeem za odpoved a rady, ja pravidelne cvicim ale uplne zbytocne, som nedisciplinovana pri jedle , je to vtipne ze mam strach zjest napr na ranajky rozok ale za to ked ma prepadne prezieranie nemam problem zjest celu chladnicku. A s tymto mas pravdu ze ludi s viac kg ako je ideal vnimaju druhy inak .. a mas pravdu vsetko je to v hlave..
..fakt dakujem za tvoju skusenost, bojujem dalej, nevzdam sa.
@Lisa02 ... Ano s tym fitkom je to nieco neskutocne, uplne to zerem
Lussy1312
To som rada ak ti to aspon len troska pomohlo. Viem ako sa citis asi sa pytas samej seba ako sa ti to mohlo stat? Ako to ze si nastupila na tento kolotoc ktory nevies zastavit? Ze ci si fakt jedina ktora toto preziva? Fakt netusim co to sposobuje ale mna to velmi priam ničí, skusala som vsetko mozne pravidelne jest, alebo dukanovu dietu ktora je o samich bielkovinacg ktore ta maju zasytit, alebo paleo kde su tuky a bielkoviny, no nic mi nepomaha,aj tak som vzdy skoncila pri prezierani bud musim padnut na uplne dno (myslim tym ze asi mi fakt musi roztrhnut zaludok:DD ale nie to zas nie) ale proste musi sa nieco stat aby som si uvedomila ako sa poskodzujem,.. lebo napriklad neviem ako ty ale ja ked pocujem niekoho vraviet ze " jooj boze ako som sa ja len cez sviatky prejedol" (mozno jeden poriadny obed a za nim 2 kolaciky) tak si vravim joj keby len ti ludia vedeli co som vsetko ja do seba natlacila za jeden den oni asi nenatlacili za cely zivot, ach.
Aj ja ti dakujem za odpoved a drzim palce, nech sa ti to podari ovladat a aj ked nahodou sa ti to nepodari nevzdavaj sa a bojuj dalej, clovek sa toho asi nikdy nezbavi vzdy mu bude v hlave blikat ta kontrolka, ktora mu to bude sposobovag ale drzim palce... :)
Ahojte baby :)
Neviem či vám poradím,ale chcela by som vás aspoň trochu nakopnúť. Som tiež mladá baba ako vy. Mám len 19. Tiež som mávala takéto stavy. Asi tak pred troma rokmi som schudla 25kg. Lenže po čase som opäť váhu nabrala. Začala som sa prejedať- prežierať. Utiekala som sa k jedlu, bolo to pre mňa jediné východisko. Vždy som si hovorila " prečo nemôžem byť aj ja taká chudá?" a zase to viedlo iba k prejedaniu. Bola som schopná zjesť asi "celú" chladničku. FAKT ! Nebolo to spôsobené tým, že by ma niekto urážal alebo niečo. Mám naozaj veľa kamarátov a som za nich neskutočne rada! Myslím si , že niektorí ľudia keď vidia tučných ľudí majú k nim predsudky. Okej ja to beriem, každý má svoj názor. Viem, že je to zlé hlavne v tom 15-18 roku, keď chodíte na diskotéky a von s kamošmi a niektorí po vás "zazerajú". Neviem možno iba ja som mala taký pocit. Ale raz mi kamarát povedal " prosím ťa prepáč mi, mal som voči tebe strašné predsudky za to ako vyzeráš, ale si strašne super človek a vieš sa neskutočne zabávať" asi vtedy sa mi to tak prvýkrát potvrdilo, že naozaj vnímajú " tučných " ľudí inak. Ale prepáčte odbočila som od témy......... Teraz som sa rozhodla zmeniť voj život. Pred tým som chudla nie pre seba, ale vždy "pre niečo alebo pre niekoho". Toto som si uvedomila. Už od decembra som začala chodiť cvičiť, zmenila som stravu. A musím vám povedať dievčatá neskutočne ma to začalo baviť. :) Milujem pohyb... okej s tou stravou je to ťažšie občas ale aj na to si zvyknete. Opäť je 13kg dole, ale moje myslenie sa úplne zmenilo. Viem , že to robím pre seba. Bála som sa neskutočne ísť do fitka, ale aj toto som prekonala. Dokonca som si zaplatila trénera, ktorý ma neskutočne nakopol, ukázal mi čo a ako a hlavne sme sa rozprávali o strave. Ale celé je to len vo vašej HLAVE vo vašej MYSLI. Nezáleží koľkokrát padnete, ale koľkokrát sa postavíte a skúsite to znovu. Nemôžte sa vzdávať. Prosím vás "nakopnite" sa znova. Skúste si to naozaj najprv urovnať vo vašej mysli, prečo ten problém vzniká.. teda aspoň mne to pomohlo. Uvedomila som si to, že tak žiť ďalej nemôžem. Momentálne každý deň navštevujem fitko.. milujem to tam.. A Cheat day... áno ten si dám tiež, ale iba 1-krát do mesiaca. A vždy keď vidím nejaké dobré jedlo ktorí by som si dala spomeniem si na moju motiváciu, prečo to robím, potom to jedlo nechám tak. Prosím nájdite v sebe niečo čo to spôsobuje. Myslím, že som vám moc nepomohla, ale chcela som sa vám zdôveriť, čo mne pomohlo :)
@Fanky123 , Dakujem . Aj keď hovoris ze mi nevies poradit tak tymto si mi velmi pomohla. Ako aj ty pises , ked som vonku tak uplne v pohode ale hned ako pridem domov tak mam ako keby spustac. Je to zvlastne no bohuzial to tak je. Velmi mi pomohlo ze som neni jedina s takymto problem ( viem ze nas je takychto vela ale potrebovala som to zo seba dostat) . Kazdopadne aj ja tebe drzim palce , verim ze to dokazes . Tiez by som ti rada povedala ze to s tym prezieranim je blbost (veru ze aj je) a ze v zivote su ine priority, no bohuzial nie som dobry priklad