Ahoj, máme obaja po 27 rokov a už rok som zasnúbený so svojou priateľkou, ktorú nadovšetko milujem. Mal som v pláne oženiť sa v januári, ale rodinné problémy spravili svoje a tak sme museli svadbu odložiť. Teraz odkladáme termín zakaždým o 2 - 3 týždne, lebo mám pocit, že mojej snúbenici sa do svadby nejak nechce. Ona mi síce tvrdí, že nejde vôbec o to, že sa nechce vydávať a nemá problém ani so mnou, ale vraj nie je vhodná chvíľa. Vraj, kvôli rodinným problémov.
Ja ju do svadby tlačiť nechcem, aj tak sme sa rozhodli len pre sobáš, nič viac, ale bojím sa, že o ňu prídem. Pomaly ale isto, sa moje názory s jej rodičmi začínajú rozchádzať a to len kvôli tomu, že ja jednoducho nevládzem uživiť aj mojich rodičov, nás a aj jej rodičov a okrem toho plniť jej rodičom želania. Obaja pracujeme, ale je nám to takto málo. Chceli by sme odísť do zahraničia, ponuky aj mám, ale problém je v tom, že jej rodičia robia scénky. Bojím sa, že ju nakoniec strhnú rodičia svojím názorom, ale potom ako ďalej?
Mne je to jedno kde budeme žiť, ale jednoducho zo ZA musíme odísť, lebo nás vzťah upadá, teda aspoň podľa mňa. Ja už niekedy normálne cítim, že keď má rodičov nablízku, tak nevieme ani komunikovať.
Čo so svadbou?
ahoj autor témy tým že budeš jej rodinu stále podporovať sa stane akurát to že nikdy neprevezmú zodpovednosť sami za seba a od teba využijú čo sa bude dať . V takomto prípade sa treba rázne odstrihnúť od nich nech jej otec prestane pit a nech si uvedomí že teraz prišla tá chvíľa ked musí dať alkohol stranou a začať pracovať. S priatelkou by som sa porozprávala otvorene byť tebou že chcem jednoducho odísť do zahraničia lebo tam budete mat dobre platené zamestnania obaja a je to dôležité pre vašu budúcnosť. Ked odmietne nestrácaj s ňou viac čas a vykašli sa naňu bola by to strata času. Ked bude súhlasiť začnite obaja pracovať na vlastnej budúcnosti a živote.
Ahoj Ivan.
Mal by si prevziat svoj a vas zivot do svojich ruk a nech sa tvoja snubenica rozhodne. Tento rok konci ten kurz v CR a spytaj sa jej narovinu, ci je ochotna potom odist do zahranicia spolu s tebou. Mas tam ponuky, pracovne moznosti, aj ovela vyssie zarobky. Kym si tam ona nieco najde, potiahnes to zatial ty. No musi sa prejavit : ci chce teba alebo ostat doma pri rodine.
Je v pohode ak pomahas svojim rodicom. Sy dobry syn. Ale zas nebud za blbca pre jej rodinu. Ak ich syn nemal svedomie a zachoval sa ako posledny chrapun, nech si to s nim vybavia jeho rodicia. Ale podporovat jej otca flakaca co uz roky nepracuje a co ma tak i to prepije, jej matka aj ked skrachuje tak nech sa zamestna inde, ruky nohy ma aj zdravie, ale preco by si ty mal ich tahat zo 5raciek do ktorych ich dostal vlastny syn??
Mozu predat barak, kupit mensi byt a vyplatit dlhy. Mozu sa dohodnut na splatkovom kalendari ci inych moznostiach ake maju. Nech sa poradia s pravnikom, fin.poradcom ai. Ak im chces pomahat tak nech prepisu na teba/vas nehn.ai. Sorry. Ked bude dedicske tak jej brat dostane to iste co ona. Tak naco investujes pomahas ty? To akoby si tie peniaze zahodil. Roky som robila s nehnutelnostami majetkami ai a ver, najvacsie supy sa vzdy najdu prave vo vlastnej rodine. Zazila som vela pripadov kde decka zruinovali a urobili z vlastnych rodicov bezdomovcov, socky, kde brat nepoznal brata ci sestru. Takze zbytocne vyhadzujes vkladas do nich peniaze. Vdaky sa aj tak nedockas, skor sa na tebe dobre bavia aky si hlupy naivny ai.
A tvoja snubenica sa musi rozhodnut ako dalej. Ci s tebou alebo sa tam doma navzdy zahrabe. No jej brat mal vlastnu rodinu rodicov sestru na haku tak ty voci nim uz isto nemas ziadne zavazky. A sceny jej rodina robi preto, ze by s tebou stratili "zlatu sliepku" co ich dotuje. No je to tvoj a vas zivot.
Najlepsie urobis ak odides a potom okrem setrenia na vlastne byvanie zivot ai budes moct podporovat aj svoju vlastnu rodinu.
Toto iste by mala urobit aj ona.
Tu sa ukaze ako na tom ako par ste.
Vies. Ja nezijem zle. Ale kvoli laske vztahu a nasej buducnosti s tym mojim by nevahala odist aj na iny kontinent. Lebo rodina nie je kde mas nehnutelnosti majetky ai. Ale rodina je o ludoch, kde je tvoja laska partner, tvoja pritomnost i buducnost.
Tak aj ona by mala odist s tebou. Ty to s nou myslis vazne. Zasnubili ste sa, chces svadbu rodinu deti domov, dokonca aj podporujes jej neschopnu rodinu. Teraz by aj ona mala dokazat ci je schopna a ochotna toto iste urobit pre teba, kvoli tebe a vasmu vztahu laske. Jej brat s tym problem nemal. Ona predsa moze odist tiez. Ak nechce, zariad sa. No ak ostanes, stiahnu ta tiez ku dnu.
Kýčera má úplnu pravdu totálne s nou súhlasím Ivan nemáš sa čo starať o jej otca čo slope a nepracuje mama ked už vidí že jej živnosť ide do krachu nech si začne hľadať teda normálne zamestnanie . To že sa staráš o svojich rodičov je úplne v poriadku ale jej rodina nech si sama rieši problémy ktoré si spôsobila. Mne sa tak vidí že ty si citlivý a dobrý muž a takého bude vždy každý využívať aj ja som taká bývala ale povedala som si dosť sice mam teraz oveľa menej priateľov ale neľutujem že každého nezachraňujem a že som ľudom povedala aby sami prevzali za seba zodpovednosť že tu niesom stále pre každého a že mám na prvom mieste seba a svoje problémy. Jednoducho musíš riešiť v prvom rade seba na tomto svete.
Ivan, Ty máš zaväzky len k svojím rodičom. Tam tá podpora je na mieste. Ľúbiť ľúb, ale zato nebuď slepý a nemý... Finančné záležitosti si musia vyriešiť tí, kt. si ich spôsobili. Ak nevedia ako ich riešiť, treba sa obrátiť na právnika, či iného odborníka. A otca treba vyhnať do práce. Tvoja snúbenica nemá na tom svoj podiel, tak nech si žije svoj život. A Ty nemáš dôvod im finančne pomáhať. Choď si za svojim cieľom, plň si svoje sny, šetrí na budúcnosť. Ty sám alebo vy dvaja. Ja Tvoje rozhodnutie plne schvaľujem. Tým, že sa od nich odstrihnete, budú nútení prevziať na seba zodpovednosť za riešenie svojich problémov. Nemajú žiadne právo ťahať vás dvoch do tejto situácie a nenechať vás žiť vaše vlastné životy. Veľa šťastia!
... ďakujem za doterajšie rady. Aby som to uviedol na správnu mieru, tak moja snúbenica pracuje ako učiteľka v materskej škole a popritom tento rok končí jeden vzdelávací kurz v ČR. Prácu má 14 km od miesta trvalého bydliska.
Moji rodičia sú na tom tak, že mama je na polovičnom invalidnom dôchodku a otec je chorý. Jej mama je živnostníčka, ale tesne pred krachom a jej otec je nezamestnaný už neviem koľko rokov a okrem občasného alkoholu ho nič nezaujíma. Ona má ešte brata, ktorý odišiel do zahraničia, ale predtým im stihol zanechať kopec dlhov, čo mu ručili pri hypotéke a pod. Ona im finančne pomáha, ale sama to neutiahne. Vôbec nechápem jej myšlienky, ale teraz začínam uvažovať, čo ma vôbec ešte chce.
Ivan bez urážky ale si riadne naivný a hlúpy. Nehnevaj sa ale prečo živíš aj tvoju rodinu aj jej rodinu oni sú nejaký chorý nemajú dochodok alebo prácu? Neviem síce čo za rodinné problémy ste mali ale nepáči sa mi že jej rodina berie ako samozrejmosť to že sa sám staráš o všetkých. S takými ľudmi sa dostaneš len a len do problémov a stiahnu dole aj teba. To mám najradšej ľudia čo sami nič nemajú nič nerobia ale nároky na druhých by mali.
Ivan ty živíš ešte aj jej rodinu? a dievčina prosím pekne čo robí? to sa nehambia nechať sa tebou živiť? Kks to je sila ako niektorí ľudia vedia využívať druhého úplne bez hanby akoby bola samozrejmosť že sa o nich má druhý cudzí človek postarať. Myslím že za takýchto podmienok by bol bohužiaľ najlepší rozchod. Si mladý máš nato nájsť si schopnú babu s normálnou rodinou a nie to čo máš teraz pri sebe. Ako bez urážky ale je to sila. Frajerka je vôbec zamestnaná?
Ivan, utrieď si svoje myšlienky, urči priority, porozprávaj so svojou snúbenicou a polož na stôl svoje rozhodnutie... Rozhodnutie o tom, vycestovať do zahraničia. Ak nebudete na jednej lodi, veci nedoriešite inak, získaš istotu a vycestuj sám. Svadbu nechaj svadbou, nedozrel na ňu čas. Sobášom si nikoho, kto pevne nestojí za Tebou a nechá sebou manipulovať, natrvalo nepripútaš. Manželstvo je o inom, o vzájomnej láske, podpore, riešení problémov,... Ak človek vo fáze najväčšej zamilovanosti nemá svoj názor, nerozhoduje sám o sebe a svojom živote, nežije svoj život, potom nemáš na výber. Aj by Ti to nevyšlo, tak radšej zasnúbenie zruš, ono to bude bolieť menej ako rozvod... A drž sa!
Ivan
To co ti napisala katulikkatka si precitaj este raz.K tomu neni co dodat.
Ľutujem ta! že pomáhaš rodičom je fajn, ale odtial po tial podla mna ! a ona čo robí? ona pomáha vobec nejako alebo si robi iba z teba poskoka? nechcem nijako urazit teba ani tvoju snubenicu, ale toto je už moc. ty musíš vediet sám, sám musíš vieš čo doma máš a ako sa ku tebe správaju? podla mna ta chce len využívat a máš dost rokov nato aby si si našiel správnu a žil s nou a mal rodinu! ja som tiež zasnubena máme krásnu dcerku a budeme sa brat, toto by si mal zažit každý torý je normálni a chce mat krásny život! ja ti pekný život prajem a porozmýšlaj velmi nad ým či za to stoji a či si ju chceš vziat... prsten sa z prsta dá ešte zobrat, to sa dá vždy ale urobit krok ktorým je uzavretie manželstva už niečo znamená. skuste ist od rodičov preč a sem tam im poslat nejaké peniaze spoločne! ... a bývajte spolu a uvidíš ako sa bude chovat a podla toho zhodnot že či za to stojí! nehlad na to kolko ste spolu alebo či ste zasnubebí! ide o celí život a ty musíš chciet s tým človekom navdžy zostat ! držím palce