Ahojte,tak napisem vam v skratke o co ide.
Som uz uplne v koncoch zo silami.....beriem ad + ukludnovaky frisium,elenium,lexaurin. Samozrejme ze nie vsetko naraz, striedam to. Frisium elenium mi sposobili to ze sq citim cudne, pamat mi stagnuje hlavne ta kratkodoba.....som paranoidnq,vztahovacna, domyslam si veci, obvinujem sa zo vsetkeho....Teraz beriem Lexaurin(par dni), je to lepsie ale nie moc. Psychiatricka uz ma povazuje za hypochondra co si nahovara ze mi neustale nieco je,zevraj sa privelmi pozorujem atd. Moja babka,mama maju tiez dlhodobo depresie. Najhorsie je natom to ze matka si vybija zlost na mne.Toto keby ste zazili povedali by ste ze je to nahlavu.....zo vsetkeho ma len obvinuju,ja som najhorsia na svete,vsetko robim zle.... No vdaka nim som vacsinou dole.
Kazdy den si nahovaram ze bude lepsie....ale nemeni sa nic...Zacinam si uz pripadat ze nieje vychodisko s toho, s tych mojich stavov, rodina ma nici, a jedine co mi ostava je priatel a par kamaratiek.
A podstatne je to, ze neviem ci tymi liekmi, alebo s coho sq ciitim taka vypatlana?????Akoby som mala v hlave miestami prazdno. Veci co ma bavilo ma nebbavia. Nezaujim sa v ppdstate uz o nic,som dost flegmaticka ku vsetkemu lebo ma cely moj zivot prestava bavit. Depresie nemam ale taky ten pocit zbytocnosti.....
A nenormalne sa pozorujem, citim sq byt menej ako ostatny,poroovnavam sa...a s toho mam tiez dost na p. pocity.
Ach jaj.....no co by ste mi na to povedali????
Ja samu seba nechapem uz niekedy......
Nebavi ma takyto zivot....racej zomriet jak sa trapit neustale
Ja to mam podobne uz sa dostavam do bodu ze aj keby si nieco spravim tak to somnou ani nepohne......stroskotanec,hypochonder,stale unaveny,nervozny,hrozne naladovy a do toho ten neprijemny pocit uzkosti,a v hlave Tornado myslienok z ktory ma cele dni boli hlava,zle sny a dokonca som zacal vidiet na jedno oko DVOJMO to je taka perlicka.
Teraz mam diagnozu DEPRESIA 2 stupna no ziadne lieky nezaberaju.
Tak so msa dal vysetrit inde a tam mi povedal ze tam je podozrenie na paranoidnu schyzofreniu alebo inu psychozu ale nato si musim este pockat uz som bol aj u psychologa dalsieho a musim pockat ako vyhodnoti tie testy a uvidi sa....takze naparadu....bud rada ze mas frajera ktory ta podrzi a kamaratov.Moji kamarati mi len nukaly drogy ze to mi pomoze NO COMMENT. 3 roky som skoro stale doma.To je zivot "na odstrel".. ked si chcete niekto pokecat alebo si navzajom nejako poradit ako si zlepsit stav tak mi napiste sanval@azet.sk
Máš priateľa a kamarátok takže to ťažká depresia ešte nie je, zato začiatok depresie to je keďže ťa už nebavia veci čo ťa bavili a nemáš z ničoho radosť.
Prvý krok: Zmena stravy.
Druhý krok: Skusiť sa porozprávať s okolím či by sa k tebe nemohli soprávať inač, alebo (lepšie povedané) či by ti nepomohli v tejto ťažkej situácií.
K tretiemu kroku sa pristupuje až keď už obidve predchádzajúce rady nezabrali a to lieky, pretože tak bude problém MINIMÁLNE s hormónom sérotonín (keďže nevieš pociťovať šťastie radosť s vecí)
A ničím iný ako liekmi sa to v tomto prípade vyriešiť nedá (alebo elektrošoky)
Ahoj!
Som rada, že chodíš aspoň psychiatrovi, ale to nepomôže moc, to je všetko o tebe a o tvojom postoje ! myslím si, že keby vysadíš všetky zbytočné lieky, tak ti bude oveľa lepšie, reči druhých keď si nebudeš brat ku srdcu bude ti lepšie, keď si nebudeš v hlave prehrávať všetko čo ti kto kedy povedal bude sa ti žiť jednoduchšie, podla mňa si všetko nahováraš a ubližuješ len sama sebe, treba sa na to pozrieť inak a keď si spomínala, že máš priateľa, tak neviem o čo tu ide a keď máš kamarátov tak čo viac akože od života chceš? si zdravá? si! len podla mňa si psychicky ubližuješ sama, vieš koľko ľudí by bolo na liekoch keby ma počúvať druhých ľudí a počúvať ponižovanie? veľmi veľa. Nie si sama, buď rada zato čo máš !
chce to cas kym tabletky zacnu ucinkovat.
toto treba riesit s lekarom :)
AD .. pokial zaberu trva aj 2 tyzdne a kludne aj viac .. som si tiez myslel ze dam si a vsetko bude hned fajn a budem stastny.. ale lexaurin alebo diazepam tak funguje .. okamzite ale su navikove diazepam berem tiez.. mas priatela a kamaratky sustred sa na nich .. ja nemam ani jedno ani druhe .. ale nad smrtov uz nerozmyslam..uvedom si ze pre teba to skonci budes mat pokoj .. nikto nevie co pride potom ci to bude lepsie alebo horsie to neviem.. ale ludom okolo seba tych ktory ta maju radi tym znicis zivot uplne ... priatel .. mama kamaratky .. vsetci si to budu vycitat.. hlavne mama do konca zivota bude rozmyslat nad tym preco a ako to mohla zmenit a podobne a to snad nechces. niekedy som rozmyslal a citil sa podone.. ale nasiel som si tento dovod.. tebe to uz bude najskorej jedno ale mysli na ludi okolo seba co by im to spravilo zo zivotom .. a kolko zivotov by si znicila.. mas ludi co ta maju radi tak im povec o svojich problemoch.. co by som ja za to dal keby ma mal niekto rad...
AD .. pokial zaberu trva aj 2 tyzdne a kludne aj viac .. som si tiez myslel ze dam si a vsetko bude hned fajn a budem stastny.. ale lexaurin alebo diazepam tak funguje .. okamzite ale su navikove diazepam berem tiez.. mas priatela a kamaratky sustred sa na nich .. ja nemam ani jedno ani druhe .. ale nad smrtov uz nerozmyslam..uvedom si ze pre teba to skonci budes mat pokoj .. nikto nevie co pride potom ci to bude lepsie alebo horsie to neviem.. ale ludom okolo seba tych ktory ta maju radi tym znicis zivot uplne ... priatel .. mama kamaratky .. vsetci si to budu vycitat.. hlavne mama do konca zivota bude rozmyslat nad tym preco a ako to mohla zmenit a podobne a to snad nechces. niekedy som rozmyslal a citil sa podone.. ale nasiel som si tento dovod.. tebe to uz bude najskorej jedno ale mysli na ludi okolo seba co by im to spravilo zo zivotom .. a kolko zivotov by si znicila.. mas ludi co ta maju radi tak im povec o svojich problemoch.. co by som ja za to dal keby ma mal niekto rad...
zrejme to máš teraz dosť náročné...antidepresíva mávajú rôzne vedľajšie účinky a aj kým začnú účinkovať, ako majú, tak si to u každého žiada individuálny čas....chodíš len ku psychiatrovi, či si navštívila už aj psychológa ? (na terapie a riešenie toho,čo reálne prežívaš a nie len farmaceutické tlmenie príznakov)