Dobrý deň, som unavená, zničená, sklamaná. Sama zo seba, zo života, z rodičov. Nemám v podstate nikoho. Mama a otec sú alkoholici..doma ma nikto nechce, ako by som domov ani nemala. Moja jediná nádej na lepšiu budúcnosť je preč. Môj priateľ ma už nemiluje, nenávidí ma. Som pre neho nula, hlúpy človek, ktorý nič v živote nedokázal. Tak veľmi to bolí od človeka, za ktorého by som dala život. Keď sa ho spýtam prečo je ao mnou, povie buď že je to zo zvyku, alebo ma má len na sex. Ako by to nestačilo, zdravie mi neslúži, mám dlhy. Pýtam sa sama seba, či je lepšie umrieť pre niekoho, alebo žiť pre nič...bohužiaľ, neviem si povedať ani jeden dôvod, ani jednu vec pre ktorú by som mala žiť. Stratila ssom zmysel, nemám nikoho ani nikomu nepatrím. Plačem aby ma nikto nevidel. Vlastne, aj tak to bolo vždy každému jedno. Každý si želá byť zdravý
U mňa je to naopak. Modlím sa, aby som bola chorá, aby mi niečo pomohlo z tohto sveta. Z tohto sveta plného zlých ludí...nemám nikoho komu by som sa zdôverila...vlastne...po pravde prestávam mať rada ľudí, ich prítomnosť, ich otázky, pohlady...radšej som sama...sama so sebou a mojimy myšlienkami..bez peňazí, bez lásky, s dlhmi, bez podpodpory ľudí, ktorí by ma mali chrániť a ľúbiť. Neviem ako ďalej cítim sa sama. Aj keď priateľa milujem trpim. Vždy si poviem, že radšej trpieť ako byť bez neho. Človek robí v živote chyby, veď kto nie...ľutujem všetko čo som v živote nespravila a chcela som, čo som nepovedala a mala som, čo som spravila a nechcela som. Mám pocit že sem nepatrím, cítim sa vyrovnaná. Človek tomu všetkénu začne veriť keď mu to niekto stále vyhadzue na oči. Aký je neschopný, nepotrebný. Mám to skúšať? Ako si mám nájsť zmysel života. Dá sa to? Zachrániť sa.
pre niekoho nula pre ostatných neviditelná
A o tomto to je
Ludia ktori dostavali vacsinu zivota zakladne ludske potreby...nikdy nepochopia tych,ktori ich nikdy nemali.Asi ste nikdy nezili s alkoholikmi ktori sa starali len o svoj smadny krk.Ani ja.Ale poznam pripad a preto viem,ze to nie je jednoduche.Mali ste rodicov ktori sa starali co mate alebo nemate,davali rady do zivota.Takyto ludia co to nepoznaju,maju len prazdno v zivote.Kazdy potrebuje nakopnut svojim sposobom,kto zaklada temy na tomto fore.Ci uz je sam,priatel ho opustil,ci je zamilovany do nespravnej osoby,chce schudnut,ci uz cokolvek...Ja nepisem o tom ze treba lutovat,ale o tom,ze treba pomoct nakopnut a to je rozdiel.Vy ste mozno nikdy bezdomovcovi nic nedali.Podla vas su to mozno len alkoholici ktori su spinavi.Nie ale vsetci su tam vlastnou zasluhou.
ja888 - mam pocit, akoby som tvoj prispevok napisala ja, pretoze uplne so vsetkym do bodky suhlasim, nevedela by som to lepsie vyjadrit
Messje - chyba chyba spoliehat sa na druheho, vid posledny prispevok od ja888
znie to ako by sa lutovala.
Mozno sa teda nelutuje, je to vsak jedno, lebo vysledok ostava rovnaky.
Ludia si podla mna casto myslia, ze niekto iny by im mal pomoct, ze niekto iny si ma vsimnut, ze sa maju zle, ze potrebuju vytiahnut z brindy, ale myslim, ze to je dost mylne ocakavanie.
To je ako ked niekto nevie najst partnera, ma prazdno v zivote a mysli si, ze ked si najde niekoho, kto ho bude lubit, tak sa vsetko zmeni. Ale to bude len chvilkova zmena, pretoze ak clovek neciti primarne lasku k sebe a k ostatnym, tak nedosiahne aby ho niekto natolko lubil, miloval, ze prekryje tu samotu v jeho srdci. Ano na cas, ale nie na dlho. Myslim, ze ked niekto chce dostavat lasku od druhych a najst si teda milujuceho partnera, musi v prvom rade milovat seba a milovat celkovo, vsetko, zivot.... inac sa ta laska ktora do jeho zivota prisla prostednictvom partnera, tak lahko aj odide. ALe laska ktoru citim k svojom srdci k sebe, je trvanliva. To je ta laska, ktora ma robi stastnou - lebo je bez podmienok. Ta partnerska je vacsinou podmienena. Malo kto vie milovat partnera bezpodmienecne.
Ja nemam pocit ze sa lutuje.Same vnima ze to tak nie je dobre,vie ze urobila aj ina chyby,opisuje stav ako sa citi a ako vidi veci.Treba ju len nakopnut a pomoct jej z tej ooslednej kolaje na predposlednu,dalsiu a dalsiu a...aj ked nikdy nebude na prvej ani druhej,kto na nej sme?Staci ked urobi prvy krok...najst si spravnu osobu ku sebe.Alebo zbavit sa tej zlej.
Messje, opisala si sucasny stav. Ak bude rovnako rozmyslat cely zivot, nikdy sa na nom nic nezmeni. Nikto iny jej situaciu za nu nevyriesi. A s tym sebalutostnym pristupom to nedokaze nikdy. Realita je aktualne taka, aka je. Ale sebalutostou ani nic ine mat nebude.
Blueberry
Ked budes cely zivot zit nie na druhej ani na tretej,ale poslednej kolaji,budes verit,ze ta prva ani druha ti nepatrí. Vztah samej k sebe si zacnes vytvarat tak,aky ho budes dostavat.To dievca neciti pocit byt potrebna od nikoho a nikym.Preto ho nema ani k sebe.
Mesacny princ nie tu na fore raz napisal jednu krasnu myslienku.Kym sme sa narodili,necitili sme nic.Bolest,radost,smutok...nic.Neboli sme.A tak niektori ludia sa chcu vratit tam,odkial prisli.Necitit nic.Ja im rozumiem.Ked citis ze tu na tomto svete nic neznamenas a nedostavas,nechces tu byt.Nemas dovod.Nikdy ti ho nikto nedal.
Treba sa zacat porovnavat mozno s druhymi.Ked to oni mozu mat,skusim aj ja.Len nesmu byt v kontakte s ludmi,ktori ich zasliapnu este viac recami "fuj".
Treba sa len trosku vcitit do ich koze.
Zaklad je uvedomit si svoju hodnotu a to ze mas pravo zit krasny zivot. Ale chyba je mysliet si ze to niekto zariadi za teba. Len ty si musis pomoct. A to tak ze si zrovnas v hlave. Proste najskor musi prist rozhodnutie ze chces zit ten najlepsi zivot. A postupne budu prichadzat riesenia. Prve je ale rozhodnutie ze to chces a uvedomenie ze jedine ty to mozes zariadit. Nepride ziaden spasitel. Ty si nim.
A k tomu ze chces byt chora a pripadne zomriet. To je ten najhorsi typ myslienok ake mozes mat. Sebadestruktivny. Pravdepodobne ti uz v tele tvoria rakovinu. Takze je na tebe rozhodnut sa co chces a ist si za tym.
Fuj, strasne sa lutujes. Vsetko si to robis sama prave tym, ako nad sebou fnukas. Vies, mne ta nie je luto vobec. Pretoze clovek ma v zivote presne to, co si v nom necha. A ty, kym sa nezobudis, budes vkuse iba handra pre druhych. Ako mozes chciet nieco ine od zivota, ked ty robis pre to nic. Aj lasku a stastie si treba zasluzit. Treba konecne narovnat chrbat. Lenze jednoduchsie je si rochnit v sebalutosti, ze ano? Az sa to zle cita. A ver mi, som clovek, co druhych respektuje. Ale tvoju pritomnost by som nezniesla, tvoj sposob rozmyslania je odpudzujuci.
Uplne suhlasim s Ja888!
Mozes sa dnes citit ako vela núl. Ale ak to chces zmenit,daj si poradit, urob krok. Potom pred vsetky tie nuly das jednotku a prides k spravnej hodnote!
Ked ti budu cely zivot podavat na spinavom taniery plesnivy chleba s vodou...zacnes verit tomu,ze ine nie je.Lebo ine jedlo nepoznas.Aj slepy clovek ked sa slepym narodi je spokojny,lebo svetlo nikdy nevidel.
Raz ti na ten stol polozia cisty tanier s uzasnym a vonavym jedlom,ale aj ten spinavy s plesnivym chlebom.Vezmes si ten.Lebo budes mat v hlave,ze tebe patri ten tanier.Ze ten chutny je pre niekoho ineho,nie pre teba.Ochutnaj .Zahod to hnusne a skus to lepsie.Dopraj svojmu zaludku nieco lepsie a uver tomu,ze aj ini to jedia.Priatel nie je priatel.Je to zase len parazit ktory ta zneuziva pre nieco ale nic pre neho neznamenas.Ukaz mu dvere a viac ich pre neho neotvor.Nedovol aby ti bolo viac ublizovane.Zasluzis si spoznat to lepsie.Len musis skoncit s jedenim toho zleho,aby si zazila chut dobreho.