je to des, strasne niečo ale nemozem pomoct

Príspevok v téme: je to des, strasne niečo ale nemozem pomoct
iris1

Ahojte... Viem že to bude vyzerať ako fake tema ale nie je..
Tak na začiatok som chalan. A mame na škole jedneho chalana a ten je taký tichý ako myš. Nikto sa s nim nebaví priznam sa že ani ja. Ale nič proti nemu nemam priznam sa že v živote som nepočul anii jeho hlas.
Ale ja mam jedneho spolužiaka tyrana ktory je totalne vymlety velke svaly ale to je vsetko. A on mu neustale ublizuje a vsetci sa tvaria ze to nevidia a jedneho dna som bol svedkom incidentu.
Ten tichy chalan budem ho volat Kubo. A toho tyrana Luki.
Kubo bol v chalanských satniach a prezliekal sa uplne posledny aby sa vyhol spolužiakom. Ja dom bol na toaletach vedla šatni, keď som počul obrovský rachot lenže to bol krik a bitka. Nikde nikoho ani som tomu neveril lenže ta situacia ma totalne desila. Luki tam totalne mlatil Kuba. Totalne mu rozbil usta, kopance, paste a Kubo sa ani nebranil. A ešte ho aj odtiahol do sprch a tam sa na neho vymočil. Fuj. A neustale mu nadaval on je totiž gay a Luki neznaša gayou teda aj mňa lebo aj ja som gay. Radšej som.usiel stadial velmi mi prislo zle. A n.druhy den som prisiel konecne za Kubom co sa mu stalo a on mi povedal ze trenoval s kamaratom bojove umenia. Taka hovadina ved nema ziadnych vobec. Nikto nic neeriesi bojim sa aby nespachal samovrazdu. Luki je sviňa a moze zbit aj mňa co mam robiť. Kubo je bojko a luki ho nezbil prvykrat... Co mam urobiť,? Velmi ma to desi.

Amadea

Mesačný princ, toto fakt nie je sranda. Mala som na strednej spolužiaka, ktorý druhého v rámci šikany dorezal nožom, čakal na neho po škole, mlátil ho cez prestávky, vyrýval cez hodiny...nič sa s tým nerobilo, kým sme to ako spolužiaci my sami nenahlásili triednemu a ten sa s ním zhováral, nestačilo to, tak bol nútený volať políciu. Dospelí totiž majú nahlasovaciu povinnosť a ak sa o tomto dozvedia, musia konať, inak budú oni sami trestne stíhaní...skončilo to vylúčením zo školy toho spolužiaka a zákazom priblíženia k obeti...

Mesačný princ

Amadea - ok napísané dobre, ale dospelí sú voči niečomu takémuto benevolentní. Netvrdím, že všetci, ale viem, ako to funguje na školách.

Nikdy nič nespravia anonymne a tomu žiakovi nepomôže ak mu niekto dohovorí, či ak mu dohovoria rodičia.

Môžeš sa ho pokúsiť zastať s tým, že mu povieš, že si si všetko, čo sa dialo v šatni nahral na telefón a že to ukážeš ak s tým neprestane a ak sa niečo podobné zopakuje.

Musíš ísť na to možno nejak inak, ako priamo. Ale skús, možno sa mýlim ja.

Amadea

Ahoj Iris1, v prvom rade, je super, že si tu túto tému otvoril.
Ak sa deje až tak veľa, čo si popísal, tak to nie je normálne ani v poriadku a bolo by nesprávne to zamlčať. Naozaj, ten tyran mu riadne ubližuje na zdraví a ak to nikto nerieši a obeť ho kryje, tak je nutné to nahlásiť. Nemusíš však ty, ale povedz to triednemu učiteľovi, súkromne a poraďte sa, ako budete postupovať, prípadne, ak máš na škole výchovného poradcu, či psychológa, tak to povedz im. Musia o tom vedieť....Niekedy v šikanovaní stačí, ak sa obeť násilníkovi postaví a má hlavne spriaznené duše, aby naozaj tyran zbadal, že obeť nie je úplne sama. Dvaja je v tomto prípade málo, no za pokus to stojí. Stačí sa ho zastať, verejne a aj súkromne, ak by si bol znova svedkom podobného incidentu. Je možné, že zaútočí slovne alebo fyzicky aj na teba, to by ste už boli dvaja proti jednému na výpoveď....prosím ťa NEMLČ o šikane v škole....môže to ísť cez výchovné opatrenia školy a teda tyran by sa dostal k psychológovi a začal by s ním pracovať na tom aby už iným neubližoval, alebo to pôjde aj cez rodičov všetkých zúčastnených a políciu a zápis v trestnom registri....na tom sa môžete dohodnúť spoločne s dospelým, ktorému o tom povieš.

Mesačný princ

Určite sa mu nemôžete postaviť dvaja, je vás málo!
Určite má nejakých známych, kamarátov a doma sa o neho nezaujímajú, preto robí takéto veci.

Ono je to zvláštne ale čo ti bráni natočiť si niečo také na telefón? Voľakedy sme nemali také možnosti ale existujú minikamery v pere a stoja pár eur. Stačí aby s tým súhlasil poškodený. Tak sa ho spýtaj.

Môžete vymyslieť čokoľvek, len polícia...? Neviem, nakoniec aj tak budete musieť udať vaše mená, polícia to povie riaditeľovi, riaditeľ učiteľom a odtiaľ je len krôčik, aby sa to dostalo k agresorovi. Anonym dnes už nejestvuje.

Filip TT

Takato podobna tema tu raz bola a tam nakoniec spachal samovrazdu ten Luki. Tito chlapci maju obvykle doma nejaky problem, ktory riesia mimo domu takto.

Mohli by ste to ohlasit na policii, tam by to uz v dnesnej dobe mali brat vazne. Dalsia moznost je naozaj sa mu postavit vo dvoch. Aj take riesenie som tu videl ze pomohlo. Nie ho zbit, len sa mu postavit. On ked uvidi, ze uz to nebude take jednoduche, vyciarkne si vas zo zoznamu lahkych cielov.

David..

Však ty a ten zakríknutý Luki zbite spoločne Kuba. Ste dvaja proti jednému. Keď on vás šikanuje tak mu to odplaďte.