Ahojte... Viem že to bude vyzerať ako fake tema ale nie je..
Tak na začiatok som chalan. A mame na škole jedneho chalana a ten je taký tichý ako myš. Nikto sa s nim nebaví priznam sa že ani ja. Ale nič proti nemu nemam priznam sa že v živote som nepočul anii jeho hlas.
Ale ja mam jedneho spolužiaka tyrana ktory je totalne vymlety velke svaly ale to je vsetko. A on mu neustale ublizuje a vsetci sa tvaria ze to nevidia a jedneho dna som bol svedkom incidentu.
Ten tichy chalan budem ho volat Kubo. A toho tyrana Luki.
Kubo bol v chalanských satniach a prezliekal sa uplne posledny aby sa vyhol spolužiakom. Ja dom bol na toaletach vedla šatni, keď som počul obrovský rachot lenže to bol krik a bitka. Nikde nikoho ani som tomu neveril lenže ta situacia ma totalne desila. Luki tam totalne mlatil Kuba. Totalne mu rozbil usta, kopance, paste a Kubo sa ani nebranil. A ešte ho aj odtiahol do sprch a tam sa na neho vymočil. Fuj. A neustale mu nadaval on je totiž gay a Luki neznaša gayou teda aj mňa lebo aj ja som gay. Radšej som.usiel stadial velmi mi prislo zle. A n.druhy den som prisiel konecne za Kubom co sa mu stalo a on mi povedal ze trenoval s kamaratom bojove umenia. Taka hovadina ved nema ziadnych vobec. Nikto nic neeriesi bojim sa aby nespachal samovrazdu. Luki je sviňa a moze zbit aj mňa co mam robiť. Kubo je bojko a luki ho nezbil prvykrat... Co mam urobiť,? Velmi ma to desi.
je to des, strasne niečo ale nemozem pomoct
Na tvojom mieste idem za učiteľom ktorému verím a poviem mu o tom. Ak sa bojíš, povedz mu že nechceš, aby niekde spomenul že to vie od teba. Vieš síce že robíš správnu vec, ale nechceš aby sa ti to vypomstilo.
Iris1, aha , našla som to :) a pozerám,že i práve teraz je tam niekto online....skús sem napísať a neboj sa, verím, že sa riešenie nájde i tak, aby si bol v bezpečí ty a aj ďalší, ktorých sa to týka. ipcko.upside.sk
No tak mu pomôž
ja neviem, ked si predstavim ako tam ležal a celý krvavý a on ho neustale udieral. je mi stoho doplacu
Suhlasim s Amadeus, sikana nieje vobec sranda. Mna sikanovali hlavne psychicky a niekolkokrat aj fyzicky, avsak nie az tak extremne ako "Kuba". Zakladatel, zakroc, nemlc o tom, aby to neskoncilo ako vo filme klas, ktory mi pride velmi podobny. Tam si cela trieda robila srandu z jedneho. Viaceri chalani sa donho pustali, az kym sa ho jeden nezastal a nezacali si robit aj z neho srandu....Skoncilo to dost brutalne. No ved si kuknite. A kludne to moze byt aj podla skutocnej udalosti. Sikana je strasny shit, neviem to opisat. Co to s clovekom dorobi....
Ako som napísal, nič sa nevyrieši.
Vylúčia jedného agresora a objaví sa nový agresor, ktorý zastane jeho miesto.
Treba to riešiť komplexne, viem o čom píšem. Zažil som si v živote niečo podobné ako zakladateľ. Možno ak by som to ohlásil, tak mohlo byť všetko inak, ale nikto by mi neveril. ten človek, ktorého som poznal ja to robil sofistikovane a nik o tom nevedel.
Ja by som to skúsil zdokumentovať, lepšie je mať dôkaz v ruke. Voľakedy neboli také technológie a s Nokiou 3310 veľa neodfotíte.
Ahoj Iris1,
je super, že si sa ozval a máš chuť to riešiť. Určite sa nemáš za čo hanbiť - ako napísali nižšie - hlavne NEMLČ, pretože to môže viesť k tomu, aby agresor pokračoval v tom, čo robil doteraz.
Ak máte v škole školského psychológa, alebo výchovného poradcu, skúsil by som to riešiť s ním. Ak však aj takúto možnosť nemáte, kľudne sa obráť na triednu učiteľku s tým, že vieš o tom, čo sa deje, avšak nechceš byť menovaný. Netreba zabúdať na to, že v tomto smere si v práve a pokiaľ to učiteľka zmietne pod koberec a nebude to riešiť, tak sa stáva akoby spolupáchateľom, nakoľko v tejto veci je kompetentná riešiť túto situáciu.
alebo...rozmýšľam, že existuje ešte jedna možnosť. Ak sa nechceš o tom baviť s niekým dospelým verejne, tak sa to dá aj anonymne. Existuje jedna online internetová poradňa pre mladých, kam o tom môžeš napísať tiež poradcom, čo sú práve na chate a s nimi sa dohodneš, čo ďalej, aby ste tomu spolužiakovi pomohli. Ak sa nemýlim tak sa to volá IPcko.sk ...skús hodiť do google a napíš im ;)
ale to bolo hrozné... krv, dokonca ma vybite zuby, same modriny na bruchu, ale ja sa nechcem do toho pliesť. Si neviete predstaviť