je to des, strasne niečo ale nemozem pomoct

Príspevok v téme: je to des, strasne niečo ale nemozem pomoct
iris1

Ahojte... Viem že to bude vyzerať ako fake tema ale nie je..
Tak na začiatok som chalan. A mame na škole jedneho chalana a ten je taký tichý ako myš. Nikto sa s nim nebaví priznam sa že ani ja. Ale nič proti nemu nemam priznam sa že v živote som nepočul anii jeho hlas.
Ale ja mam jedneho spolužiaka tyrana ktory je totalne vymlety velke svaly ale to je vsetko. A on mu neustale ublizuje a vsetci sa tvaria ze to nevidia a jedneho dna som bol svedkom incidentu.
Ten tichy chalan budem ho volat Kubo. A toho tyrana Luki.
Kubo bol v chalanských satniach a prezliekal sa uplne posledny aby sa vyhol spolužiakom. Ja dom bol na toaletach vedla šatni, keď som počul obrovský rachot lenže to bol krik a bitka. Nikde nikoho ani som tomu neveril lenže ta situacia ma totalne desila. Luki tam totalne mlatil Kuba. Totalne mu rozbil usta, kopance, paste a Kubo sa ani nebranil. A ešte ho aj odtiahol do sprch a tam sa na neho vymočil. Fuj. A neustale mu nadaval on je totiž gay a Luki neznaša gayou teda aj mňa lebo aj ja som gay. Radšej som.usiel stadial velmi mi prislo zle. A n.druhy den som prisiel konecne za Kubom co sa mu stalo a on mi povedal ze trenoval s kamaratom bojove umenia. Taka hovadina ved nema ziadnych vobec. Nikto nic neeriesi bojim sa aby nespachal samovrazdu. Luki je sviňa a moze zbit aj mňa co mam robiť. Kubo je bojko a luki ho nezbil prvykrat... Co mam urobiť,? Velmi ma to desi.

Mesačný princ

bez dôkazov je to stále tvoje tvrdenie, voči jeho tvrdeniu. Nič iné nemáš, takže nič nevyriešiš.

Jaja15

Na tvojom mieste idem za učiteľom ktorému verím a poviem mu o tom. Ak sa bojíš, povedz mu že nechceš, aby niekde spomenul že to vie od teba. Vieš síce že robíš správnu vec, ale nechceš aby sa ti to vypomstilo.

Amadea

Iris1, aha , našla som to :) a pozerám,že i práve teraz je tam niekto online....skús sem napísať a neboj sa, verím, že sa riešenie nájde i tak, aby si bol v bezpečí ty a aj ďalší, ktorých sa to týka. ipcko.upside.sk

Moireal

Suhlasim s Amadeus, sikana nieje vobec sranda. Mna sikanovali hlavne psychicky a niekolkokrat aj fyzicky, avsak nie az tak extremne ako "Kuba". Zakladatel, zakroc, nemlc o tom, aby to neskoncilo ako vo filme klas, ktory mi pride velmi podobny. Tam si cela trieda robila srandu z jedneho. Viaceri chalani sa donho pustali, az kym sa ho jeden nezastal a nezacali si robit aj z neho srandu....Skoncilo to dost brutalne. No ved si kuknite. A kludne to moze byt aj podla skutocnej udalosti. Sikana je strasny shit, neviem to opisat. Co to s clovekom dorobi....

Mesačný princ

Ako som napísal, nič sa nevyrieši.

Vylúčia jedného agresora a objaví sa nový agresor, ktorý zastane jeho miesto.

Treba to riešiť komplexne, viem o čom píšem. Zažil som si v živote niečo podobné ako zakladateľ. Možno ak by som to ohlásil, tak mohlo byť všetko inak, ale nikto by mi neveril. ten človek, ktorého som poznal ja to robil sofistikovane a nik o tom nevedel.

Ja by som to skúsil zdokumentovať, lepšie je mať dôkaz v ruke. Voľakedy neboli také technológie a s Nokiou 3310 veľa neodfotíte.

Michal1990

Ahoj Iris1,

je super, že si sa ozval a máš chuť to riešiť. Určite sa nemáš za čo hanbiť - ako napísali nižšie - hlavne NEMLČ, pretože to môže viesť k tomu, aby agresor pokračoval v tom, čo robil doteraz.

Ak máte v škole školského psychológa, alebo výchovného poradcu, skúsil by som to riešiť s ním. Ak však aj takúto možnosť nemáte, kľudne sa obráť na triednu učiteľku s tým, že vieš o tom, čo sa deje, avšak nechceš byť menovaný. Netreba zabúdať na to, že v tomto smere si v práve a pokiaľ to učiteľka zmietne pod koberec a nebude to riešiť, tak sa stáva akoby spolupáchateľom, nakoľko v tejto veci je kompetentná riešiť túto situáciu.

Amadea

alebo...rozmýšľam, že existuje ešte jedna možnosť. Ak sa nechceš o tom baviť s niekým dospelým verejne, tak sa to dá aj anonymne. Existuje jedna online internetová poradňa pre mladých, kam o tom môžeš napísať tiež poradcom, čo sú práve na chate a s nimi sa dohodneš, čo ďalej, aby ste tomu spolužiakovi pomohli. Ak sa nemýlim tak sa to volá IPcko.sk ...skús hodiť do google a napíš im ;)

iris1

ale to bolo hrozné... krv, dokonca ma vybite zuby, same modriny na bruchu, ale ja sa nechcem do toho pliesť. Si neviete predstaviť