Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problemy - riesenie alkohol

Príspevok v téme: Problemy - riesenie alkohol
Peter132

Ahoj potrebujem radu. O dva tyzdne sa zenim a vcera som nasiel snubenici flasu vodky v kabelke. Skoro som dostal infarkt, ale riersil som to skludom. Ma to teraz tazke...svadobne pripravy ale hlavne jej otec lezi uz 3 tyzdne v nemocnici na psychiatrii, lebo ma silne depresie a ona sa preto velmi trapi. Nikdy som u nej nepozoroval zeby mala problem s alkohol alebo zeby sa casto opijala, praveze alkohol malo co pije ...aspon co ja viem. Pytal som sa jej preco to robi. Povedala mi ze si myslela ze jej bude lepsie. Ze zabudne na problemi. Doma sa nema velmi komu vyrozpravat ,jej najlepsia kamaratka je v zahranici a my sa vidime len cez vykendy. Slubila mi ze uz to nikdy neurobi a ze ani sama nevie co ju to napadlo. Myslite ze to bolo len chvilkove zavahanie alebo mam si nato davat pozor.Bojim sa toho aby nezacala problemy riesit takou to cestou. Dakujem za odpoved. .

Sasika

Ovecka ja si na alkohol ani nespomeniem, ja som stastna a spokojna. Ale keď prisli väčšie problémy tak som sa správala ako tu Peter opisal svoju manželku. A inak ja si myslím že človek časom mení názory, a teda aj na alkohol

Messje

ok...ja sa k tejto teme viac vyjadrovat nebudem
ti,co ma tu ako tak poznaju,vedia,ze ked ide o temu alkohol,dokazem byt strasne hnusna.
Len som tym chcela povedat,ze zivot s clovekom ktory pije,ci popija,je boj na dlhu trat.Hlavne,ked peter,aby si uzival medove dni,ci tyzdne,musi riesit zenu,ktora pije.
Poznam velmi vela ludi,ktori pili a ...piju stale.Nech robili ich blizki cokolvek,nepomohlo.Len sa lutovali a stale hladali problem v druhych,ale nepriznali si,ze maju problem.A ked aj ano,proste sa len lutovali.
Peter,drzim palce,aby sa nestalo aj tebe toto.
Nech ti radsej radia optimisti co sa takehoto problemu tyka.Ja som pesimista.Viac nenapisem,nechcem zla.
Drz sa Peter

0vecka

Sasika a ked neprejde? akoze ty mas super nabeh stat sa alkoholickou... drogy sa daju v pohode brat ak ma clovek pevnu volu a urci si presne hranice...

Biela.Kobra

Peter, to je vážna vec. Veľmi vážna. Možno predtým naozaj nepila vôbec, ale ak jej zachutilo tak, že sa spije do nemoty, bude odteraz všetky životné problémy riešiť s fľaškou. A to vedie len do pekla... Máš dve možnosti: Buď sa stane niečo, čo túto potrebu v nej zlomí, pokiaľ má ešte pud sebazáchovy - jej vážny zdravotný problém vylučujúci sa s alkoholom, verejná hanba, tehotenstvo, alebo pomalý, trpezlivý a pevný prístup. V každom prípade si to ty, kto sa s ňou musí porozprávať, vytiahnuť z nej, čo ju vedie k pitiu. Maj na pamäti, že ženy vedia tieto veci neskutočne zatĺkať, vedia sa ovládať, lebo sa hanbia. Mnohí chlapi žili celé desaťročia s alkoholičkou, a prišli na to, až keď žene zlyhala pečeň alebo iný orgán. U tvojej novomanželky to vyzerá skôr na veľmi búrlivé a krátkodobé zlyhanie. Je veľmi náročné pozbierať sa z takéhoto čohosi, bude potrebovať veľa tvojej pomoci, možno aj od tvojej rodiny, a preto by som odporúčala, aby ste obaja zašli za psychológom, alebo aspoň ty. My máme v rodine takúto skúsenosť, žena sa z toho dostala, a už roky nevypije ani za náprstok, lebo vie, že by sa potom neovládla. Držím palce.

Sasika

Peter, aj ja to tak robim keď mám zlé obdobie a kopec ďalších žien tiež. Proste má strach, depresie, cíti prázdnotu. A radšej vodku ako tie oblbovaky od doktora. Ver tomu že to obdobie prejde

Mesačný princ

Ja si myslím, že všetko sa dá ustáť, pokiaľ človek chce. Čo ak má nejaké problémy o ktorých nevieš a na alkohol si tak zvykla, že je to jej jediný únik?

Viem, je to tvoja manželka ale čo sa tak o tom porozprávať?

Messje

Peter
Mas dve moznosti.Do urcitej doby zrusit manzelstvo alebo trpiet s alkoholickou.
Takii si mozu neskor vypit denne a nezbadas to na nich.

Peter132

Ludia pomozte ... V sobotu bola svadba . Vsetko super dopadlo. Byvame zatial unas. V utorok sa mi uz manzelka opila za bieleho dna ked bola jej rodina unas na navsteve tak ze nevedela o svete. Podotykam ze sama, hore v izbe. Skoro ma porazilo. Po pretriezveni prisla debata a reci otom ako to uz nikdy nespravy atd. Dnes som nasiel dalsiu prazdnu flasku. Neviem ci ju vypila este predtym alebo potom ako my slubila ze uz je stym koniec. Ale myslim ze to je asi jedno . A mam pocit ze som si zobral alkoholicku:'( Len nechapem ci som bol taky slepi za dva a pol roka alebo to takto dokonale kryla. Nikdy som unej nepozoroval nejaky nadmernu konzumaciu alkoholu. Stavalo sa aj ze ak sme boli na nejakej akcii vobec nepila. a co si myslite kolko dokaze zniest taky clovek aby to nanom nebolo vidno? Lebo od utorka som nwpozoroval na nej zeby mala vypite. Som stoho totalne na nervy. Takto som si to nepredstavoval. Ja uz neviem co mam robit ... Som strasne zufaly :-/

Amadea

pridávam sa, kamošky niekedy nestačia na vyrozprávanie sa..buď jej oporou a tým, ktorý ju naozaj počúva...nerieš, či z nej bude alebo nebude alkoholička...predsvadobné stresy a ešte hospitalizovaná blízka osoba...to je dosť na jedného človeka naraz....naozaj. Preukáž jej, ako ti na nej záleží, ako si ju vážiš a máš rád. Ver mi, láska rozdávaním rastie a tebe sa to vráti stonásobne ;)

ôôôôô

Súhlasím s príspevkom podo mnou a ešte dodám, že nielen vyrozprávať, ale aj tráviť čas. Tým jej odpútaš pozornosť od alkoholu, aspoň skúsiť to môžeš, aj keď človek nikdy nevie. Baby sú nevyspytateľné a my muži nemáme šiesty zmysel, aby sme vycítili, čo a ako.