Problemy - riesenie alkohol

Príspevok v téme: Problemy - riesenie alkohol
Peter132

Ahoj potrebujem radu. O dva tyzdne sa zenim a vcera som nasiel snubenici flasu vodky v kabelke. Skoro som dostal infarkt, ale riersil som to skludom. Ma to teraz tazke...svadobne pripravy ale hlavne jej otec lezi uz 3 tyzdne v nemocnici na psychiatrii, lebo ma silne depresie a ona sa preto velmi trapi. Nikdy som u nej nepozoroval zeby mala problem s alkohol alebo zeby sa casto opijala, praveze alkohol malo co pije ...aspon co ja viem. Pytal som sa jej preco to robi. Povedala mi ze si myslela ze jej bude lepsie. Ze zabudne na problemi. Doma sa nema velmi komu vyrozpravat ,jej najlepsia kamaratka je v zahranici a my sa vidime len cez vykendy. Slubila mi ze uz to nikdy neurobi a ze ani sama nevie co ju to napadlo. Myslite ze to bolo len chvilkove zavahanie alebo mam si nato davat pozor.Bojim sa toho aby nezacala problemy riesit takou to cestou. Dakujem za odpoved. .

Peter132

Dakujem vsetkym za nazory. Problem s alkoholom ma... Myslim ze ak si clovek sam naleje uz je to problem. Ci uz je to v strese alebo v radosti. Ale ako som uz pisal nikdy som unej nepozoroval nejaku nadmernu konzumaciu a zeby sa opila do nemoty to sa asi nestalo nikdy. Aspon co ja viem . Dokonca boli situacie ked nepila aj ked mohla. Mozno to co sa stalo ze sa opila bolo aj dobre aspon na seba upozornila a teraz mozne spolocne proti tomu bojovať. Horsie by bolo ak by som nato neprisiel a mozno by pri kazdom probleme si vypila a casom by stoho vznikla tazka zavislosť.

Načo_meno

Peter, nerieš, či je alkoholička, ale snaž sa jej pomôcť zvládnuť ťažké chvíle... nemusí byť alkoholička na to, aby uverila "okoliu", že keď sa opije, bude dobre... je to zúfalstvo, a zúfalý človek spraví hocakú kravinu, len aby na chvíľu zabudol na starosti. A všetci tí, ktorí ju osočujú, sa ešte asi nedostali do podobnej situácie. Niekedy je toho stresu fakt že veľa, ale to si uvedomujú len inteligentní ľudia... nehovoriac o pocitoch, keď máte niekoho z rodiny (nehovoriac o rodičoch, manželoch/manželkách, deťoch) v nemocnici, a neviete, čo a ako bude... držím Vám palce

Biela.Kobra

Sasika, tvoju stratégiu odskúšali už tisíce alkoholikov. Najprv si dali, len keď mali problémy v práci či partnerom. Potom si dali, keď im niečo nevyšlo, potom na odvahu pred nejakým rozhodnutím, potom len tak, lebo si už zvykli, a nakoniec si dávajú preto, lebo bez pitia už nevedia vôbec fungovať. Čo myslíš, ako dlho to trvá od toho prvého pohárika po ten posledný?

Sasika

No u mňa je to také prechodné, ale zamyslela som sa nad jej otcom on má silné depresie. Tak či ich aj ona nema po ňom, či to nie je s ňou vážnejšie

potopa

Okamzite terapiu. Samozrejme, zobrali ste sa a ty ju v tom nesmies nechat, potrebuje tvoju oporu. Moze byt, ze je to prechodne, doteraz nepila, pretoze vedela, ze ak zacne, neskonci. Preto vobec. Mam takeho kamarata, keby zacal, tak neprestane.
Dufam, ze ju lubis dost na to, aby si u neopustil, ale ze si natolko zrely, ze ustojis aj to, ked bude protestovat a bude na teba v istych chvilkach mozno aj nahnevana. Kazdopadne, nemusi byt este zavisla, ale jednoznacne vykazuje poruchove spravanie. Pitie alkoholu moze byt len sprievodny jav nefunkcnych struktur osobnosti - no a evidentne na to ma aj geneticky predpoklad. Mne napriklad zakazali pit, ked som sa liecila z depresii, pretoze mame v rodine alkoholizmus.
Samozrejme, nemyslim na liecenie, ale jednoznacne terapiu. Nie alkoholizmu - ale aby sa naucila zvladat uzkost sama, bez pomoci roznych destruktivnych nastrojov. Trvaj na tom. Chodte tam spolu, pomoze vam to upevnit vztah, lepsie jej porozumies a ona tiez bude mat pocit pochopenia. Urcite neotalaj, navrhni jej to, len jej nedaj pocitit, ze ona je "problemova", skor ze ti na nej proste zalezi.
Tie reci, ze sa to uz nestane, to pozname kazdy. Clovek sa drzi drzi, ma pocit, ze to zvladne, ale nejde o to, obmedzit pitie - prestat pit je len dosledok toho, ze sa clovek nauci zdravo fungovat, ze zmeni nieco, co je zakorenene ovela hlbsie. Drzim palce, musi to byt velmi narocne, ale nepanikar. Drz sa

Sasika

Messje: Poďme! Pozývam ťa :D Veď že si nespomeniem na alkohol len tak hocikedy. Jasné že jej chýba aj kamarátka, ty keby si nikoho nemala s kým sa môžeš o všetkom porozprávať, tak? A bolo toho na ňu moc, samí stres.. Ja ju chápem

Messje

Sasika
Napisala som ze viac nenapisem...ale sakra...Pises ze si na alkohol nespomenies a inde pises ze aj ty tak robis ked mas problemy.Tak ako teda?
Nebalamut petrovi hlavu ze jej chyba kamaratka!
To je co pisem.Alkoholik si vzdy najde dovod aby si mohol dat,aby sa lutoval.
Kazdemu nieco chyba.Tak podme vsetci pit!!!

neviem11111

sasika, ked hentak riesis problemy, tak proste si svojim sposobom alkoholik, aj ked si to odmietas priznat. a plne suhlasim s messje. takym ludom sa neda pomoct, musia si pomoct sami.

Sasika

A podľa mňa jej praveze chýba aj tá kamarátka ktorej by ventilovala svoje pocity. Dobre, má skvelého muža, ale aj tak jej chýba nejaká blízka osoba

Jajo68

Peter dal si otazku kolko znesie clovek aby to nebolo vidno no ked pije vodku tak aj dva deci a inak vodku ani neni cítiť tak mozno preto si si to nevsimol uz skor