Problemy - riesenie alkohol

Príspevok v téme: Problemy - riesenie alkohol
Peter132

Ahoj potrebujem radu. O dva tyzdne sa zenim a vcera som nasiel snubenici flasu vodky v kabelke. Skoro som dostal infarkt, ale riersil som to skludom. Ma to teraz tazke...svadobne pripravy ale hlavne jej otec lezi uz 3 tyzdne v nemocnici na psychiatrii, lebo ma silne depresie a ona sa preto velmi trapi. Nikdy som u nej nepozoroval zeby mala problem s alkohol alebo zeby sa casto opijala, praveze alkohol malo co pije ...aspon co ja viem. Pytal som sa jej preco to robi. Povedala mi ze si myslela ze jej bude lepsie. Ze zabudne na problemi. Doma sa nema velmi komu vyrozpravat ,jej najlepsia kamaratka je v zahranici a my sa vidime len cez vykendy. Slubila mi ze uz to nikdy neurobi a ze ani sama nevie co ju to napadlo. Myslite ze to bolo len chvilkove zavahanie alebo mam si nato davat pozor.Bojim sa toho aby nezacala problemy riesit takou to cestou. Dakujem za odpoved. .

lolinka

Ja by som to tiez tak tragicky nevidela. To, ze sa raz opila a ze si u nej nasiel dve flasky z nej este alkoholicku nerobi. Skoro kazdemu z nas sa aspon raz v zivote stalo, ze sme to prehnali s alkoholom a potom sa za seba hanbili. Posledne si urobila dost hanbu ked ju tak videla aj jej rodina a pri vacsine ludi je to dostatocna stopka na to, aby sa zase zacali kontrolovat. Mozes jej prip. povedat, ak ma depresie a nezvlada ich, nech si da predpisat lieky. Tie dnesne antidepresiva nie su navykove a dobre pomahaju.

M.

Nerobil by som z toho až takú tragédiu. Podľa mňa je tvoja partnerka silná osobnosť a isto do dokáže regulovať. Daj na moju radu.
Ty si ešte mladý chalan. Zamysli sa skôr na tým, či si ty zaslúžiš ju ako ona teba.
Nie je všetko len čierno-biele a alkohol ešte nehovorí nič o vnútorných hodnotách daného, konkrétneho človeka.
Usudzujúc na základe tvojho pravopisu by si mal chodiť so zvesenou hlavou skôr ty ako ona.
Good luck in your life!

matway

Pre evaika, myslím si, že podstatu som napísal nižšie v mojom príspevku. Dá sa to aj potajomky, no treba asi ešte väčšiu vôľu, ako ten, ktorý má problém, lebo osoba, ktorá ľúbi a pomáha, ma na svojich bedrách dvojnásobok, musí mať na všetko odpoveď, musí byť aj zdravý klamár, musí si odpustiť aj svoje neduhy, aby neprovokovala...
Proste, dá sa to, len je to dosť veľké odriekanie aj voči sebe.
Ak by si sa rozhodla pomôcť xvojmu milovanému, nebude to za týždeň, ani za mesiac, ani... je to matatón.

Biela.Kobra

Peter132, je to ešte krátko. Si v prvých krokoch. Nevravíš, či ste sa o tom porozprávali, či ste si stanovili pravidlá, či súhlasila s tým, že ju budeš kontrolovať, že ti bude "hlásiť", ako sa cíti a čo v tento deň zažila, alebo si sa do toho pustil potajomky, poza jej chrbát. Keď sa dá, keď je to ešte v tomto štádiu, je oveľa lepšie, ak žena spolupracuje.
Tvoj strach je opodstatnený. Prežil si šok a teraz nabiehaš na novú úlohu v živote, o ktorej sa ti ani nesnívalo. Pripadáš si, ako keby si bol na bojovej výprave v neznámom teréne. Časom sa ale z tvojej pozornosti, z tvojho sledovania stane rutina, bez toho, aby ti to rozhadzovalo srdce a myseľ. Naučíš sa podvedome prekutať jej veci, hľadať náznaky v jej správaní a reči, byť v strehu, aby si mohol zareagovať. Len treba z času načas zmeniť modus operandi, lebo aj ona sa môže spoľahnúť, že vie, kedy a ako ju kontroluješ, a ukryje alkohol inde. Ak by ste sa dohodli, môžeš zájsť tak ďaleko, že sa dohodnete na pravidelnom fúkaní. Dá sa to brať ako prirodzená súčasť života bez toho, aby ti to nejako život komplikovalo. A jej to tiež pomôže, keď vie, že dáš na ňu pozor.
Tak či onak, myslím, že by si sa mal o tom predsa len poradiť s odborníkom - psychológom, lebo my tu môžeme posudzovať len na základe pár kusých viet, ktoré interpretuješ, ale do hĺbky sa tu vidieť nedá. Držím palce.

evaika

Chcela by som sa matway spýtať čo doma môžem urobiť pre alkoholika aby prestal piť, aby človek nemal chuť na alkohol.

Peter132

No a teraz potrebujem pomoc asi ja. Myslim ze sa od minuleho utorka alkoholu nedotkla. Aspon dufam. Niesom stale snou aj teraz je sama doma. ja som nic nespozoroval ,ziadnu flasu som nenasiel. Vyzera to tak ze to bol fakt len skrat. Lenze teraz mam problem ja. Strasne sa bojim ze sa to zopakuje alebo tajne si vypije. Vzdy mam potrebu ju kontrolovat, hladat flase. Bozkavam ju a sledujem ci nieco necitit. Nedavam jej to nejak najavo ale strasne ma to stve.

Peter132

No a teraz potrebujem pomoc asi ja. Myslim ze sa od minuleho utorka alkoholu nedotkla. Aspon dufam. Niesom stale snou aj teraz je sama doma. ja som nic nespozoroval ,ziadnu flasu som nenasiel. Vyzera to tak ze to bol fakt len skrat. Lenze teraz mam problem ja. Strasne sa bojim ze sa to zopakuje alebo tajne si vypije. Vzdy mam potrebu ju kontrolovat, hladat flase. Bozkavam ju a sledujem ci nieco necitit. Nedavam jej to nejak najavo ale strasne ma to stve.

majusaa

je smutne ze prave takto ludia sa snazia riesit problemy v zivote. Urcite by si mal stat pri nej a pomoct jej co najviac

matway

Je pekné, že ti všetci radia, a za väčšinu problémou to pripisujú psychickému rozpoloženiu, ale ani jeden prispievateľ sa nepozastavil nad vznikom návyku na alkohol až alkoholizmom.
Priblížme si podstatu problému.
Keďže si si ju zobral, tak ju máš rád, a keď ju máš rád, tak jej pomôžeš, aj keď to skrývala, a áno, alkoholizmus sa v začiatkoch dá skrývať.

Návyk /začína v mozgu/, vzniká /pravdepodobne/ z chemikálie berílium a potravinovej pliesni námelu. V mozgu máme návykové centrum, pri ich podráždení vyvolávajú pocity slasti, eufórií, ale iba dočasne. Akonáhle sú receptory zahltené beríliom, ľudia trpia depresiou.
Ak pijeme alkohol alebo ho nanášame na kožu alebo fermentuje v črevách, vznika látka salsol a spolu s beríliom v návykovom centre spôsobujú už spomínaný pocit slasti.
Ako sa ale dostane berílium do tela? Vdychovaním. Stačí si vygoogliť výskyt tohto chemického prvku. Zamedziť prísunu berília, odstrániť ho z mozgu pomocou kyseliny thioktovej.

Alkoholizmus je už len vzostup návyku. Orgán, ktorý je zodpovedný za detoxikáciu etylalkoholu je pečeň /iba jej určitá časť/. A ak je pečeň zahltená potravinovou pliesňou námel, ktorú nestíha spracovávať, nastáva problém s alkoholom a s jeho závislosťou. Alkohol a námel zvýšujú svoju toxicitu, čo určite pečeni neprospieva. Detox pečeni, prísun vit. C, glutamin, B- komlex, niacin alebo niacinamid k detoxu námelu.

Teraz bude otázka skôr o tom, či bude chcieť tvoja manželka pristúpiť k riešeniu svojho problému. Ak nie, lebo si to neprizná, môžeš aj ty pomôcť po tajme, vyšším prísunom C-čka a zamedzeniu prísunu berília, námelu, no pochybujem, že ty vedieš domácnosť.

Toto bol iný pohľad na alkohol, zváž si aj túto možnosť.

Sasika

Petko, tak ako napísala_potopa, skús terapiu na úzkosť a nepanikar! Je to chvíľkové, je to jasné, ved sam si videl, kolko krát mohla... a ked si človek sam naleje? Veď s kým si mala ked ani kamosku nema a ty by si si nedal :D Netlac na ňu, ona vie čo robí