Nocne bolesti klbov

Príspevok v téme: Nocne bolesti klbov
lulubinka

ahojte, precitala som si zopar diskusii o bolesti bedrovych klbov no zial vsetci mali priznaky ako z prirucky. ja ich mam uplne opacne. bolesti bedrovych klbov zacinaju v noci, budim sa na to a musim sa pretocit, po chvili to prejde aj na druhy klb a tak stale dookola. na chrbte ma boli spodna cast chrbata. rano bolesti spravidla ustupia no ked ostanu tak cely den, vacsinou je to na pravej strane, nepomaha ani rozhybat sa. miestami mam pocit akoby ma tam malinko palilo v tom klbe. trva to uy niekolko tyzdnov a je to velmi nepravidelne niekedy to trva par dni inokedy jednu noc, potom je na par dni pokoj, niekedy aj vyse tyzdna.ak sa s tym niekto stretol bola by som rada keby napisete ako ste to riesili. dakujem

Jausik

Nezažila som síce až také stavy ako máte vy, ale dlhé roky ma boleli bedrové kĺby. Zo začiatku to bolo len občasné, radili mi naozaj všetko možné, aby som skúsila. Stále to nemám doriešené, ale doktor mi odporúčil brať wobenzym, pohlo to. Dúfam, že čoskoro budete tip top :)

TeresaS

Lieky na bolesť kĺbov zrejme fungujú, ale rovnako by som sa radšej pozerala na nejaké dlhodobejšie riešenie. Mne pomohlo to čo sa píše tu www.moj-pohyb.sk dlhodobé užívanie kĺbovej výživy a hlavne cvičenie a posilňovanie okolitých svalov tak, aby kĺby nedostávali toľko zabrať. Tiež je dobré si zistiť príčinu, pretože každá bolesť sa rieši inak.

mil

Radíte jej ortopeda. Na tých mam už tiez svoj nazor...Absolvoval som ich uz šiestich a mam ešte len začiatočnú artrozu. Ani jeden mi nepomohol. Jedine co dokazu, je spravit rtg alebo ak ich velmi uprosiš tak MR, pichnut obstrek, predpisat co najdrahsiu (vacsinou neucinnu) klbovu vyzivu. Ale to je tak všetko... neriešia tvoj problém. Potlačaju len symptómy tlmia bolesť analgetikami (čo ti ničia žalúdok) ale nehladajú pôvod problému.Na to nemajú čas.Lebo maju v čakarni 300 dôchodcov. Je to epidémia.Prečo tolko mladých ludí majú problémy s klbami?Nie sú to len tí, čo sú sedavé typy!!Odpovedzte si sami.Viete kolko vela chorôb, baktérii posobí na klby? Veľmi vela. Ortopeda to nezaujíma.To je na dlho.Nepátra a ani neodošle pacienta k špecialistovi.Čest výnimkám. Ani sa nikdy ortoped nepozrel na mna dokladne či niesom vyosený, šikma panva, kratsia noha nič...To su pričiny poškodenia klbov. Pacient takto chodi pravidelne k nemu a ma pocit ze sa "lieci".Haha.V skutocnosti len oddaluje nekompromisný koniec a ten je vymena klbu..Pretoze kazdy klb čo už je "chytený" a pobolieva tak ho už žiadny ortoped ničím nezachrani. Stale a stale sa bude chrupavka sama obrusovať (lebo ničim sa neda vyliecit ani nahradiť) a za par rokov sa uplne zoderie...Klbovka nepomaha je to len biznis. Takze ortopedi sa na to len prizeraju a dobre to vedia.

Kýčera

Lulubinka, vynechala som žlčník! Aj jeho meridián prechádza tým miestom, t.z., že aj on sa môže podielať na Tvojich bolestiach bedrových kĺbov. Ak sa budíš v čase 23. - 1. hod. a máš problémy s trávením, bude to on, lenže... Lenže môžeš mať problémy s viacerými orgánmi.

Kýčera

Lulubinka, máš to tam napísané. Kegelove cviky si môžeš tiež pridať. Tým smerom prechádza meridián močového mechúru a fyzický prejav energetickej nerovnováhy sú rôzne ťažkosti spojené s močením, niektoré formy artitrídy... Psychický prejav - strach, nepokoj, nesmelosť,... Párovým orgánom sú obličky, treba dávať pozor aj na ne a tiež na ženské pohlavné orgány. Ak sa tam vyskytne nejaký problém - prechladnutie, zápal,... môžeš to pociťovať ako bolesť kĺbov, ale aj nemusíš.