Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Presvedcil ma, ze za vsetko mozem ja

Príspevok v téme: Presvedcil ma, ze za vsetko mozem ja
dreamer12345

Pred 9 mesiacmi som bola mlada vyrovnana zena ista si sama sebou a s laskou k zivotu. Stretla som jeho. Depresivneho manipulatora. Drzal ma tym ze ma lubil, bol nezny a vedel presvedcit. Ale stale viac a viac to bol kolobeh hadok. Zo,zaciatku som bola trpezliva, ale ako sa hovori z niektorych ludi aj svaty za dedinou by zahresil. Hladala som sposobi ako sa nehadat. Nenasla som.tak sme sa rozisli. Ale ako ste si domysleli nebolo to prvy krat. On vie presvedcat a aj som stale verila v dobeo ludi.
Diali sa veci ktore ma viac a viac psychicky deptali a pomaly menili naneho.
Preslo par mesiacov a on sa zmenil (alebo to aspon tak vyzera) na stastneho cloveka. Ja ho nechcem spat, ale nesokazem pochopit ako mi mohol niekto takto ublizit. Najhorsie je ze vsetci veria ze je to moja chyba, ze som psychicka labilna a chora. Toto mi naposledy napisal a nevaha mi to pripomenut stale.
Nedokazes uz rozoznat co je realita, ostalo mi par ludi ktory mi veria.
Dovod preco to pisem je ze to zo seba potrebujem dostat a strasne dufam, ze tu stretnem osobu, ktora je na tom rovnako - a ze mi povie ze vsetko bude ok. Pretoze ja uz tomu sama neviem verit a uvazujem nad liecbou.
Prosim, pomoc.

Mesačný princ

lolinka - ja zažívam niečo podobné a vždy nájdem podobných ľudí...

Neviem, či sa zle pozerám alebo....

lolinka

Nie si prvá ani posledná ktorej sa niečo podobné stalo. Človek niekedy fakt nechápe, kde sa v niektorých ľuďoch berie toľko nenávisti. To sa ani nedá pochopiť. Len neuver tomu, že si taká, jak ti hovoril, máš svoju cenu a všetko zas bude dobré. Asi táto zlá skúsenosť mala na niečo byť, dokáže ti v budúcnosti ľahšie rozoznať takýchto ľudí a viac si vážiť takých, ktorí to s tebou myslia dobre. A ak si kvôli nemu nejakých priateľov stratila, pretože uverili, že si taká ako o tebe rozpráva, tak za takými ti byť ľúto nemusí. Aspoň ťa očistil od nepravých priateľov a za to mu vlastne môžeš byť vďačná.

tinuš

Mne sa stalo to isté. Pred dvoma rokmi som mala vzťah, zo začiatku bol milý, príjemný, láskavý. Po par mesiacoch prejavil svoju pravú tvar. Bol z neho manipulátor, citovo ma vydieral, psychicky ubližoval, žiarlil, nadával na moju rodinu, otca ktorý mal rakovinu. Nakoniec sa vždy ospravedlnil, a ja mu vždy odpustila. Neskor som už ale nevládala, kamarátky mi dohovárali, ale ja som si myslela, že všetko je len moja chyba, lebo ma on o tom presvedčil. Vyvrcholilo to tým, že mňa a kolegyne z roboty, kolega pozval na svadbu, išli sme mu zagratulovať, on o tom vedel, ešte mi povedal aby som sa zabavila, ale keď prišla hodina D a ja už nachystaná na svadbu, zavolal mi, že chce byť so mnou, a toto robil vždy, lenže mne už bolo blbé odvolať 5 min. pred tým, že nejdem ,ved som bola so všetkými dohodnutá, tak som povedala, že na druhý deň budeme spolu, lebo on išiel ešte v ten deň na nočnú. Prišiel, rozbil mi od jedu auto, povedal, že môj otec je obyčajný chorľavý ko... pourážal mojích rodičov. A toto bolo pre mňa dosť. Čo všetko mi robil, to ani nebudem písať, lebo to by bolo nekonečné. Uvedomila som si, že je obyčajný manipulátorský psychopat. Na druhý deň sa prišiel ako vždy ospravedlniť, ale ja som už sním nechcela nič mať, veď to by som si už nevážila ani samu seba. Ešte dva mesiace mi nedal pokoj, vyhrážal sa , čakával ma pred robotou, a podobne. Až kým môj brat nezasiahol, keď prišiel zo zahraničia a povedala som mu čo sa stalo, tak si ho počkal, a povedal mu svoje. Odvtedy som mala pokoj. Môj život bol zrazu pokojný a ja som zistila, aká som zrazu štastná a sama sebu som nechápala ako som s niekym takým dokázala byť. Pred 13 mesiacmi som spoznala môjho terajšieho priateľa. Je úžasný, láskavý, tolerantný, má krásny vzťah s jeho rodičmi, čo ten predtým nemal, váži si ma, toleruje mňa, moje koníčky, mojich priateľov. Teraz si žijem svoju rozprávku. V auguste sa plánujeme vziať a ja som neskutočne šťastná.

Takže viem, čím si prechádzaš, ale neboj bude dobre. Čas všetko zahojí, zabudneš a keď si na to spomenieš, tak sa len možno ako ja pousmeješ nad tým, aká som bola hlúpa, že som vôbec s niekym takým bola a budeš šťastná, že si sa takého človeka zbavila. Všetko zlé je na niečo dobré, ako sa hovorí. A neboj raz stretneš určite aj ty niekoho kto ťa bude tolerovať a milovať takú aká si , možno nie hneď, ono to netreba siliť, ale život ti to určite prinesie a potom si to budeš oveľa viac vážiť a užívať.
Len sa nevzdávaj, buď silná, venuj sa koníčkom, buď s priateľmi s rodinou. NEPOCHYBUJ O SEBE to je hlavné a ver, že šťastie si ťa nájde. Prajem Ti veľa síl

Filip TT

Ked cloveka zradia city a intuicia, ze nevie rozoznat, co je realita, musi ich vypojit - neverit vlastnym citom a vlastnej intuicii a riadit sa rozumom.

Ked citis ze nieco je strasna tragedia ale rozumom vies, ze je to malickost, never citom ale rozumu.

Postupne sa ti to vsetko vrati, neboj sa. To je ako bicyklovanie, to nezabudnes. Ked si to raz vedela, obnovi sa to.

S tym chlapikom prerus vsetky kontakty.