Spaľovač tukov / jedálniček

Príspevok v téme: Spaľovač tukov / jedálniček
Pišgaťko

Prišiel som na túto stránku aby som dostal rady (možno) od odborníkov či pokročilejších v tomto obore. Mám 16 rokov a váhu okolo 75 a výška do tých 170 cm. No nedarí sa mi moc schudnúť a mám aj zdravotné obmedzenia ktoré mi moc nepomáhajú. Preto by som sa chcel opýtať na nejaké spaľovače tukov. Poprípade ak by bolo možné vytvoriť mi nejaký jedálniček na mieru. Viem, že je toho plný internet ale ja som trochu "divný" v tom , že práve nejem zeleninu a ovocie a nedokážem to do seba dostať, zjem možno len banán, kúsoček jablka,kukuricu, mrkvu v polievke či iné výnimky ale nedokážem to zjesť , nejde mi to...
Viem, že mnohí tvrdia, že bez zeleniny to nejde.. Ide to ja som to dokázal ale nie v takej miere ako som chcel preto by som vás rád poprosil o rady so spaľovačmi. Od dávkovania až po typ konkrétneho užívania (pred, po cvičení). Ja som konkrétne našiel tento: Nutrex Lipo 6 Chcel by som vás poprosiť o rady ako schudnúť za pomoci tohto spaľovača :)

Spaľovač: spalovace-tukov.heureka.sk

Informácie:
Vek:16 rokov
Váha: 75 kg
Výška: cca 170 cm
Zdravie: Astma bronchaile, systolický šelest + milión álších vecí ktoré len existujú

Ďakujem s pozdravom Pišgaťko.

Gima

Väčšina žien je nespokojná so svojou postavou. Najčastejšie predsavzatia, ktoré si ženy dávajú, sa týkajú práve schudnutia. Tri kilá, päť kíl, pätnásť kíl.... Najbežnejším spôsobom, ako to dosiahnuť, je diéta. Niet sa čomu čudovať. Časopisy i weby sú plné diét, hovoria o nich kamarátky aj celebrity. Bohužiaľ, sú najmenej efektívnym spôsobom, ako schudnúť. Z dlhodobého hľadiska sa potom stávajú skutočnou "cestou do pekiel".

Keď si totiž rozhádžete metabolizmus opakovanými diétami (niekedy stačí aj jedna), skončíte s najväčšou pravdepodobnosťou s oveľa vyššou váhou, akú ste mali. Zo snahy zbaviť sa niekoľkých kilogramov sa po nejakom čase môže stať vyčerpávajúci zápas s obezitou. Čo teda môžete robiť, keď ste práve zistili, že sa nezmestíte do šiat z minulého roka, alebo keď vás pohľad do zrkadla napĺňa zlosťou a ľútosťou? Dobrou správou je, že schudnúť rozhodne nie je nemožné. Musíte len vedieť, ako na to. Základom je udržať si dobrú náladu a nestresovať sa, nehladovať a hýbať sa. Ako vidieť, nie je to nič ťažké a navyše môžete pri znižovaní váhy využiť aj "pomoc z prírody", teda potraviny a bylinky, ktoré vám chudnutie uľahčia a urýchlia.
1. Zistite, čo skutočne jete

Začnite tým, že si urobíte prehľad o tom, čo skutočne jete. Jednoducho si po dobu jedného týždňa zapisujte všetko, čo a kedy zjete a vypijete. Vrátane zobkania medzi jedlami, dojedania po deťoch alebo ochutnávania pri varení. Po týždni si svoj zoznam prejdite. A rozlúčte sa s tučnými, sladkými, fastfoodovými jedlami a tiež s bielym pečivom, alkoholom a limonádami. Zaraďte do jedálnička biele a rybie mäso, celozrnné pečivo a cestoviny, zeleninu a ovocie (okrem hroznového vína). Piť môžete vodu bez bubliniek, zelený čaj, ovocné a bylinkové čaje.
2. Rozložte si jedlo správne

Deň vždy začnite raňajkami, rozhodne nevynechávajte obed a doprajte si aj ľahkú večeru. Medzi týmito tromi hlavnými jedlami musia byť dve až tri desiaty. Máte strach, že s novým jedálničkom budete mať hlad? Pred ním vás spoľahlivo ochráni vláknina. V lekárňach a drogériách jej nájdete niekoľko druhov. Okrem toho, že vás vláknina nasýti, pomôže vám zlepšiť trávenie a pravidelné vyprázdňovanie. Veľmi dobré sú aj ovocné múčky. Tie obsahujú nielen vlákninu, ktorá vás zasýti, ale aj vitamíny, ktoré sú pri redukcii váhy nevyhnutnosťou. Napríklad prášok z indického egreša vám dodá dostatok vlákniny, vitamínu C, zharmonizuje trávenie a prispeje k rýchlejšiemu odstraňovaniu škodlivých látok z tela. A to je veľmi dôležité.

Keď sa začnete zdravšie stravovať a dodržiavať pitný režim (2,5 až 3 litre tekutín denne) dôjde k zrýchleniu metabolizmu. Na rozdiel od diét, ktoré metabolizmus spomaľujú. Zbavovanie sa škodlivín je veľmi prospešný proces, ktorý je dobré podporiť. Keď sa z tela vyplavia toxické látky, budete sa cítiť lepšie, zlepší sa stav vašej pleti a vlasov a budete mať oveľa viac energie. Vyplavovanie škodlivín je spočiatku pre telo náročné. Aj v tomto prípade sa však môžete spoľahnúť na "prírodných pomocníkov". Šťava z čiernej jarabiny, už spomínaný indický egreš alebo šťava z aloe vera proces očisty urýchlia a minimalizujú nepríjemné vedľajšie prejavy, ktorými sú bolesti hlavy alebo únava. Samozrejme iba vtedy, ak budete dostatočne piť.

Pišgaťko

V poriadku, ďakujem vám za odpovede.. :) Snáď sa mi podarí niečo spraviť, prajem príjemný zvyšok dňa a taktiež ďakujem za ochotu.. :)

pišta00

ak máš takéto problémy že keď zješ ovocie alebo zeleninu vyvrátiš to určite by som to riešil s lekárom nie je to prirodzené ani normálne niekde bude problém ale nie s klasickým obvodným lekárom ten do teba natlačí kvantum antibiotík a poskytne ti liečbu ktorá ti skôr uškodí aspoň ja mám takú skúsenosť preto ti už neviem koľko krát odporúčam vyhľadaj športového lekára a všetko čo ta trápi zdravotne s ním konzultuj aj to že chceš schudnúť a pýtaj sa ho na všetko čo ti nebude jasné

Pišgaťko

V poriadku ďakujem, no stále je to tak , že ja by som aj zjedol tú zeleninu ale ja to nedokážem ja to vyvrátim... Snažím sa aj keď by som chcel ale nezjem to... Trápi ma to ale neviem si pomôcť.

pišta00

Je to len na tebe budem ti držať palce ale obávam sa že bez ovocia a zeleniny to bude tak trocha na úkor tvojho zdravia to ti potvrdí každý lekár či tréner každopádne konzultuj stravu s tým už toľko spomínaným športovým lekárom aby si si nespôsobil zdravotné tažkosti s trávením je to dosť nepríjemné a nebezpečné keď si dlhodobo zakyselíš organizmus môžeš dostať časom rakovinu a spomínaná zelenina a ovocie práve odkyseľujú. Len je škoda že sa obraciaš na také neštastné riešenia ako je nejaký spaľovač ktorý vôbec nefunguje a také niečo ako strava na ovocí a zelenine u ktorých je dokázateľné že fungujú nechceš, ver mi mne tiež veľa vecí nechutí ale zjem ich lebo sú zdraviu prospešné netreba byť fajnový, prekonať sa a niečo pre to obetovať. Chudnúť je jednoduchšie ako naberať, ja som čisto čistý ektomorf to znamená že mám až moc rýchly metabolizmus a za taký metabolizmus a genetiku ako popisuješ že máš ty by som aj vraždil.

lombardo1981

Štúdie L-karnitínu na spaľovanie tukov nepreukázali jeho účinnosť. Ide iba o marketingový produkt. Nič viac. Škoda vyhodených peňazí.

Pišgaťko

Ale samozrejme ja to chápem. Bral by som to ako výživový doplnok a samozrejme zdravšia strava no čo sa týka zeleniny a ovocia ja to jednoducho nezjem skúšal som .. snažil som sa a nejde to. Nabehnem aj na zdravejšie a hlavne pravidelnejšie stravovanie a cvičenie taktiež... No chcel som to brať ako z hľadiska doplnku výživy akože mi !pomôže! nie to spraví za mňa.. Ťaháte ma stále za iný koniec..ja som odhodlaný a pôjdem do všetkého ale trochu si pomôcť. Sú ľudia ktorí majú hrozný metabolizmus a tí čo ho majú veľmi rýchly..
Preto som rozmýšľal prečo si trochu nepomôcť :) Môj plán je dostať sa len do určitej váhy ale je to celkom dosť a potom to vysadiť a venovať sa tomu dlhšie a udržovať to na tej miere či možno trochu "nabrať" :)

pišta00

Ak chceš zmeniť to ako vyzeráš musíš sa zmeniť ty a začať sám od seba napríklad tým, že začneš jesť ovocie a zeleninu, carnitin a ani nijaký iný spaľovač to za teba neurobia.

pišta00

Neviem prečo sa stále obraciaš na nejaké alternatívne riešenia ako je nejaký spaľovač tuku. Ty si musíš v prvom rade naštartovať metabolizmus správnou životosprávou kvalitnou pravidelnou stravou dobrým tréningom nie carnitinom to je ako keby si pil nonstop alkohol a dával si lieky na pečeň proste ta to časom zničí. Keď sa dá ide všetko tiež mi nechutia ovsené vločky a už ich jedávam čosi vyše 5 rokov a stále ma z tej planej chuti nadrapuje ale zjem ich pretože obsahujú kvalitné sacharidy aj keď mi nechutia je to len o tom chcení buď zješ ovocie a zeleninu alebo ostaneš stále taký ako doteraz (first step is always the hardest). Mimochodom beh spaľuje svaly tiež to neni šťastné riešenie, nehovorím že tak 2-3x do týždňa takých 5-10 minút behania uškodí ale nestaval by som na behu tréning. Ako som povedal najlepšie by pre teba bolo fitko teraz ste mali šibačku určite si si niečo našetril tak nahovor nejakého kamaráta kúpte si na mesiac permanentky do posilky keď tak popros doma rodičov nech ti doložia na mesiac to vychádza okolo 20-25 eur a miesto carnitínu si kúp permanentku do posilky pozri si na internete tréningový plán ktorému sa hovorí Split buď by som zvolil 2+1 alebo 3+1 a stavať si to na základných cvikoch drepy mrtve tahy hrazda bench press, leg press komplexnejšie cviky kde sa zapája viac svalov tréning skôr dynamický, tak okolo 60 minút celkového tréningu a pracovať zo začiatku ľahšie váhy kým sa naučíš techniku cviku a postupne sa snažiť pridávať ale predtým ako začneš riešiť fitko vyrieš si stravu a podotýkam že bez ovocia a zeleniny to proste nejde buď ich začneš jesť alebo sa na to vykašli. Ak chceš navštív toho športového lekára vygoogli si nejakého v tvojom okolí a porozprávaj sa s ním možno ti to vysvetlí lepšie ako ja.