Nechcem stratiť priateľku, ale ani trpieť

Príspevok v téme: Nechcem stratiť priateľku, ale ani trpieť
Blesky

S priateľkou som spolu tretí rok a čím ďalej, tým viac sa zamýšľame nad spoločným životom. Ona ešte študuje na VŠ, ja už pracujem, hoci len prvý rok. Vychádzame spolu veľmi dobre, snažíme sa spolu tráviť čo najviac času. Ja chodievam k nim, ona k nám, nemá s mojimi rodičmi žiadne problémy.
Mne je u nich fajn, s budúcim svokrom si rozumiem veľmi dobre, ale priateľkina mama mi občas dá zabrať. Ona je strašne náladová a neviem ju vôbec vypočítať. Niekedy som pre ňu ten naj, naj, ale inokedy mi povie, že som rozmaznaný jedináčik. Vtedy mi okrem toho, že mi to takto zvestuje, prevracia oči, strúha grimasy a veľakrát ani neodpovie, kým nedosiahne svoje. Neviem ako to mám napísať, ale zistil som, že ak odo mňa niečo potrebuje, tak všetko je tak ako má, akonáhle potrebujem niečo ja, tak sa ruleta zmenila. Ja sa im snažím dať naozaj všetko, lebo viem, že finančne nie sú na tom tak dobre ako moji rodičia. Snažím sa vždy niečo aj pre priateľkiných súrodencov (má ich 4), ale nie vždy dokážem splniť všetko čo odo mňa budúca svokra očakáva. To je už pre mňa normálne, že robím nákup pre nich na víkendy a aj keď nie som tam, tak im aspoň nákup odnesiem, Ona si však už nepriamo nárokuje aj na viac. Okrem toho ma hnevá, že chce ísť všade s nami. Ja ak potrebujem hoci len pomôcť s niečím nikdy nemá čas. Ona je účtovníčka a ani teraz si nenašla čas nato, aby mi čo i len poradila ohľadom daňového priznania. Ak aj pomôže len za peniaze.
Priateľke ublížiť nechcem, lebo vidím na nej, že aj jej je to nepríjemné a viem, že veľakrát majú aj výmenu názorov kvôli mne, ale zase nechcem robiť tajtrlíka už teraz. Čo robiť?

zivotompoucena123

este aj sestre mojho ex znicila manzelstvo lebo mala uspesneho muza co robil v zahranici a stale na neho jeho sestre kydala aky je lakomy a podobne tiez od neho chcela asi aby im novy dom kupil.. narozpravala jej sprostosti a potom sa koli nej zacali hadat lebo sa dala na stranu vypocitavej maminky...proste od takych ludi treba utekat..

zivotompoucena123

Blesky ked s tou babou ostaneš priprav sa nato že o chvilu im budeš platit aj najomne a budeš sa o nich starat. Bola som v takej istej situacii ako ty preto ta chcem varovat. Ex sa namna nalepil lebo mam firmu podnikam a dari sa mi . Nikdy som sa nemala zle ale su to zasluzene peniaze neviem co je piatok sviatok ci vikend. Jeho matka bola presne taka ista vypocitava ako matka tvojej frajerky. Stale si odomna poziciavala peniaze stale na nieco nemali hlavne ze si narobila tiez 4 decka ktore ani nevedela zabezpecit. Najhorsie je ze primitivny ludia si narobia kopu deti o ktore sa ani nevedia postarat a potom placu. Bude to zniet mozno sprosto co ti teraz napisem ale ja som si to prezila tak ti to napisem. Naozaj chces zostat s babou ktora ma taku rodinu ze sa nehambi ze im platis nakupy? Vies ono je to tak ze ludia ti odhryznu celu ruku ked im podas prst. Budu chciet viac a viac a len same vyhody s teba a ver tomu ze to tak bude ja som si tiez myslela ze to bude mat konca ale nemalo stale ma kritizovali co mam komu kupit ked som kupila napriklad nieco ex surodencom tak pomaly chceli aby som im kupovala zlate prstene. Proste ked zo svojou babou ostanes bude sa odstahujte co najdalej kocka nech pekne pracuje a maka a obmedzite kontakty s jej vypocitavou rodinou alebo si najdi radsej babu co ma normalnu rodinu lebo akonahle zacnes pomahat tejto budes ju tahat stale a ver mi bude to tak. viem to.

adr1a.

Ja by som chodenie a travenie casu u nich obmedzila uplne alebo fakt na nevyhnutne minimum. Tvoja priatelka si rozumie s tvojimi rodicmi tak nech chodi ona k vam. Ak mas auto dovez ju k vam na vikend a potom nech ide od vas zas do skoly na intrak domov ai. Alebo nech pride sama vsak studenti maju vlaky zadarmo ak k vam chodia vlaky. Proste tej starej sa nezavdacis a sam vidis ze si narokuje stale viac (vidi ze im kupujes cez vikendy nakupy pre ich celu rodinu, bravate ju vsade spolu ako privesok ai. Sorry. Tvoja priatelka je uz davno dospela za rok konci VS ona doprovod nepotrebuje. Hlavne ze chodi ona s vami a tie zvysne 4decka s kym zatial su? S otcom ci? To je iba jej vychcanost ze chodi s vami. Takto ma vylety kavy obedy kulturu ai ai zadara. Ked je uctovnicka tak si mala spocitat kolko deti zvladnu utiahnu ai. No ona je skor dobre vychcana. Este do ich rodiny ani nepatris a vyuziva ta. Stopni to. Lebo ked sa osamostatnite budete spolu zit tak sa jej nezbavite. Bude u vas stale nasackovana aj byvat pomaly. Potom dovolenky s vami travit ai ai. S jedlom rastie chut a bude chciet stale viac. Hlavne ze ti do jedinacikov nadava. Ta dobre musi zavidiet))) nechci radsej vediet co si skutocne o tebe a tvojich rodicoch mysli) Proste nic dobre. Este jak si necha vsetko zaplatit :D myslim aj to uctovnictvo co ti teraz robila. Hlavne ze ty jej neuctujes nic. Nebud blby. Cez dobrotu na zobrotu. Ty chodis s jej dcerou nie s matkou. Takze to aj svojej vysvetli ze sa u nich kvoli jej matke necitis ok a preto bud u vas doma budete alebo niekde inde. A pekne bez starej. Ak si teraz neurcis pravidla fungovania vztahov tak ti za chvilu bude skakat po hlave. Ja ti to pisem tak ako to je. Ale starej strige to takto nemozes)) takze jasne strucne slusne inteligentne. No musis byt razny a dosledny.