Nechcem stratiť priateľku, ale ani trpieť

Príspevok v téme: Nechcem stratiť priateľku, ale ani trpieť
Blesky

S priateľkou som spolu tretí rok a čím ďalej, tým viac sa zamýšľame nad spoločným životom. Ona ešte študuje na VŠ, ja už pracujem, hoci len prvý rok. Vychádzame spolu veľmi dobre, snažíme sa spolu tráviť čo najviac času. Ja chodievam k nim, ona k nám, nemá s mojimi rodičmi žiadne problémy.
Mne je u nich fajn, s budúcim svokrom si rozumiem veľmi dobre, ale priateľkina mama mi občas dá zabrať. Ona je strašne náladová a neviem ju vôbec vypočítať. Niekedy som pre ňu ten naj, naj, ale inokedy mi povie, že som rozmaznaný jedináčik. Vtedy mi okrem toho, že mi to takto zvestuje, prevracia oči, strúha grimasy a veľakrát ani neodpovie, kým nedosiahne svoje. Neviem ako to mám napísať, ale zistil som, že ak odo mňa niečo potrebuje, tak všetko je tak ako má, akonáhle potrebujem niečo ja, tak sa ruleta zmenila. Ja sa im snažím dať naozaj všetko, lebo viem, že finančne nie sú na tom tak dobre ako moji rodičia. Snažím sa vždy niečo aj pre priateľkiných súrodencov (má ich 4), ale nie vždy dokážem splniť všetko čo odo mňa budúca svokra očakáva. To je už pre mňa normálne, že robím nákup pre nich na víkendy a aj keď nie som tam, tak im aspoň nákup odnesiem, Ona si však už nepriamo nárokuje aj na viac. Okrem toho ma hnevá, že chce ísť všade s nami. Ja ak potrebujem hoci len pomôcť s niečím nikdy nemá čas. Ona je účtovníčka a ani teraz si nenašla čas nato, aby mi čo i len poradila ohľadom daňového priznania. Ak aj pomôže len za peniaze.
Priateľke ublížiť nechcem, lebo vidím na nej, že aj jej je to nepríjemné a viem, že veľakrát majú aj výmenu názorov kvôli mne, ale zase nechcem robiť tajtrlíka už teraz. Čo robiť?

krasotina777

ta tvoja priatelka bude take teliatko co sa ta vobec nevie ani zastat. Ja na jej mieste by som ta zastavila a bolo by mi to trapne ak by sa moj frajer o vsetko staral sam a financoval mna a este aj moju matku. Je to aj tvoja chyba ze im tak pomahas a nechas sa vyuzivat ale faktom je ze taka rodina sa nezmeni a bude od tebe ako tu uz pisali ziadat stale viac.

misooo

ahoj autor ja som mal tiez babu s takej rodiny a poviem ti jedno utekaj od nej kym je este cas a najdi si normalnu babu s normalnou rodinou. Ja som jej rodine este pozical peniaze ktore mi vobec nevratili!! Neislo o malu sumu keby viem ze sa ku mne takto zachovaju nikdy im nepomozem. Nikdy si nezacinaj s takymi ludmi su aj ludia skromny vedia pokial mozu ist s peniazmi nieje nic horsie nez chudak ktory sa ma za pana a nevidi naco vlastne ma. Jej rodina by ta skor ci neskor zatiahla do financnych problemov. Inak sila ze sa ta frajerka ani nezastane stoji ti vobec zato?

M-ax

To som si naivne myslel, že som na tom len ja takto. Ja som už síce nákupy zatrhol, lebo u nás bolo bežné, že moja milá sa vždy piatok chcela vybrať na nákupy, lebo potrebovala "nakúpiť" aj domov, ale keďže mne to bolo nechať trápne ju platiť, platil som ja. Nakoniec sme sa dopracovali tam, že na jeden vianočný nákup pre jej rodinu som minul takmer 300 eur a im sa to málilo. :-/ Vždy im niečo doma chýbalo. Potom už bolo bežné, že aj ona a aj jej matka si napísali, čo im treba kúpiť. Teraz som to už zatrhol (6 týždňov) a nenakupujem. Párkrát (3krát) som s ňou išiel na nákup, ale zostal som sedieť v aute, kým ona nakúpi. Vychádzala s malou Tesco taštičkou. :-) Teraz už tretí týždeň na nákupy ísť nechce. :-D

michal259

Blesky ked je clovek moc dobry doplati nato. to ze je to slachetne a pekne sa docitas len v rozpravkach ale ked niekomu pomozes v realite tak je to postupna cesta do pekla pretoze ten clovek to bude brat casom ako samozrejmost a dostane do problemov este aj teba. Mozno to odomna znie dost necitlivo sebecky ale ver mi ze ja som si toho prezil vela tak viem aky su ludia a hlavne v dnesnej dobe.,Moje frajerky boli take iste preto som si uz povedal dost ziadne take ze budem kazdemu vsetko financovat ak baba nieco drahe chce nech si prosto zarobi. Aj zena ma vo vztahu povinnosti ano je pravda ze na nas muzoch zavisi vacsia cast zabezpecenia rodiny ale to neznamena aby sa baby valali a nic nerobili. Proste obaja partneri by mali do vztahu prispiet rovnakym dielom nie ze jeden bude makat a druhy oddychovat a vela pozadovat.

Messje

Pokial si ta ona nezastane vtedy ked je jej matka hnusna,tak to neribi ani vtedy,ked tam nie si.Robis pre jej rodinu dost a nikto sa za teba nepostavi...Urob ako pise kafe.A povedz jej to.Uvidis ako zareaguje.Koniec navstevam a nakupom.Nikomu nemusis nic vysvetlovat.Ak chcete byt spolu,ostante u vas.Nenechaj robit so seba blbecka. Ak sa to priatelke nebude pacit...co len naznak...utec prec.Aj od nej.Raz budete spolu zit a bude vynasat peniaze so spolocnej domacnosti matke.Je pekne pomahat ale prrrrr...nie tak nevdacnej hyene.

kafe

chlapče, ale ty predsa nepotrebuješ vkuse hovoriť, ako sa ti nepáči niekoho správanie. KONAJ! Prestaň k nim chodievať. A žiadne nákupy! Už nikdy. Ty si mal dobrú vôľu im pomôcť. Poďakovali sa ti vôbec aspoň RAZ? Tiež som si to zažila - že mi priatelia pomáhali s nákupmi. Vieš ako trápne som sa cítila? Proste bolo mi to hrozne nepríjemné. Je pekné, že ti neni jedno ako ťažko sa ľuďom žije. Ale pokiaľ sa ti nevedia revanšovať - správaním, poďakovaním a pod - dokonca ťa ponižujú, tak prepáč, ale si sprostý, že sa necháš využívať. To s pomocou nemá vôbec nič spoločné - ale s ubližovaním ÁNO. Ty nie si povinný ich živiť!! Nepchaj sa tam, kde si svoju robotu má spraviť matka a otec.
Priateľke vysvetli, že ponižovanie jej mami nebudeš tolerovať a s pomáhaním si skončil. Na jej matku sa proste vybodni, ďalšiu nutnú návštevu u rodiny si odbiješ na Vianoce a neni čo riešiť. BUĎ CHLAP konečne! A neboj sa toho. Tvoja priateľka MÁ stáť pri tebe. Ak by sa doma nehádala a nepovedala ani bu na také nenormálne správanie, tak si chlapče v riti. A o takú babu nemáš prečo stáť. A čím skôr ju vezmeš odtiaľ preč - aby išla bývať k vám, do podnájmu alebo do tvojho bytu, tým lepšie. Tiež sa trochu obávam toho vplyvu matky na dcéru, že aj keď nechce, časom sa kočka môže správať rovnako vychcane ako jej matka. Dávaj si na to pozor.

Wewe_1

Odísť od nich preč. Jednoducho tam prestaň chodiť a uvidíš čo sa bude diať. Je to trend dnešnej doby, žiaľ. Ja som mala priateľa, ktorý bol tiež so mnou len kvôli peniazom. U nás bol on študent, ja som už podnikala a tiež som platila ja všetko a reakcie boli podobné.
Ona ako účtovníčka asi tak zle nezarába, ja sama účtujem, tak viem. Pre ňu nie je problém spraviť daňové a nič si zato nevypýtať, už mohla robiť účto pre tvoju celú rodinu zadarmo.

looginka

tvoja frajerka je co za babu ked vidi ako sa o vsetko staras ty a vobec sa ta ani nezastane doma? tipujem ze to bude nejaka fesna studentka ktora ta opantala vzhladom ale nie zena zrela do vztahu. Co sa jej rodiny tyka tak nato ani nemam slova jej matka je riadna vyciciavacka takym ludom ked budes pomahat tak ta uplne zruinuju a budu chciet stale viac ich treba prave naucit ze idem len po ramec svojich financiii a ked nieco chcu nech si nato zarobia. Ja byt tvoja baba najdem si popri skole aspon brigadu aby som ti vypomohla ja napriklad by som sa nemohla nechat zivit muzom musela by som mat vlastne peniaze. Tvoju babu treba naucit robit navrhni jej nech si najde brigadne nejaku pracu studentky vs stale niekde hladaju lebo takto si ju naucis nato ze sa o vsetko postaras ty a zmaznas ju.

ninny

Blesky, je to celé iba faloš. Jasné, že priateľke sa to tiež "akože" nepáči, však takého čo im platí len tak ľahko nenájdu, hrá to na teba, utekaj.