S priateľkou som spolu tretí rok a čím ďalej, tým viac sa zamýšľame nad spoločným životom. Ona ešte študuje na VŠ, ja už pracujem, hoci len prvý rok. Vychádzame spolu veľmi dobre, snažíme sa spolu tráviť čo najviac času. Ja chodievam k nim, ona k nám, nemá s mojimi rodičmi žiadne problémy.
Mne je u nich fajn, s budúcim svokrom si rozumiem veľmi dobre, ale priateľkina mama mi občas dá zabrať. Ona je strašne náladová a neviem ju vôbec vypočítať. Niekedy som pre ňu ten naj, naj, ale inokedy mi povie, že som rozmaznaný jedináčik. Vtedy mi okrem toho, že mi to takto zvestuje, prevracia oči, strúha grimasy a veľakrát ani neodpovie, kým nedosiahne svoje. Neviem ako to mám napísať, ale zistil som, že ak odo mňa niečo potrebuje, tak všetko je tak ako má, akonáhle potrebujem niečo ja, tak sa ruleta zmenila. Ja sa im snažím dať naozaj všetko, lebo viem, že finančne nie sú na tom tak dobre ako moji rodičia. Snažím sa vždy niečo aj pre priateľkiných súrodencov (má ich 4), ale nie vždy dokážem splniť všetko čo odo mňa budúca svokra očakáva. To je už pre mňa normálne, že robím nákup pre nich na víkendy a aj keď nie som tam, tak im aspoň nákup odnesiem, Ona si však už nepriamo nárokuje aj na viac. Okrem toho ma hnevá, že chce ísť všade s nami. Ja ak potrebujem hoci len pomôcť s niečím nikdy nemá čas. Ona je účtovníčka a ani teraz si nenašla čas nato, aby mi čo i len poradila ohľadom daňového priznania. Ak aj pomôže len za peniaze.
Priateľke ublížiť nechcem, lebo vidím na nej, že aj jej je to nepríjemné a viem, že veľakrát majú aj výmenu názorov kvôli mne, ale zase nechcem robiť tajtrlíka už teraz. Čo robiť?
Nechcem stratiť priateľku, ale ani trpieť
Blesky. Potrebujes naozaj toto co si napisal??
"Pre ňu je prirodzené, že všetko financujem ja, nakupujem, ale najviac ma štve, že ma ponižuje a už to pomaly neutiahnem ak chcem, aby bol kľud."
- ma ta za blbca; este ta aj ponizuje (plus to fin.vyciciavanie) - STOPNI TO.
Jednoducho to takto dalej nepojde. Ty musis dokazat ze si muz a nie handra. Je to dolezite aj preto - ze teraz sa aj tvoja priatelka "uci" zo spravania matky (aby ti raz ona sama toto iste nestvarala. Lebo aka matka taka katka). Za chvilu ti budu obe skakat po hlave.
Razne to stopni tym, ze tam prestanes uplne chodit ako som ti uz radila predtym.
A naozaj si daj do buducna pozor - lebo mnohe baby su pod velkym vplyvom svojich matiek, nechaju sa nimi manipulovat riadit dirigovat slepo ich posluchaju ai a moze to vazne narusit vas vztah. Od jej rodiny co najdalej.
Ta jej mater je riadne vychcana a este aj zly clovek k tomu. Lebo miesto toho aby bola taktna slusna vdacna za to co pre nich robis a nemusis, este ta aj uraza zosmiesnuje ta ai. Toto je moc zle. Urcite tymto ockuje aj dceru. Keby bola mlada ina ako je jej matka, tak si ta pred nou zastane a zahriakne ju. Plus sama ta tomuto vystavuje. Vsak musi vidiet citit ako ta to zranuje trapi nici tak naco tam u nich vobec ste? Sama ti mala navrhnut ze bude lepsie chodit k vam. Uz tu je vidiet ze aj ona je daka divna. A reci sa hovoria chlieb sa je. Ty nevies ci sa fakt s nou "vadi" kvoli tebe. Vsak ty tam pritom nie si, tak nevies. No kolkokrat si ta zastala priamo pred nou ked bolo treba??
A ty mas aj istu nevyhodu do buducnosti, ze si v tomto pripade muz. Dozenu ta do svadby deti a potom raz z nicoho nic len tak zbali veci deti a vrati sa k matke. Budu tahat same peniaze od teba na deti na nu a este ich ani vobec vidavat (deti) nemusis.
All ways lead to Rome and all relationships with many people to the hospital:-/
Many people, many problems.
We are the prodigy.
www.youtube.com
Tak nad rozchodom som neuvažoval. Ublížiť som myslel v tom smere, že jej nechcem vkuse hovoriť ako sa mi nepáči správanie jej matky. Je to predsa jej mama a zrejme by to pre ňu bolo nepríjemné.
Na druhej strane ma postoj mojej možno svokry už hnevá. Aj dnes som bol u nich, ale doobeda bola pohodová, ale poobede ma už mala doslova za blbca. Moja priateľka je taký čas ticho, väčšinou aj odíde z izby, ale potom mi zase hovorí, že občas majú doma výmenu názorov kvôli tomuto správaniu. Nechcem, aby sa kvôli mne hádala s rodičmi, ale zase si neviem predstaviť akoby to fungovalo do budúcna. Pre ňu je prirodzené, že všetko financujem ja, nakupujem, ale najviac ma štve, že ma ponižuje a už to pomaly neutiahnem ak chcem, aby bol kľud.
Zamyslel som sa nad reakciami a zneistel som, či to má vôbec takto zmysel.
Kašli na ňu, tie dve určite niečo kuju aj poza tvoj chrbát, nebuď naivný
Určite by som si rozmyslela, či mi taký vzťah zato stojí. Ona síce nemusí byť ako jej mama, ale zrejme bude pod jej nátlakom. V prvom rade si spravil chybu aj ty, že si vôbec začal živiť jej rodičov. Neviem čo Ťa k tomu viedlo, ale jej sa to zapáčilo a teraz chce viac.
Žiaľ, je to prípad aj môjho brata, takýmto spôsobom žil 3 roky pred svadbou, oženil sa, po roku sa rozviedol. Vtedy zostal dlhodobo PN, jeho príjem poklesol a moja švagriná sa zbalila, lebo už nemala ten komfort ako dovtedy. Neviem koľko máš rokov, ale predpokladám, že sa nemusíš ženiť, takže zvažuj.
pri vsetkej ucte k tvojej babe taka buduca svokra by ti robila riadne peklo.. do vsetkeho by sa starala vsetko by riadila este by ste sa koli nej aj hadavali s frajerkou ..jedina moznost ked chces s priatelkou byt je fakt vyhybat sa jej a ist byvat s nou co najdalej od jej rodiny i ked aj to by malo urcite nasledky ohovarala by ta a robila ti peklo ...ako vidim ta zena sa vobec nevidi ked si nechava platit nakupy a len ta vyslovene vyuziva ked si jej dobry... stoji ti ta baba zato aby si to trpel?: lebo ver ze lepsie to z ich strany urcite nebude...
Nechces ublizit priatelke,, cize zvazujes uplny odchod od nej, len kvoli jej mame? Ja sice taku skusenost nemam, ale preco odist od nej, kvoli niekomu inemu v jej rodine,, ved budes zit byvat s priatelkou, nie s jej mamou. Ale zas po druhe, urcite si to najprv vydiskutuj s priatelkov,, ze zarabas, a pomahas jej rodine, ale zarabas hlavne pre svoje statstie, pre tvoje a tvojej priatelky,, a ked nie ty, tak nech jej to povie tvoja priatelka, presne to co si napisal, pokial nieco chce, tak sa sprava perfektne, a ked chces nieco ty, tak sa otoci chrptom. Vydiskutuj si tieto veci s priatelkov,, a ked to bude chapat, tak ju predsa neopusti.
Potom mam este skusenost, kde sa rodicia a buduci svokrovia a svokrine spravali dost zle,, hoci par bol uz zasnubeny. Ale po svadbe sa uplne vsetko zmenilo len k lepsiemu, uz novomanzelov respektovali, uz sa spravali len slusne, prestali sa s nimi hadat. Mozno preto, lebo keby ano, uz by novomanzelov(svoje deti) nikdy nevideli,, respektive len veeelmi zriedkavo...
Ale aj tak, ak som pochopil spravne,, neviem ci je dobre, ze si uz zvazoval moznost rozijst sa...
Kamarát, zober sa a choď preč! Radím Ti to z vlastnej skúsenosti, lebo niečo podobné som prežil aj ja. Baba bola o.k., teda aspoň sa tak javila, ale nakoniec sa to celé otočilo po svadbe. Robiť nechcela, nepáčilo sa jej, keď som nechcel dávať peniaze pre rodičov, chcela vždy viac.
presne ako sa tu uz vyjadrili ta rodina ta len vyuziva a toto je len zaciatok.. taky ludia si nechaju platit vsetko za chvilku vidim ze matka tvojej frajerky nema ziadny kus sebakritiky ako clovek.. co najskor treba ist prec z takej rodiny
Preco sa nechas tak vyuzivat? Platis im nakupy, vselico ine a oni ani len nie su vdacni a tebe naoplatku s nicim nepomozu. Tak to stopni, uz ziadne nakupy, ziadne peniaze, ziadna pomoc. Vyhybaj sa im a nechod k nim vobec na navstevu. Priatelka to iste pochopi, podla toho co pises, nie je taka ako jej matka.