Ahojte, ja som asi strašne nevdacna ze sa tu stazujem, ale neviem co si myslieť.
S priateľom chodime spolu rok a po dvoch mesiacoch sme začali spolu bývať. Ja som studentka a on je starší a už pracuje. Hrozne ho milujem a viem ze on mňa tiež. Niekedy sa bavime o budúcnosti, deťoch a podobne. Lenže v poslednej dobe si akoby čim ďalej viac uvedomujemw, ako sme iní. To, ze on ma rad šport a ja knihy by mi nevadilo. Ale napríklad ja neviem variť a nemal rada domáce prace- ok mam 20 rokov proste ešte necitim ten gazdinkovsky reflex- tak on čaká ze sa budem starať dokonale o domácnosť. Strašne mu vadi keď niečo hned neupracem a mne to pripomína perfekcionistu otca ktorý nas s tým sikanoval cele detstvo. Jemu vadi neporiadok a mne jeho vybusnost. Ja zmiernujem a on vybuchuje. Potom ja som mlada a nebavi ma sedieť doma pri telke, tak si on predstavuje spolocne travenie casu Chcem ist von, na prechadzky, vylety, kino a tak. Ďalej mu vadi aká som detinska ale ja som rada taká! Keď vidím v obchode vrtulku proste ju chcem a keď máme v rukách metly tak sa chcem mečovat a robiť spontánne zabavne veci. A hlavne, som hrozne osamela, čele dni pracuje ešte aj doma. Kamosky sú ďaleko vidí ich raz za týždeň a z jej okruhu si s babami nerozumiem. Proste sme strašne iní. Napriek tomu sa lubime a chceme spolocnu budúcnosť. Ale ako to spraviť aby som z toho každý druhy deň nemusela plakať?
milujeme sa a nehodime sa k sebe
Ahoj.
V prvom rade si myslim, ze v 20r si este proste decko. Nie fyzicky ale dusevne osobnostne charakterovo ai. Proste ty sa este stale formujes vyvijas menis nadobudas skusenosti, taku tu zivotnu mudrost odzitost. Skocila si prirychlo do sveta dospelych.
Mozno si chcela utiect z domu ze ake to tam mas prisne nudne same prikazy-zakazy a presla si len z blata do kaluze.
Mozno sa mas len niecomu priucit naucit. No 20r je aj o tom, o com pises) blbnut robit srandy haluze, chodit do kina von zabavat sa, stretavat sa s kamaratmi partiou. Keby si zila u vasich doma a chodila do skoly, blbla s rovesnikmi a pritom mala este tohto priatela frajera, tak by bol svet gombicka. Takto je to zvacsa normalne a bezne, primerane veku.
On je tiez divny, ze si hlada decko a taha ju k sebe, vsak musel toto ocakavat. Mozno je tak vychcany ze si ta chce len vycvicit na svoj ideal obraz, naucit ako domace zvieratko, poslusnu opicku co ano a co uz nie, prerobit si ta na svoj obraz lebo so starsou by zas nemohol takto cvicit mavat. Vztah je o vzajomnom davani i brati, ze je rovnocenny, ma tam byt vzajomna ucta respekt tolerancia laska dovera vernost spolupatricnost ai ai.
Pozri. Aj doma si zrejme mala iste povinnosti lebo je to normalne. Rodicia sa o teba starali, vychovavali, stala si ich nemale fin.naklady ai, ci aj vreckove a proste si im musela - aj mala sama od seba proste pomahat. Ci uz s domacnostou varenim nakupovanim, pomoct v zahrade ai ai. Ak nie tak takych rodicov by som nakopala. Potom vyrabaju iba neschopne nesamostatne lemry a lenivcov, co si myslia a cakaju, ze pecene holuby padaju snad len tak same od seba do huby)
Takze je to o vzajomnej dohode a tolerancii. On zrejme plati vsetky naklady, vsetko fin.taha sam, mozno ti aj dava dake peniaze aby si na seba mala ak nemas sama brigady, tak zrejme ocakava, ze ked tam s nim zijes byvas stravujes sa ai ai, ze za to budes "prinasat" aspon daku protihodnotu. Proste ako doma keby si bola. Ze aspon upraces, možno navaris. Od toho su usta a komunikacia aby ste si jasne ujasnili co od teba vlastne ocakava a co ty zas od neho. On ma ine ocakavania od teba nez zas ty po nom. Zijete uz ako mnohorocny par usadlo ai. Ty chces si este uzivat blbnut, on zas este okrem roboty v praci pracuje aj doma. Mozno vas len ten sex spaja. Tak treba si to ujasnit. No podla mna patris este domov ci na intrak a zit uplne inak, ako zijes teraz zivotom pomaly "tridsiatnicky". A k tomu "gazdinovskemu" onee))) tak bud to v sebe mas alebo nie. A aj ked to nemas tak ta zivot donuti nauci))) lebo ked pride rodina decka ai) bud sa budete striedat alebo sa naucis, ak na to fin.budes mat tak si najmes kuchara)). Mna to zas bavi vyvarat vypekat no mna to k tomu tahalo uz od decka) ale beriem to ako zalubu hru vasen fantaziu ai. Nie ako povinnost ci nutne zlo)
Nehodite sa k sebe. Na jednej strane on pracuje, ma vlastne byvanie, sportuje a udrzuje domacnost v chode s upratovanim a varenim. A z druhej strany ty, nepracujes, nevaris, neupratujes, robis bordel este aj sama. Prispievas niecim do domacnosti aspon? Ci fyzicky ci financne?
Život sa nedá žiť na nečisto a preto sa budeš musieť rozhodnúť sama. Len ak sa pochopíte navzájom, tak to bude dobré a dokážete spolu fungovať ako pár. Možno nemá na vzťah - o vzťah, ako taký sa treba starať a to vyžaduje obrovskú dávku energie, pochopenia a tolerancie a to niekedy dnešným ľuďom chýba. Máš staršieho priateľa tak musíš pochopiť aké má on požiadavky na vzťah a naopak on musí pochopiť, že má mladú partnerku. Inak to nepôjde.
Inak aj ja som mal ,,bordelárku manželku,, ale to by bolo nadlho no vždy ma ten neporiadok rozčuľoval a to nie som perfekcionista.
Vždy mi navarila a postarala sa o mňa ako správna gazdinka, no možno som potreboval skôr takú ,,spontánnu žienku,, vedľa seba.
Vždy túžime potom, čo aktuálne nemáme
Ak si chceš ešte užívať, tak ti neostáva len zmeniť partnera alebo odísť a ešte si pár rokov užívať. Aby si potom neľutovala.
hehe že gastdinskovský reflex :D
ty nie si vôbec povinná sa oňho starať ako jeho náhradná matka, veď nech si zaobstará nejakú a zaplatí pekne :D podľa toho ako to opisuješ asi bývaš v jeho vlastnom byte/dome a dotyčný nie je bohvieako tolerantný a mám taký pocit, že toto čo popisuješ (tu jeho osobnosť) sa len tak nezmení...si si istá, že už v 20r treba robiť nejaké veľké rozhodnutia do budúcnosti?