Ahojte, ja som asi strašne nevdacna ze sa tu stazujem, ale neviem co si myslieť.
S priateľom chodime spolu rok a po dvoch mesiacoch sme začali spolu bývať. Ja som studentka a on je starší a už pracuje. Hrozne ho milujem a viem ze on mňa tiež. Niekedy sa bavime o budúcnosti, deťoch a podobne. Lenže v poslednej dobe si akoby čim ďalej viac uvedomujemw, ako sme iní. To, ze on ma rad šport a ja knihy by mi nevadilo. Ale napríklad ja neviem variť a nemal rada domáce prace- ok mam 20 rokov proste ešte necitim ten gazdinkovsky reflex- tak on čaká ze sa budem starať dokonale o domácnosť. Strašne mu vadi keď niečo hned neupracem a mne to pripomína perfekcionistu otca ktorý nas s tým sikanoval cele detstvo. Jemu vadi neporiadok a mne jeho vybusnost. Ja zmiernujem a on vybuchuje. Potom ja som mlada a nebavi ma sedieť doma pri telke, tak si on predstavuje spolocne travenie casu Chcem ist von, na prechadzky, vylety, kino a tak. Ďalej mu vadi aká som detinska ale ja som rada taká! Keď vidím v obchode vrtulku proste ju chcem a keď máme v rukách metly tak sa chcem mečovat a robiť spontánne zabavne veci. A hlavne, som hrozne osamela, čele dni pracuje ešte aj doma. Kamosky sú ďaleko vidí ich raz za týždeň a z jej okruhu si s babami nerozumiem. Proste sme strašne iní. Napriek tomu sa lubime a chceme spolocnu budúcnosť. Ale ako to spraviť aby som z toho každý druhy deň nemusela plakať?
milujeme sa a nehodime sa k sebe
mrzí ma že toto musím napísať ale rozíď sa s ním, čím skôr tým lepšie, iba by si sa trápila keby si s ním ostala a nakoniec by si to aj tak urobila
choď pekne na intrák, tam si môžeš aj kamarátky/kamarátov nájsť a isto neskôr aj stretneš niekoho s kým si sadnete lepšie
Lusia012 - a ty si nejaka vec alebo co? Ved on ta vlastni, ako robota, robis, chodis do skoly, doma robis sluzku, si nestastna. Celodenny program.
Podla mna tym diktatom stracas vlastnu osobnost, vlastne stastie. To je strasne.
Skor nechapem jeho, co on na tebe ma rad, v takom stave v akom sa nachadzas. Za chvilu nebudes ani schopna samostatne fungovat. Ponorkova choroba atd atd.. Ved nedavas sama zo seba stastie, ani sa nedivim - si nestastna, clovek na obojku?!
Podla mna kazdy partner by mal mat cas aj sam pre seba, chod tam kam ty chces, ja idem inam, kompromis.. akcie spolu, mimo toho ze spolu "sedite" doma pri tv.
A o akom veku tu doslaka hovorite? To ze mam 29, znamena ze mam byt prispendlikovany ku povinnostiam? Co treba splnim, a teraz CO akoze sme sa nahanali s kolegynou v praci.. nie nema 16, ale 34 :D
Radsej odneho zdrhni, na intrak.. alebo uplne.
Pri výbere partnera do budúcnosti, myslím na rodinu, na deti, a tak je najlepšie riadiť sa heslom vrana k vrane sada, lebo tu heslo protiklady sa priťahujú nepomáha. Len vo veľmi malo veciach sa protiklady priťahujú, vo väčšine veci musia byt partneri rovnakí, aby im to klapalo. Krása vekom pominie a zostane už iba ten základ, na ktorom bol vybudovaný vzťah. Čiže vzájomné porozumenie, spoločné záujmy, spoločné témy na rozhovor, a podobne. Moja skúsenosť je, že som chlap, ktorý ma myslienky v realite a bol som zaľúbený, ľúbil som iba ocami a jej krása ma očarila. Omotala si ma okolo prsta a ja som skákal, ako ona píska, znášal kvôli nej posmešky od rodičov. No akonáhle som zistil, že dotyčná trpí sebapoškodzovaním, no chorobu si nepriznáva a namiesto toho sa za zdravú vyhlasuje, často klame a o iných, ešte aj o kamoškách intriguje, zvíťazil u mňa našťastie zdravý rozum nad motýlikmi v bruchu a dotyčnú dámu som poslal, kade ľahšie. Veď od sebapoškodzovania je len krôčik k samovražde a nepotrebujem tým pádom riskovať, že sa v mojej prítomnosti zabije, aby potom ešte jej rodina na mňa nadávala, čo som to za hovädo. Takúto vďaku za moju obetavosť si ozaj neprosím. Vždy sa mi páčili štíhle baby, ale uvedomil som si, že nabudúce si rasšej začnem hoci aj s tučnou, len nech je normálna a nech nerobí také sprostosti ako moja bývalá.
Lusia. Povedz uprimne. Nechces sa radsej vratit na ten intrak? Ja netocim o rozchode ale o byvani. Proste byvat zas na intraku, venovat sa skole brigade priatelovi kamoskam rodine ai. Mas este len 20r. Uzivaj si este trosku tu svoju mladost slobodu, skolske casy. Urcite to pomoze aj vasmu vztahu. Zas ho utuzit. Lebo teraz ta prehliada si prenho ako tien a takto sa aspon zas rozhybe nieco spolu podniknete budete chodit a zas si budete vzacnejsi. Sama vidis ze vam to spolocne akosi neklape. Aby to klapalo to vyzaduje vela vzajomnej ochoty, komunikacie tolerancie dohodnutych pravidiel ai. Vsak ho tam domov mozes chodit navstivit ale len navstivit. Neviem ako varis ale tak ked ti to vzdy ofrflal nedivim sa ze ta to odradilo a mas k tomu nechut. Tak ked sa mu nepacilo mal varit on s tebou. Pekne spolocne. Ci iba on. Alebo ta to naucit. K tej domacnosti) to je ako ked si dcera alkoholika najde zas len alkoholika) vsak porovnaj toho svojho priatela so svojim otcom) Ja neviem. Ja by hentakemu uz asi nieco prastila o hlavu)) ten tiez musi mat riadne posramotene sebavedomie. On sa hra ako keby na tvojho tatka) vychovava ta. nie ste rovnocenny par. Nie ste ako muz a zena. Ak ostanete nadalej byvat spolu dlhu trvacnost tomu vasmu vztahu nedavam. A tebe raz casom isto prasknu nervy)
Lusia. Povedz uprimne. Nechces sa radsej vratit na ten intrak? Ja netocim o rozchode ale o byvani. Proste byvat zas na intraku, venovat sa skole brigade priatelovi kamoskam rodine ai. Mas este len 20r. Uzivaj si este trosku tu svoju mladost slobodu, skolske casy. Urcite to pomoze aj vasmu vztahu. Zas ho utuzit. Lebo teraz ta prehliada si prenho ako tien a takto sa aspon zas rozhybe nieco spolu podniknete budete chodit a zas si budete vzacnejsi. Sama vidis ze vam to spolocne akosi neklape. Aby to klapalo to vyzaduje vela vzajomnej ochoty, komunikacie tolerancie dohodnutych pravidiel ai. Vsak ho tam domov mozes chodit navstivit ale len navstivit. Neviem ako varis ale tak ked ti to vzdy ofrflal nedivim sa ze ta to odradilo a mas k tomu nechut. Tak ked sa mu nepacilo mal varit on s tebou. Pekne spolocne. Ci iba on. Alebo ta to naucit. K tej domacnosti) to je ako ked si dcera alkoholika najde zas len alkoholika) vsak porovnaj toho svojho priatela so svojim otcom) Ja neviem. Ja by hentakemu uz asi nieco prastila o hlavu)) ten tiez musi mat riadne posramotene sebavedomie. On sa hra ako keby na tvojho tatka) vychovava ta. nie ste rovnocenny par. Nie ste ako muz a zena. Ak ostanete nadalej byvat spolu dlhu trvacnost tomu vasmu vztahu nedavam. A tebe raz casom isto prasknu nervy)
K dalsiemu bodu. Nechcem byt vyzierka. Je pravda ze platí veľa veci, ale ja dávam to domacnosti financie co by mi mama inak prispievala na intrak, aj brigadujem. Čiže normálne musim stíhať školu, brigadu aj domácnosť. Tak ano preto sa niekedy stane ze do rana ostanu riady v drese, lebo keď som pol dna v škole a pol dna v práci na nohách tak večer na to proste nemam energiu.
Co sa týka veku rozdiel je 9 rokov.
Aby som uviedla na pravu mieru. On nerobi veci v domacnosti, to sa čaká odo mňa. A ja vtdy aj upracem, aj navarim. Lenže mavam s tým problémy kvôli tomu, ze môj otec bol trochu psycho v týchto veciach. Napríklad spravil sa flak na koberci tak nas pomaly z bytu vyhadzoval. Je som si v obývačke nechala pero, tak ma okamžite volal, ze vsade nechavam bordel. Pozeral v kuse po zemi kde sú dake smeti. A keď som sa dostala na intrak a bola som konečne slobodna, tak som proste mala vo veciach chaos už len pre ten pocit, ze ma nemozu zdrbat. Preto teraz mi ide na nervy, keď mi niečo frajer pripomína, lebo ja si chcem veci porobit keď JA chcem.
A varenie je ešte horšie. Na začiatku som mu s entuziasmom vyvarala mamine recepty a on všetko skritizoval. Pritom ostatnym keď navarim chuti. Tak akú mam motivaciu pre to, keď aj tak to vždy správu zle?
Čiže ja porobim co treba. Ale chcem to podľa seba.
Ahoj, odkiaľ si? Ja sa tiež chcem chodiť na výlety a prechádzky a nemám s kým, mohli by sme chodiť spolu. Som od teba staršia ale mne to nevadí.
Píšeš príliš málo informácií aby sa z toho dalo niečo radiť. Nevieme, aký starý je on a tiež či si neporiadna a robíš doma bordel, alebo udržuješ domácnosť relatívne v čistote ale on ťa buzeruje za každú maličkosť. Píšeš, že má rád šport, tak to sa môžte jeden druhému prispôsobiť. Raz s ním ty pôjdeš športovať, druhý krát zostanete doma, on bude pracovať či kukať telku a ty si budeš čítať. Tiež môžte ísť občas na turistiku, však to je tiež šport, prejdete sa v prírode a spokojní môžte byť obaja.
a čo vás spája?