boj s rodinou a chorobou...

Príspevok v téme: boj s rodinou a chorobou...
meow

takže ako začať.
pred šiestimi rokmi sme sa odsťahovali z mesta, kde doteraz chodím do školy. aby to bolo "dobré pre mňa" tak ma doteraz nosia. v živote som nemala nejaký spoločesnký život, kamarátov iných ako v škole som nemala. čo sa nestalo, po xy rokoch sme sa v triede prestali hádať a utvorila sa väčšia skupina ľudí, s ktorými som si rozumela. poväčšine jednotkári a dvojkári, slušné deti. lenže nikam nemôžem chodiť. v živote som nemala problém s učením, keďže si už raz vypočutú látku zapamätám, tak som sa nikdy neučila. objavil sa nejaký chlapec s ktorým si lepšie rozumiem, no to dám bokom, riešim rodičov. keď chcem niekde ísť, mama po mne celý čas vrieska, nech sa idem učiť, až to nevydržim, radšej nikde nepôjdem a budem sedieť doma než to, aby robila taký cirkus. chceli sme ísť napr. do kina na 4tú, no ona po mne do telefónu v polovici filmu začala kričať, že ma prišla z dediny odniesť naspäť domov a nech idem. vždy mi povie že som neskutočne drzá keď niekde chcem ísť a vôbec mi NEVERÍ. v živote som ju neoklamala, ale ona jednoducho nechce prijať možnosť, že by mi mala veriť. ak náhodou chcem cez víkend ísť do mesta, pustí ma max. na hodinu-dve a to tak, že v meste môžem byť do štvrtej a vyvoláva mi, kde
som. to chápem, asi som len náročná. že sa o mňa bojí, keď idem s chlapcom. ale vec, ktorá ma neskutočne deptá je čas. moje kamošky z "partie" zo školy sa sťažujú, že ich rodičia nepustia do mesta o 8mej a mňa neskutočne deptá to, že nič iné nerobím, len vyhrávam súťaže a ona mi jesnoducho neverí a vrieska po mne. ja som z tejto situácie už úplne zdeptaná... mám papier od psychologičky o nadpriemernom nadaní a doteraz som sa s ňou hádala o tom, že chcem ísť na pedagogickú str. školu- musela som ustúpiť, dokonca som si dala také školy, ktoré chcela ona, len aby som jej urobila dobrý pocit. sama vie, v akom zlom psychickom stave som bola po dvoch mesiacoch v lete a so zdrav. problémami, pričom som sa nestretla so žiadnym spolužiakom, lebo "nemali čas". pred rokom som zo situácie bez kamarátov bola tak zdeptaná, že som začala s anorexiou. nejakým zázrakom som sa z toho dostala, určite aj kvôli tomu, že ma podržala partia. dnes po mne zas začala vrieskať s tým, že som išla z vysokého kola súťaže do obchodu s kamarátkou-samozrejme slušnou... vedela o tom, že pôjdem, a aj tak po mne začala kričať a po ani nie pol hodine som musela ísť domov "učiť sa". tá situácia pred skúškami a s ňou ma zase tak zlomila, že si o sebe namýšľam, že ma nikde nepustí, lebo som taká tučná, že sa za mňa hanbí a že by som mala tých 5-6 kíl, ktoré som po svojom "kostrovom období" zas nabrala, mala schudnúť... nad vodou ma už drží iba dotyčný, ktorý mi hovorí, aby som určite nechudla, rozprávame sa o dobrom jedle a tak.. ale ja som už v koncoch. začínam cvičiť cviky, ktoré mám zakázané kvôli problémom so stavcami, aby som cítila tú bolesť, lebo určite so mnou niečo nie je v poriadku, keď ma ani mama vonku nepustí...

meow

už som skúšala každého... a všetci to uzavreli tak že: "veď je učiteľka, študovala ako sa chovať k deťom, ona ti chce len dobre".

Messje

usudzujem,ze mas max 16 rokov,ale nic nemeni na tom,aby sa mama takto chovala.Skus toho otca.Mimo dom,alebo ked mama nebude doma.Povedz mu ako sa citis,ze nechces sklamat ich doveru,ale mama stale krici a ty nemozes nic.Jemu nevadi,ako sa mama k tebe sprava?Najdi niekoho,kto by mohol mame dohovorit.Ked aj starka,alebo mamina dobra kamaratka.Ale zacala by som otcom.Si asi jeho dievcatko,tak to skus s nim.